Gå till innehåll

Carro

Medlemmar
  • Inlägg

    17
  • Blev medlem

Allt postat av Carro

  1. Carro

    Korrektur på celtx

    Återskapa? Ändra tillbaka?
  2. Jag har också tyckt att FCP alltid varit stabilt som helst. Har varit det där problemet med loggningen ibland, men inget som jag retat mig på nämnvärt. Den har aldrig någonsin craschat när jag hållit på mitt i en film. Jag gillar FCP. Bäst!
  3. Jag känner mkt väl igen problemet. Samma problem inträffade mig när monsterdatorn var helt ny, fixad av tekniker osv. Inte något fanns på datorn. MEN någonting som hjälpte mig var att alltid sätta på bandaren först och slå av den sist av allt när du stänger ned. Eller om det var tvärtom... (slå på bandaren sist och datorn först, bandaren först och datorn sen när du stänger) Förstår du? Något av alternativen var det... Dock fortsatte den att tanka in tror jag, bara att klicka vidare. All el är ju känsliga saker. Var försiktig, låt allt starta upp i noggrann tid. Annars är final Cut är underbart! Har ingalunda aning om detta var problemet. Annars kan det ju vara lite utrymme eller dåliga band, whatever.
  4. Carro

    Karaktärers historia.

    För att det är nödvändigt! ;) Manusprogramet var bra tycker jag.
  5. Jag har använt programmet som låg ute i går för att jobba med karaktärernas bakgund. Har skrivit fyra stycken än så länge. Tänker skriva åtta. Jättetrist jobb, men jag såg mycket som man inte tänker på övrigt. Typ: kännetäcken, ovanor. Kör en människa bil ofta i filmen och har som kännetecken att köra fort, blir det naturligtvis mkt trovärdigare om den alltid gör det. Små, små saker som kan göra skillnad på en hel film. Använd det!
  6. Carro

    Skräckfilm problem

    Ta något ämne du känner att du behärskar och utgå från det. Politik, Miljö, Sport. Whatever, alla är skarpa på någonting som de är intresserade av. Då blir det intressantare att skriva, man hittar fler infallsvinklar och det är mycket roligare och blir ärligare.
  7. Carro

    Skräckfilm problem

    En clown på en cirkus som visar sig inte vara en clown? Så utspelar sig terrorminuter efter terrorminuter. Vad ska hända med barnen? Vem är vem?
  8. Ångrade mig. jag håller det för mig själv en stund.
  9. Carro

    Min treatment/synopsois

    Kolla mitt manustråden, där ligger den.
  10. Nu kommer det mitt treatment/synopsis. Be liite nice och nåde den som snor min idé... Det är bara två timmars skrivande ungefär och mitt alra första manus...
  11. Carro

    Funktionen "normen"

    Ojdå, då fick jag lära mig ett nytt utryck och vips ser jag i mitt manus att jag redan har två såna. Ett par. Fast jag inte visste att man kanske bör ha en sån. :)
  12. En fråga till: Hur planterar man ledtrådar utan att de blir FÖR uppenbara? De ska ge en hint, utan att man kan förstå sambandet? Tips?
  13. Men jag gör så här: Någon som verkligen är proffesionell och känner sig ha kunskap att läsa ett treatment och ge feedback, kan höra av sig via privat meddelande.
  14. Ursäkta att jag är ny här, har inte hunnit sätta mig in. Detta ändrar ju på lite saker... Men ja, känns ändå inte bra, man vill ju inte att folk ska läst manuset innan storfilmen kommer upp på bion ;) Men sure, ni kan få se mitt treatment, har redan skrivit fem sidor idag. Kommer sedan!
  15. Är helt ny, men är klar med synopsis och ska börja med treatment. Har varit överdriven noggrann och skrivit om och redigerat synopsisen 100 gånger så att den ska vara bra. Nu tror jag den ser ut som den ska göra. Kollat av här på sidan också. Jag ser mer och mer bilder, har kontaktat yrkesmän för feedback och hjälp, jag känner att det stämmer, konflikterna finns där, dramatiken, minst sagt... Min fantasi och sinne för drama har det aldrig varit varit något fel på.... Möjligen är syftet lite oklart... Budskapet är iaf: Ingenting är vad det ser ut att vara. Möjligen lite för många osannolika sammanträffanden, men det är det som gör storyn och flätar ihop den och är själva grejen. Och allt kan hända i film. Kanske dags att "kill your darling" lite iaf? Är rädd att min idé ska bli stulen annars skulle gärna, gärna jag lagt ut den för feedback. Jag vill ha kritik... Hur gör ni? Känner ni igen "rädslan" för en stulen idé?
×
×
  • Skapa nytt...