Jump to content

Elion

Members
 • Posts

  29
 • Joined

Elion's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Detta är ett kort manus jag skrev precis utan av en idé som jag har försökt få ner på papper ett par gånger. http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/Manus_utan_namn.doc
 2. Det här korta manuset handlar om en kille som jagar tre kloner av sina bästa vän. Personligen tycker jag manuset har för många trådar som inte slutar någonstans, idé från början var god, men jag upptäckte snabbt att det fanns för många scener som kräver allt för mycket. Säg vad ni tycker, jag uppskattar alla idéer och förslag om hur kan jag kan förbättra det här. http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/Clones.doc
 3. Jag tycker den här filmen är skitrolig, helt otroligt hur många människor du har fått med för en sån här film. Fortsätt med att göra filmer, jag blev väldigt imponerad.
 4. Jag fick idéen att göra ett manus av bara qoute från andra filmer och TV-serier. Olyckligtvis är det enormt jobbigt. Här är i alla fall är uselt försök. http://files.upl.silentwhisper.net/upload4/Let--s_all_go_to_the_movies..doc
 5. Denn enda jag kunde tänka på är att du måste skriva ALLT på engelska.
 6. [citat=vilcans]Mm, men i manus är det jätteviktigt att komma på en bra handling. I böcker är det ofta faktiskt inte lika viktigt. Och komma på bra handling är SVÅRT.[/citat] Du får ursäkta mig, men det där lät enormt dumt. I böcker är handling desto viktigare än i manus, se bara på alla hjärndöda actionfilmer som kommer med jämna mellanrum. Så är nästintill omöjligt att skriva i böcker och få det intensivititen som filmer kan ge.
 7. [citat=Pandan]Håller inte alls med om att manus är enklare, snarare tvärtom. Medan en bok kan rabbla på i flera sidor om hur en karaktär bara ser ut måste ett manus minimera utrymmet och samtidigt få ut lika mycket. Därför manus baserade på böcker ofta är sämre. Men ifall man lyckas med sånnå välkomponerade mästerverk som Oldboy och JFK... oh mama.[/citat] Man måste verkligen skita i vad man skriver i om man skulle kunna hålla med om det, tycker jag i alla fall. Vilken författare som helst värdesätter varje sida, om man fyller t.ex 3 sidor med enbart karaktär beskrivningar tröttnar läsaren snabbt i boken. Med ett manus fyller man rätt snabbt en sida, eftersom man måste använda enter, eller lägga namnet före varje gång. Någon som gör manus -väldigt- lätt att skriva är att man behöver inte ge en grov bild på hur människorna beter sig, för det jobbet är hos skådespelarna. Något man tvingas göra ständigt i noveller.
 8. [citat=Pace]Man kan: - låta personen be till en gud - ta ett objekt (som basketbollen) och se det som en vän - prata med djur - telepati - inåtvänd, pratar med sig själv om andra (speaker)[/citat] Det känns mera som idéer om man skulle göra en komedi, en riktigt dålig komedi också, tala med djur fungerade inte med Eddie Murphy så det kommer inte funka med mig. --- Vad jag vill är att kunna skapa en något som fokuserar på en person, hans/hennes liv, allt cirkulerar runtomkring HP. Alla idéer, som bollen är bara en dumt, rätt patetiskt sätt att hålla historien vid liv. Det funkade lite grann i Cast Away på grund av Tom Hanks, kommer inte funka i amatörfilmer. Det krävs andra människor för att skapa drama, hur skapar man drama med bara en person? Hur utvecklas den personen.
 9. Oj, vilken fråga! Lättare att skriva är så klart manus, eftersom man fyller en sida så enkelt. Men noveller kan ge en mycket djupare bild än manus någonsin kan. Det handlar väl helt enkelt om vad historien är, om det är Action har väldigt svårt att se att man kan skriva det i en novell Och han lyfte upp pistol och sköt ner 6 personer. Det låter bara knäppt. Men drama, komedi och t.o.m thriller så kan noveller vara mycket bättre. Men som sagt, det beror helt på historien.
 10. Rubriken ger egentligen hela bilden, jag försöker skriva ett manus där det allt kretsar runt bara en person, inget mer. Men, hur gör man det, allt som händer om kring kräver att det finns en minst en till person. Först tänkte jag att man kunde HP har en mobil och får ständigt samtal, då behöver kan HP prata med en person, och historien kan utvecklas utan att man behöver en till person? Eller, man möter sig själv, det här är ju hur vanligt som helst hos nybörjare som filmar, att man tar sig själv, och får en tvilling eller en person som ser exakt ut som en själv. Men både kräver en rätt ordentlig och kraftig historia, men inget så kan fungera om man vill göra en film på bara 10min. Så vad gör man? Hur får man ett manus, eller rättare sagt en film att fungera när bara en person står framför kameran?
 11. Till mikrofon tänker jag på den här: http://www.dustin.se/dacsaportal/?ProdID=5010034852 Är det något bra?
 12. Ignorera att jag inte vet vilken model kameran är. Vilket är det bästa sättet att rusta upp kameran? Linser, mikrofon osv? Är sådan saker faktiskt något man borde köpa, förbättrar det saker och ting? Tackar för svar.
 13. Jag tyckte filmen var roligt, rösterna var bra, kanske lite överdrivet men helt klart roligt.
 14. En enormt komplicerad väg att köpa en telefonsvarare, ringa till den, spela in replikerna och föra över det till datorn. En lättare väg kan ju faktiskt vara att lägga en microfon nära telefonen och hoppas på det bästa.
 15. "Tyckte dock att där va lite väl många meningar av typen "Vänta, är det inte...?" Om det går att få lite mer variation på detta så hade det varit super. Detta är nog inte så lätt att skriva ner det så bra." Det är exakt det jag söker efter, jag vet inte rikigt hur man ska göra utan att avslöja namn och platser, och allt sånt ska ju komma på slutet. Och det känns lite väl uppenbart att försöka vrida den meningen "Vänta, är det inte" till något annat som låter olikt med betyder samma sak. Så, jag vet faktiskt inte.
×
×
 • Create New...