Gå till innehåll

yarrik112

Medlemmar
  • Inlägg

    55
  • Blev medlem

Allt postat av yarrik112

  1. [citat=Java ex Machina]har nån nämnt Mirrormask eller Coraline än?[/citat] Jag har sett Mirromask. Kanske du åsso har vid detta laget =P Det är iaf grymt bra. Så jäkla vackert gjord. jag råder alla på forumet att se den!!
  2. [citat=jbergman]Först vill jag säga att jag tycker att det känns minst sagt desperat att starta en ny tråd om ett manus som du redan lagt upp i en annan tråd... Jag kan tänka mig att det känns frustrerande att inte få några kommentarer på det du skrivit, men du bör nog tänka på hur du presenterar ditt manus. Varken denna presentation eller din förra lockar till läsning. Om inte annat för att du låter fullständigt oseriös, och vad är då poängen med att kommentera manuset? Jag läste faktiskt igenom manuset när du lade upp det förra gången men fann det väldigt ointressant. De första replikerna var helt hopplös exposition, och sedan fortsatte en lång dialog sida upp och sida ned innan filmen tog en vändning som inte ledde någonstans... Eftersom jag inte hade en aning om vad du ville åstadkomma eller om du ens hade något syfte med filmen orkade jag inte kommentera. Det fanns liksom ingenstans att börja. /Jakob[/citat] Va inte så hård mot honom =P Det är inte lätt för alla att skriva bra manus i början. Men som jbergman säger så borde du vara tydligare med allt, göra det strukturerat. Försök också tänka dig att saker och ting inte får bli för utdragna och "handlingslösa", utan folk måste kunna se på det utan att bli uttråkade vid eventuell film. Annars bra jobbat, och fortsätt kämpa! tips: försök slipa lite mer på The Outpost. Och om du får idéer till nåt annat, så skriv ner dem också. Tänk då mycket på att ett kort och intensivt manus är bättre än ett långt tråkigt. Kan va bra träning att göra detta om och om igen.
  3. [citat=blood_boy]well i would not say that maya is better at doing textures and lights than max. maybe it was but with the new versions of max. there are all about the same.... i cannot choose one and not the other. because i went and bought them both. i work with both max and maya and even C4D. but when i really ´want to get down and make my own menu, and run custom stuff, and make objects that animate them selves usuing expressions i have to use maya... max give you just as good quality rendering as maya because they both use Mental Ray. but in maya you could quickly write a custom shader that is not part of the program and render with it in minutes. this is not as simple in max. maya is more for the tech. Nerd like me and max is more for some one who want to get it done quickly and is not a control freak. like me. the real difference between them is under the program, the parts of the program that very few people ever go. so on the surface of things there are both equaly good. Tack Blood_boy[/citat] It´s cool having a english-only speaker here on the forum. I welcome you! =) Edit: Or maby you´re just fooling around and försöker leka tuff? =P
  4. [citat=jbergman]Det är distributionsbolagen som bestämmer vad filmerna skall heta på svenska. /Jakob[/citat] Isåfall har de svenska distributionsbolagen inte mycket bakom pannbenen vad gäller ren översättning engelska--> svenska =P
  5. http://www.sketchup.com Det är ett skitbra 3d o 2d program. Bara kolla på tutorialsen och lek rundor lite så e du expert =P Man kan göra allt i det, finns plugins för det du vill göra.
  6. [citat=FlumbProd]sänk basen under 70Hz, sänk diskanten över 4000Hz, höj vid 250 och dista med en lätt overdrive, tryck sedan in det i en limiter eller kompressor och dra upp volymen. Det kan nog funka rätt bra. /P. Vörén[/citat] Vet du nån sida lr har du nåt tips på var man kan lära sig om vad de olika frekvenserna har för "effekt", dvs hur man ska bära sig åt för att få ljudet att låta på olika sätt?
  7. Jag får inget ljud i filmen =/ har provat massa olika codecs men funkar inte. kan man inte tanka hem filmen?
  8. yarrik112

    Oscarsgalan online?

    [citat=Spartacus]Har alltid haft det som tradition att se det men började _för_ tidigt idag för att kunna hålla traditionen vid liv, fan ta er SVT : /[/citat] Tyckte de va synd att man inte hade nåt mellansnack heller, typ i en studio som man brukar. Istället så va de reklam varje 5 min...
  9. Va grymt bra video! Det enda jag kan klaga på är att låten år så onödigt lång. Känns som massa saker man slängt in. Kan bli lite långtråkigt menar jag. Men det tror ja inte du har bidtragit något till =) Bra jobbat!
  10. yarrik112

    GROVT treatment.

    Ehm, okej =) ta din tid. ska bli spännande och se hur det ser ut.
  11. yarrik112

    Oscarsgalan online?

    Själv va ja uppe hela natten o såg det. Är någon speciell tradition vi har i vår familj. Filmälskare, jadå =)
  12. [citat=kalle112]mm...de skulle man säkert kunna göra. Men problemet är att det INTE FINNS någon sådan kompis. Jag behöver ett sätt att manipulera rösterna på. Jag vill få rösterna att låta mycket bättre och mer äkta. Går det att lösa det här på nåt vettigt sätt?[/citat] Att ha okej röster från början är helt klart de bästa. Men om du vill så kan du tanka hem Audacity tex, finns gratis på nätet. Googla lite på de. Där kan du försöka pilla med rösterna lite o se om du kan få något bättre resultat. Att få fram en mer trovärdig dialekt lär nog inte gå, men om du tex tycker rösterna i sig låter allmänt fjantigt så kan man försöka "biffa" upp dem lite i programmet =)
  13. yarrik112

    Magic Bullet

    [citat=Munthe][citat=yarrik112][citat=Ronnie]Magic Bullet for Editors 2 är realtid med rätt grafikkort. http://www.digitalvideoediting.com/articles/viewarticle.jsp?id=37764[/citat] Jag har ett 6800 Ultra (Gainward), och i Magic Bullet går renderingen riktigt slött. Inte några 12 frames/s utan kanske 1-2/s. vad kan detta bero på? jag har en bra processor och har 1 gb minne. After Effects 6.5 går dessutom jätte slött så fort ja använde Magic Bullet 2 på min film. Det kan inte va att man måste lära sig använda M B rätt så att renderingen går snabbare, alltså att de finns vissa tricks?[/citat] Det är Magic Bullet FOR EDITORS som är realtid med GPU-accelerering om man har rätt grafikkort. Inte Magic Bullet Suite för AE. 1-2 rutor per sekund är en ganska bra hastighet i AE. Då använder du säkert inte artefaktreduceringen.[/citat] Ahh okej. Men vilket program använder man FOR EDITORS till då? Och är artefactreduceringen bara en inställning?
  14. yarrik112

    Magic Bullet

    [citat=Ronnie]Magic Bullet for Editors 2 är realtid med rätt grafikkort. http://www.digitalvideoediting.com/articles/viewarticle.jsp?id=37764[/citat] Jag har ett 6800 Ultra (Gainward), och i Magic Bullet går renderingen riktigt slött. Inte några 12 frames/s utan kanske 1-2/s. vad kan detta bero på? jag har en bra processor och har 1 gb minne. After Effects 6.5 går dessutom jätte slött så fort ja använde Magic Bullet 2 på min film. Det kan inte va att man måste lära sig använda M B rätt så att renderingen går snabbare, alltså att de finns vissa tricks?
  15. yarrik112

    Ok..hur man gör..

    [citat=BadSeed]ska man hårddra det så behöver man varken animeringsfunktion eller animationsprogram. Det räcker att filma av rörelsen tex en sekund varje gång och sedan i videoredigering klippa ut tex 2 frames och pyssla ihop det till en animation. Detta är dock vääldigt tidskrävande. Men så gjorde iallafall jag när jag inte hade något speciellt animeringsprogram och en vanlig dvkamera[/citat] Det borde väl vara lättare att få bättre upplösning på bilderna om man tar dem med stillbildskamera, än filma det.
  16. [citat=BadSeed]Här är en docka som jag gjort. Dock inte i lera utan i skumlatex, men principen för armaturen (skelletet) är ju densamma Armaturen är gjord i aluminiumtråd och epoxy (går lika bra med lera man härdar i ugn)[/citat] Dem e grymt gjorda. Du får ju fixa till din hemsida så man kan kolla lite på dina verk =)
  17. yarrik112

    svärd!

    [citat=Nicke_92][citat=jakethesnake]du köper en tun bred planka ca: 5 ggr 1cm och 1.5 m lång. sen sågar du av 20cm av den plankan 2 ggr. du har altså nu två 20 cmrs planka och en 1,10 m. limma sedan fast de två 20 cm plankorna på 1,10 m plankan i ena änden och på varsin sida. låt torka med press så att det sitter. Där plankorna är fastlimmade är tanken att det ska vara handtaget, resten är klingan. nu mäter du ut formen som du vill ha på klingan och rita raka sträck, sen är det bara att ta fram hyvelgärnet och hyvla till den. handtaget fixar du till med en fil. Sen är det bara att sandpappra. Om du vill att svärden ska se riktiga ut köper du en färgsprej i silverfärg och sprejar på. Jag gjorde 40 sånna här till min fantasyfilm, ser bra ut, men i närbilder måste man ha riktiga svärd. Lycka till[/citat] tack jag ska också köra på den tekniken i min fantasyfilm närbild = replika tror jag[/citat] Berätta lite om din filmidé vettja =) Ska åsso göra en fantasyfilm snart hade ja tänkt.
  18. yarrik112

    Run Like Hell

    [citat=Elion]"Tyckte dock att där va lite väl många meningar av typen "Vänta, är det inte...?" Om det går att få lite mer variation på detta så hade det varit super. Detta är nog inte så lätt att skriva ner det så bra." Det är exakt det jag söker efter, jag vet inte rikigt hur man ska göra utan att avslöja namn och platser, och allt sånt ska ju komma på slutet. Och det känns lite väl uppenbart att försöka vrida den meningen "Vänta, är det inte" till något annat som låter olikt med betyder samma sak. Så, jag vet faktiskt inte.[/citat] Kommer ja på nåt förslag så säger jag till =)
  19. [citat=kalle112]hahaha! Tillåt MIG skratta åt dessa patetiska skämt![/citat] Hoppas du inte tog illa upp. Jag menar inte att man inte ska få ställa sånna här frågor, va bara lite roligt o haka på där =P
  20. Vad gör man inte för att få "Besatt medlem" som titel? Jo, jävlas lite med dem andra på forumet och hittar på sånna skrattretande frågor =)
  21. yarrik112

    Run Like Hell

    Där är lite stavningsfel och du missar att skriva att tonåringen på slutar först tar av hörlurarna innan han tar på dem igen. Absolut inte detta som är viktigt klart - i övrigt så var alltihop väldigt bra skrivet tyckte jag. Det var ortroligt lättläst och man får den här känslan av snabbhet. Tyckte dock att där va lite väl många meningar av typen "Vänta, är det inte...?" Om det går att få lite mer variation på detta så hade det varit super. Detta är nog inte så lätt att skriva ner det så bra. Lättare när man väl filmar att få de olika karaktärerna att visa att de känner igen honom (Chris) med kroppsspråk istället för ord för att få fram variationen. Hoppas du förstår vad jag menar =)
  22. LoTR, Batman Begins (James Newton Howard), och Braveheart!
  23. yarrik112

    Amatörfilmgrupp!

    Finns det ingen från Skånetrakterna som är intresserad av att diskutera en eventuell film? =)
  24. DigiEffects Aged Film finns till Premiere att köpa. Googla lite på de så =)
  25. [citat=kalle112]ok! tack för svaret! Jag måste verkligen lära mig after effects verkar det som! Och det lär ta tid...[/citat] Det e bara att öva. Jag har använt After Effects i ungefär en månad, o anser mig kunna det väldigt bra redan. Samla på dig så många tutorials som möjligt o titta hur man gör olika effecter. Förhoppningsvis kommer du ihåg ungefär hur de gjorde efteråt. Sen är det bästa att prova sig fram med olika inställningar och tekniker. Good Luck =)
×
×
  • Skapa nytt...