Jump to content

Joe Hill

Members
 • Posts

  170
 • Joined

Personlig information

 • City
  Kalmar
 • Name
  Magnus

Joe Hill's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Nu gjorde du det ännu svårade ;) Came Single såg ju onekligen smidig ut.
 2. Tack för svar. Det lutar åt att försöka hitta en Ronin M begagnad. Vikten är nödvändig då jag filmar en del bröllop vilket innebär långa tagningar så den verkar ju lovande för detta.
 3. Jag hade tänkt att införskaffa en Gimbal typ Ronin - M. Någon som kör med denna eller kan rekommendera motsvarande, gärna till lägre pris än 15300 som Ronin M kostar. Tänkte filma med en Sony a7s.
 4. Tack för svaren. Jättebra input. Nu ska jag börja leta.
 5. Tack för svar. Jag kommer att köpa en a7s och kollar nu på objektiv. Vill ha manuell fokusring. Vilket Sonys egna nya objektiv verkar sakna? Såg att Samyang hade väldigt prisvärda e-mount ebjektiv. Får ju nästan 3 objektiv till priset av 1 Sonys.
 6. Tack för svar! Intressant det där att ghr beskattas som videokamera. Vet du möjligtvis om det går att få tag på en metabones utan glas i sverige? En nackdel vad gäller Sonyn ska ju vara att den filmar som mest i 60fps i full hd. Panasonicen i 96fps. Jag är lite orolig att den blir lite ryckigt vid slowmotion sekvens.
 7. Jag står inför ett nytt kameraköp och väljer mellan dessa två. Eftersom jag filmar 80% och fotograferar 20 % föll valet på dessa istället för Canon. 1)Vilken av dessa är bäst när det gäller att filma i Full HD? Min dator är inte helt överens med 4K redigering så 4k är inte ett måste. 2)Såg även att Panasonic GH4r kommit ut är det värt att lägga de extra pengarna för att få V-log? 3) Om jag väljer Sonys variant och vill kunna köra Canon objektiv vad behöver man prisvärd lenskonverter? Någon som provat? Fungerar då is stabiliersing? Tack för hjälpen!
 8. Testa att välj konstant bitrate istället för variabel bitrate när du exporterar.
 9. Ok tack nu har jag fixat olistningen☺ ska prova mig fram med warp stabilizer.
 10. Jag har spelat in några klipp för en restaurang där jag gör några kameraåkningar. Åkningarna blev inte alls bra. Jag får skylla på att bandet till slidern legat i väskan och rörelserna blev inte så följsamma som jag hade velat ha dem. Nu till min fråga. Går det att justera detta i after effects, eller bara bita i det sura äpplet och åka tillbaka och filma på nytt? https://www.youtube.com/watch?v=KnC3L5wrOzE&feature=youtu.be
 11. Står i valet och kvalet att köpa en Yeti Pro. Dock så var min tanke från början att köpa en mikrofon som jag både kunde använda som voiceover- mikrofon men även när jag fångar upp dialog när jag spelar in film. Någon som har några tankar kring detta?
 12. Det blev ett sennheiser trådlöst system. Supernöjd.
 13. Tackar för ditt svar, ska pröva detta.
 14. Jag brukar rendera ut mina filmer i Full HD, H264 och med en bitrate runt 22 när jag gjort kortare filmer med min Canon MARK II DSLR. Nu har jag filmat ett bröllop och brudparet vill ha allt filmat material cirka 2 timmar i en lång sekvens. Vilket format ska jag välja och vilka inställningar för att undvika att min processor brinner upp och får en giganstisk fil som inget program klarar att spela upp? De har önskemål att få filmen på en minnesticka och då sätter väl FAT formatet stopp vid filer större än 4,5 gig eller något sådant. Tacksam för svar. Jag har dvd brännare men saknar blu-ray läsare.
 15. Vad bra. Inet tipsade mig även om detta moderkort tillsammans med denna processor. https://www.inet.se/produkt/v100371/asus-z97-a-intel-i7-4790k-med-3-spel-pa-kopet Så nu har jag lagt en beställning. Hoppas på en bra uppgradering :)
×
×
 • Create New...