Jump to content

Funktionen "normen"


Zarakow

Recommended Posts

Hej!

 

Jag har en karaktär som jag vill ska fungera som normen. Jag vill ha lite tips på filmer/manus, där denna funktion fungerar bra. Tycker oftast att det blir "pekpinnar" där denna funktion används ("nu ska ni minsann tycka så här!"). Alltså, tips på filmer eller manus där funktionen används lite mer subtilt...

 

/H

Link to comment
Share on other sites

Den tydligaste normfunktionen jag kan komma på i en film är båtuthyraren i Gökboet. Han är lite som en åskådare och reagerar som vi/publiken när han träffar galningarna. Syftet är ju att skapa trovärdighet i att alla är inte galna.

 

Sedan finns det större roller som har sådana funktioner integrerade i själva karaktären, som Hugh Grants galne rumskompis i Notting Hill. Men där har man vänt på det så att Hugh Grant ska framstå mer normal och därmed ge trovärdighet till att han kan få Julia Roberts.

Link to comment
Share on other sites

Jag har säkert helt fel nu... Men Donnie darko i Donnie darko funkar väl som en "norm" Fasst en väldigt onormal sådan. Det gör han eftersom publiken fattar att han har rätt och alla andra är trångsynta, konservativa galningar.

 

Så, se till så att Normen alltid har rätt och att den tycker och tänker som publiken, eller på sådant sätt att publiken iaf delvis håller med honom/henne.

Samt, plantera in en jävla massa folk som är helt uppåt väggarna dumma i hövvä'

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...