Jump to content

HamGamgi

Members
 • Posts

  172
 • Joined

 • Days Won

  1

HamGamgi last won the day on September 6 2010

HamGamgi had the most liked content!

Personlig information

HamGamgi's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tokinas 11-16 är annars sjukt prisvärt. Iofs en zoom men minst lika skarpt som Samyangs/Rokinons 14mm plus lite extra vidvinkel. Kör den som 16mm prime på min 5dMk2.
 2. Jo, känns ibland som de inte riktigt vet vem de gör kameran för. Men jag hoppas att den kommer hitta sin plats, skillnaden mot AF100 är att BMCC kostar hälften så mycket samt inte jobbar med den hemska AVCHD-codecen. Priset avskräckte många "amatörer" och AVCHD avskräckte proffsen. Men det är som du säger, svårt att säga exakt hur den tas emot. Om du vill låna finns det förhoppningsvis en här i Skövde snart :)
 3. Har iofs inte sett en enda totalsågning men det kanske beror på hur man läser. BMCC är verkligen inte svaret på alla våra böner, däremot ett utmärkt komplement till både DSLR och RED. Vi har kört en del på RED Scarlet den senaste tiden och den är stor, låter mycket samt kräver mycket kringutrustning och V-mount-batterier om man ska ha ström som räcker mer än 25 minuter. Visst, snygga bilder men oftast extremt jobbig i de situationer vi filmar i. Är rätt säker på att BMCC kommer vara till enorm nytta där även i de situationer där vi faktiskt har råd att hyra in betydligt dyrare kameror. För dokumentära projekt, intervjuer och enklare reklam har jag svårt att se en vettig konkurrent. Sen att den inte funkar för dig och många andra är en helt annan femma. Håller med dig om att många verkar ha svårt att färgkorra men tror det är mer en tidsfråga, precis som med allt annat just nu inom videobranschen går saker extremt fort. Jämför till exempel hur man jobbar med 3d idag med för 5 år sen.
 4. Tror det snarare handlar om att vi som producenter/forografer måste vänja oss vid den nya kameran, med FF DSLR-kameror får v mycket gratis utan att behöva göra enormt mycket med bilderna. Blackmagic Cinema Camera har en rätt hög inlärningskurva vilket jag tycker man ser på de filmer som läggs upp. Däremot känns det som att när man väl vänjer sig vid formatet och vet hur man ska färgkorrigera materialet tror jag att det kommer vara en kamera man kan växa i rätt ordentligt. För mig är valet självklart.
 5. Pluggade för 5 år sen blir det nog nu. Det bästa jag har gjort i karriärsväg. Mycket tekniskt strul och enorma mängder jobb, ungefär precis så som det har varit sen när jag faktiskt började jobba :)
 6. Annars om man väntar någon månad så kommer varenda indiefilmmakare ha en Blackmagic Cinema Camera. Lär funka rätt bra för greenscreen samt brottsligt billig.
 7. Snyggt! Fast myggan ligger ju väldigt fult där, måste du ha mygga så försök dölja den lite bättre. Be honom ta på sig en mörk tröja, eller dra sladden under tröjan. Att själva myggan syns gör ju inte så mycket men här är det rätt hemskt, det förstör mycket av det genuina tycker jag.
 8. Ska spela in några scener där jag vill få till riktigt skönt damm, framförallt från fötter som går och att det ska damma till riktigt när fötterna tar i golvet. Vet dock inte riktigt vad jag ska använda för att få till det bäst, lokalen där vi ska spela in är inte speciellt dammig i sig så jag tror vi behöver ta dit en del. Någon som har några tips?
 9. Då har ni iaf gjort ett medvetet val när ni valde slutet, pluspoäng på det. REC är nog en av de bättre filmerna som gjorts enligt mig, framförallt i skräckgenren. Grattis till en bra och uppskattad film! Hoppas du gör mer i framtiden.
 10. Älskar genren, gillade filmen också dock tror jag ni hade vunnit på att försökt jobba på slutet något i manusstadiet för att få en skönare känsla ut.
 11. Efter 65 minuter? Har du kollat så att kortet inte är fullt?
 12. Ah, misstänkte nästan det. Sen så tar ju Adobe det de tror kunderna kan betala (som alla företag) :) Det är fortfarande en bra deal tycker jag, framförallt för oss som alltid ska ha det senaste bara för att. Btw, hur är det med Mercury (eller vad den nu heter) och Macbook Pros? Läste något om det nu men förstod inte riktigt.
 13. Inte för att vara den som är den men konverteringen USD till SEK blir ju 320:-. Det läggs alltså på 100 kr plus moms bara för att man är i Sverige? Det är ju inte så att man behöver importera någonting, eller blir det tull på sådana här grejer också? Företag får ju sätta vilket pris man vill såklart, kändes som ett rätt stort påslag för en nedladdningsbar mjukvara bara.
 14. Max_H: Kommer själva prenumerationstjänsten finnas tillgänglig för oss i Sverige också? Och kommer det med vettig moms och sånt. Kan bara se priser i dollar (vilket iofs inte är helt fel).
 15. Lär bli en sån här plus en Tokina 11-16. Är lite kluven till EF-mounten dock, det bästa kanske hade varit en m4/3-fattning. Nu har jag iofs användning av alla mina svindyra linser jag köpt till min 5dmk2.
×
×
 • Create New...