Jump to content

Carro

Members
 • Posts

  17
 • Joined

Carro's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Återskapa? Ändra tillbaka?
 2. Jag har också tyckt att FCP alltid varit stabilt som helst. Har varit det där problemet med loggningen ibland, men inget som jag retat mig på nämnvärt. Den har aldrig någonsin craschat när jag hållit på mitt i en film. Jag gillar FCP. Bäst!
 3. Jag känner mkt väl igen problemet. Samma problem inträffade mig när monsterdatorn var helt ny, fixad av tekniker osv. Inte något fanns på datorn. MEN någonting som hjälpte mig var att alltid sätta på bandaren först och slå av den sist av allt när du stänger ned. Eller om det var tvärtom... (slå på bandaren sist och datorn först, bandaren först och datorn sen när du stänger) Förstår du? Något av alternativen var det... Dock fortsatte den att tanka in tror jag, bara att klicka vidare. All el är ju känsliga saker. Var försiktig, låt allt starta upp i noggrann tid. Annars är final Cut är underbart! Har ingalunda aning om detta var problemet. Annars kan det ju vara lite utrymme eller dåliga band, whatever.
 4. För att det är nödvändigt! ;) Manusprogramet var bra tycker jag.
 5. Jag har använt programmet som låg ute i går för att jobba med karaktärernas bakgund. Har skrivit fyra stycken än så länge. Tänker skriva åtta. Jättetrist jobb, men jag såg mycket som man inte tänker på övrigt. Typ: kännetäcken, ovanor. Kör en människa bil ofta i filmen och har som kännetecken att köra fort, blir det naturligtvis mkt trovärdigare om den alltid gör det. Små, små saker som kan göra skillnad på en hel film. Använd det!
 6. Ta något ämne du känner att du behärskar och utgå från det. Politik, Miljö, Sport. Whatever, alla är skarpa på någonting som de är intresserade av. Då blir det intressantare att skriva, man hittar fler infallsvinklar och det är mycket roligare och blir ärligare.
 7. En clown på en cirkus som visar sig inte vara en clown? Så utspelar sig terrorminuter efter terrorminuter. Vad ska hända med barnen? Vem är vem?
 8. Ångrade mig. jag håller det för mig själv en stund.
 9. Kolla mitt manustråden, där ligger den.
 10. Nu kommer det mitt treatment/synopsis. Be liite nice och nåde den som snor min idé... Det är bara två timmars skrivande ungefär och mitt alra första manus...
 11. Ojdå, då fick jag lära mig ett nytt utryck och vips ser jag i mitt manus att jag redan har två såna. Ett par. Fast jag inte visste att man kanske bör ha en sån. :)
 12. En fråga till: Hur planterar man ledtrådar utan att de blir FÖR uppenbara? De ska ge en hint, utan att man kan förstå sambandet? Tips?
 13. Men jag gör så här: Någon som verkligen är proffesionell och känner sig ha kunskap att läsa ett treatment och ge feedback, kan höra av sig via privat meddelande.
 14. Ursäkta att jag är ny här, har inte hunnit sätta mig in. Detta ändrar ju på lite saker... Men ja, känns ändå inte bra, man vill ju inte att folk ska läst manuset innan storfilmen kommer upp på bion ;) Men sure, ni kan få se mitt treatment, har redan skrivit fem sidor idag. Kommer sedan!
×
×
 • Create New...