Gå till innehåll

kenntoft

Medlemmar
  • Inlägg

    66
  • Blev medlem

Allt postat av kenntoft

  1. kenntoft

    Oscarsgalan 2010

    where the wild things are vinner inga priser. avatar för bästa cgi lätt. och waltz för supporting role hoppas jag verkligen på. manlig. kvinnlig... hmm.. svårt. meryl streep för julia&julie kanske. eller hon svarta tjejen i precious. precious som kanske vinner för bästa film shutter island kan nog vara med och fajtas, har dock inte sett filmen än men scorsese säger väl allt. antichrist vinner ingenting heller. skräpfilm. bästa utländska filmen blir nog... ingen aning :D
  2. jag är inte så säker på att dem har tagit inflation i beräkning. men de e bara en känsla jag har. men samtidigt växer antalet som kan gå på bio. så rent demografiskt så växer skaran som kan gå på bio. tittar man tillbaka historiskt har väl antalet biosalonger oxå växt. men jag vill nog påstå att biljettpriserna inte hängt med inkomstökningarna, men kan ha fel där oxå :D för jag vet inte hur ofta man gick på bio förr i tiden, men nu går man ju säkert 1 gång i månaden kanske fler gånger på vissa håll.
  3. man kan vara hur opartiskt och källkritisk som helst. men en dokumentärfilm som bara ska belysa baksidorna av invandring kommer självklart ses som politiskt inkorrekt samt att de kommer susa rasism över en sån film. vet inte vad du vill uppnå med en sån här film. du kommer ju elda på hos smyg-rasisterna hemma i stugorna, samt att få invandrarna att känna sig ännu mera utanför samhället. Det finns ju ärliga invandrare oxå som inget annat vill än att passa in i detta multikulturella samhälle. Ärligt så tycker jag att det är ett jävla skitprojekt du föreslår. Gör istället ett program om invandrare från t.ex Somalia som har lyckats i Sverige. Vilket då visar förebilder för våra ny-svenskar istället för att måla upp dem som nazi tyskarna gjorde med judarna. Som sagt, vet inte riktigt vad du vill uppnå med en sån här film. Och om du så gärna vill göra en film om invandringen gör en som verkligen kan bidra till ett multikulturellt samhälle, istället för att skapa två läger.
  4. har jag någonstans sagt att man inte borde betala dem? jag var mest uppgiven över hur komplicerat de säkert är att ha att göra med såna där. och jag sa att det var dyrt, men det är antaganden. dyrt och komplicerat antar jag att det är.
  5. kenntoft

    Avatar, platt eller 3D?

    såg filmen i Örebro igår, ingen 3D biosalong tyvärr! men filmen var jävligt grym, kvalar in på topp 5 filmer som man sett. för dem som är lite intresserad av "the making" så kika in på den här länken. har någon några fler länkar på hur dem gjorde den så länka gärna! Helt otroligt hur de arbetade iaf! KIKA: http://www.filmofilia.com/2009/11/30/10-minute-avatar-behind-the-scenes-featurette/
  6. kenntoft

    Koreanska filmer?

    jag håller med! pluggade i korea sommar och höst 2006. det var grymt och jag såg massor med korean filmer. gillar speciellt lady vengence och old boy. det är en skådis där som e grym, han som lady vengence vill döda. hans filmer e bra! vet inte vad han heter men filmerna han vart med i som jag sett e grymma.
  7. Jag kan inte låta bli att kommentera. 1. Läkemedel som använder tiomersal som konserveringsmedel innehåller cirka 25 mikrogram kvicksilver, vilket motsvarar 2-3 portioner insjöfisk. När vacciner innehåller restmängder av tiomersal är mängden vanligtvis cirka 50-1000 gånger lägre. http://www.smittskyddsinstitutet.se/vanliga-fragor/allmanna-vaccinationsprogrammet/aktuella-fragor/#5 så jag tycker inte kvicksilvret är så oroande, du får i dig mer skit när du går längs vägkanten eller på ett övergångsställe i en storstad. 3. Hur som helst så kan jag hålla med om att det känns lite obeprövat, och att tiden på skyddet verkar vara lite flytande. Kom gärna med källa på hur långt skyddet är. orkar inte googla. 4. sen kan ju viruset mutera? vad händer då? måste vi vaccinera oss igen.. 5. jag har valt att inte vaccinera mig, för att jag tycker inte det verkar så allvarligt som det är, vanliga influensan tar ju fler liv än svininfluensan. Tycker även det verkar som skyddet inte är tillräckligt långt, (snackas om några år bara??). Sen om det var så jääävla allvarligt skulle väl dem tvångsvaccinera oss? 6. Hur som helst så tycker jag det har varit alldeles för lite information i media om för och nackdelarna med vaccination. Den enda mediala bilden man får är ju död och lidande, och då är det ju lätt att människor skräms. Sen finns det säkert en gnutta kaptitalism i det hela.. men men köp aktier i läkemedelsbolaget då? Så kan man tjäna något där. 7. Avslutningsvis, det är erat eget val. Och söker ni information kom ihåg att titta på ALL information både pro och con's med kritik. Man kan ju fundera på vem som tjänar på vad? vilka tjänar på att folk INTE tar sprutan... typ inga (förutom kanske några "population control" förespråkare? Vem tjänar på att man TAR sprutan.. typ ganska många...
  8. fan, lär vara dyrt och komplicerat att ha och göra med såna där bakåtsträvande grisar. då får jag hålla mig till Mozart, Chopin, Beethoven etc till soundtracket då.
  9. jättebra! den ligger helt rätt med väggen. det ser inte verkligt ut p.ga det som andra sagt men jättebra placerat och fiffigt! Får absolut en 3d känsla!
  10. Kan man spela en låt som nån annan gjort på gitarr eller piano och lägga in i en film och förväntas att man inte behöver betala något? Jag vet att man kan spela Bach och Beethoven låtar på piano och slänga in i en film. Men vad gäller typ nyare låtar? Och var går tidsgränsen? Typ elvis? eller mkt längre bak i tiden? Hoppas ni förstår mina frågor:)
  11. lipsyncen verkar konstig. det verkar som han inte ville ta i så mkt när han satt där ute på vägen. han ser nästan ut som han viskar lite. men videon var cool! men nu har jag kollat lite och lipsyncen bättrar sig lite speciellt under refrängen.
  12. Sverige borde vara en republik. Jag undrar vad kungafamiljen skulle göra då? Vad har dem för utbildningar? Victoria fick väl nåt wildcard till diplomatutbildningen? och sin man äger gym. Filip skulle väl köra porsche till pengarna tog slut. Madde skulle väl hänga mer och mer på Stureplan och kroka nån riking. Victoria skulle klara sig allra bäst iaf! Vad tror ni?
  13. Ska man ha |namn| + pictures ? eller production? eller films? vad tycker ni?
  14. Haha, väldigt vulgär synopsis av en början på en film. Och jag tycker du oxå du ska casta Samson till den här rullen. sen förstår jag inte vad rövknullandet och oskulden har och göra med att hans pappa kommer tillbaka. Men det är kanske för att det inte är en fullständig synopsis ännu. Filmen lär ju handla om hans icke-relation till pappan, och en sub-plot är väl att han är oskuld då. Hans pappa kanske tar honom till Hötorget och betalar nån hora. Kanske kan pappan agera "sloppy second" för att visa hur mkt göran betyder för honom. DET är en bra story, du får kopiera från mig, jag är en inspiratör :D :D
  15. EVELINA: Nämen...är det sant? Lever ni? ZEBRA: Det är klart att vi lever? Ser du inte? Alldeles vitala in i varje benmärg! ”blinkar med ena ögat* om den är för barn måste du ändra språket lite, här var ett exempel, 'vitala' in i varje 'benmärg'. sen är kanske inte "Nämen är det sant? lever ni?" något som ett barn säger. sen är det för mkt pang på rödbetan med att dem lever, det är ju liksom the big event i storyn känns det som. Kan du inte försöka mjölka det lite mer? Typ att saker och ting ligger lite hullerombuller? eller att flickan ser/hör något röra sig, och hon låtsas gå ut ur rummet, och sen smyger hon in huvudet genom dörren och TA DAAA, JAG VISSTE ATT NI LEVDE! eller nåt:)
  16. ljudet var ju iaf asläskigt.. det gjorde ni bra... ett skolexempel på hur viktigt ljud är. ni fick mig att tänka på mitt projekt oxå.
  17. kenntoft

    JVC GZ-HD10 funderar

    Du var så hjälpsam så jag frågar på, vad tror du om att köra linux och videoredigera? Nån åsikt om det?
  18. kenntoft

    Manus samarbete?

    eller så vart hon så överväldigad av det höga intresset så hon gick och dog. Vi skickar en mentalkrans.. dzzzzz dzzzz
  19. kenntoft

    JVC GZ-HD10 funderar

    Ah realtiden, tack. Det låter logiskt! Så du tycker inte att jag måste ha firewire för en videokamera? Om den inte är DV-baserad alltså. För jag vill nog ha en s.k AVCHD kamera. Vad tror du man behöver för burk? just nu har jag en bärbar duo core 2gb minne, men ska eventuellt köpa en ny. Vad borde jag köpa då? En quad CPU?
  20. kenntoft

    Manus samarbete?

    Vad är de för troll den där dimalim. PM:ade för flera dagar sen och inget svar.
  21. Hej. jag funderar på att köpa en JVC GZ-HD10. Men den har bara överföring via USB. Jag ville gärna ha firewire för det går snabbare. vilka andra nackdelar har USB? Har hört att den kan skala ner bilden oxå? Så kvaliten ändras, stämmer det? Fungerar USB bra tillsammans med de flesta videoredigeringsprogram?
  22. kenntoft

    X-files fan

    ett av mina favorit avsnitt oxå!! jag tror de var en av baseboll ungarna som kissade på marken och en bäbis-arm kom fram. men de kanske är något jag inbillat mig:) kan vara så att de stod och stampade. sen var ju huset riggat och jag har för mig att scully och mulder nästan strök med? :) fett äckligt avsnitt iaf, mamman under sängen.. fy fan..
  23. Vidzone verkar jävligt bra... många videos! Bara en liten banner lite då och då under tiden man ser videon. Och kolla in Lady Gagas Paparazzi video, där snackar hon svenska med Skarsgård :)
  24. kenntoft

    Explodera glödlampa

    Jag ställer mig lite frågande till att jordfelsbrytaren skulle gå om man sköt med ett luftgevär på en glödlampa. saxxat från wiki: "I kupan finns antingen ett vakuum eller någon slags inert gas (ofta en ädelgas såsom argon), vars syfte är att minska tillgången på ämnen som glödtråden kan reagera med. I närvaro av exempelvis syrgas skulle glödtråden fatta eld och förbrännas på ett ögonblick." så det som skulle hända när man tar sönder glaset är att tråden bränns av. Vilket sker naturligt i glödlampor i slutet av deras livstid. Och då är det inga jordfelsbrytare som går av. Man byter bara lampa. Men självklart kan nåt gå illa om man skjuter på armaturen eller elkabeln. Men det kan man ju lätt skydda genom att ha nån form av avskärming utanför bild. Jag tycker Kim-O ska skjuta sönder med luftgevär, men jag tror inte att den brinner så mkt häftigare än vad en lysande lampa redan gör. Minimal skillnad, eftersom den redan kör på "fulleffekt" och du tillsätter ju ingen extra energi. Kim-O kan ju koppla nån sorts dimmer på den i lägre effekt, och synka skottet med fulleffekt på dimmern. Men det är nog lite problematiskt att synka :) Luftgevär plus effekt, (för att intensifiera ljusskenet) är nog bäst. Då får man att kupan går sönder plus lite häftiga ljuseffekter. Och ljudeffekter kan du oxå krydda till. Berätta gärna hur du gjorde i slutändan.
  25. kenntoft

    Jägarna 2

    Med Stormare och Lassgård! Riktigt coolt. Är Lassgård norrlänning? Stormare är väl från Hälsingland/Gästrikland typ? Det ska bli roligt med en ny Jägarna film.
×
×
  • Skapa nytt...