Jump to content

Joe Hill

Members
 • Posts

  170
 • Joined

Everything posted by Joe Hill

 1. Nu gjorde du det ännu svårade ;) Came Single såg ju onekligen smidig ut.
 2. Tack för svar. Det lutar åt att försöka hitta en Ronin M begagnad. Vikten är nödvändig då jag filmar en del bröllop vilket innebär långa tagningar så den verkar ju lovande för detta.
 3. Jag hade tänkt att införskaffa en Gimbal typ Ronin - M. Någon som kör med denna eller kan rekommendera motsvarande, gärna till lägre pris än 15300 som Ronin M kostar. Tänkte filma med en Sony a7s.
 4. Tack för svaren. Jättebra input. Nu ska jag börja leta.
 5. Tack för svar. Jag kommer att köpa en a7s och kollar nu på objektiv. Vill ha manuell fokusring. Vilket Sonys egna nya objektiv verkar sakna? Såg att Samyang hade väldigt prisvärda e-mount ebjektiv. Får ju nästan 3 objektiv till priset av 1 Sonys.
 6. Tack för svar! Intressant det där att ghr beskattas som videokamera. Vet du möjligtvis om det går att få tag på en metabones utan glas i sverige? En nackdel vad gäller Sonyn ska ju vara att den filmar som mest i 60fps i full hd. Panasonicen i 96fps. Jag är lite orolig att den blir lite ryckigt vid slowmotion sekvens.
 7. Jag står inför ett nytt kameraköp och väljer mellan dessa två. Eftersom jag filmar 80% och fotograferar 20 % föll valet på dessa istället för Canon. 1)Vilken av dessa är bäst när det gäller att filma i Full HD? Min dator är inte helt överens med 4K redigering så 4k är inte ett måste. 2)Såg även att Panasonic GH4r kommit ut är det värt att lägga de extra pengarna för att få V-log? 3) Om jag väljer Sonys variant och vill kunna köra Canon objektiv vad behöver man prisvärd lenskonverter? Någon som provat? Fungerar då is stabiliersing? Tack för hjälpen!
 8. Testa att välj konstant bitrate istället för variabel bitrate när du exporterar.
 9. Ok tack nu har jag fixat olistningen☺ ska prova mig fram med warp stabilizer.
 10. Jag har spelat in några klipp för en restaurang där jag gör några kameraåkningar. Åkningarna blev inte alls bra. Jag får skylla på att bandet till slidern legat i väskan och rörelserna blev inte så följsamma som jag hade velat ha dem. Nu till min fråga. Går det att justera detta i after effects, eller bara bita i det sura äpplet och åka tillbaka och filma på nytt? https://www.youtube.com/watch?v=KnC3L5wrOzE&feature=youtu.be
 11. Står i valet och kvalet att köpa en Yeti Pro. Dock så var min tanke från början att köpa en mikrofon som jag både kunde använda som voiceover- mikrofon men även när jag fångar upp dialog när jag spelar in film. Någon som har några tankar kring detta?
 12. Det blev ett sennheiser trådlöst system. Supernöjd.
 13. Tackar för ditt svar, ska pröva detta.
 14. Jag brukar rendera ut mina filmer i Full HD, H264 och med en bitrate runt 22 när jag gjort kortare filmer med min Canon MARK II DSLR. Nu har jag filmat ett bröllop och brudparet vill ha allt filmat material cirka 2 timmar i en lång sekvens. Vilket format ska jag välja och vilka inställningar för att undvika att min processor brinner upp och får en giganstisk fil som inget program klarar att spela upp? De har önskemål att få filmen på en minnesticka och då sätter väl FAT formatet stopp vid filer större än 4,5 gig eller något sådant. Tacksam för svar. Jag har dvd brännare men saknar blu-ray läsare.
 15. Vad bra. Inet tipsade mig även om detta moderkort tillsammans med denna processor. https://www.inet.se/produkt/v100371/asus-z97-a-intel-i7-4790k-med-3-spel-pa-kopet Så nu har jag lagt en beställning. Hoppas på en bra uppgradering :)
 16. Tack för snabba svar. Nu har jag uppdaterat Kundvagn - 2014-08-06 - Inet.se Nätagg EVGA Supernova G2 750W, 80+ Gold, Modulär - Inet.se CPU fläkt be quiet! Dark Rock Pro 3 - Inet.se Hårddisk 2TB Toshiba 7200rpm 64MB - Inet.se
 17. Hej! Jag har en budget på 13 000 kr. Jag har just nu en laptop som jag redigerar på men den har sina begränsningar när jag redigerar full hd. Känner att jag har noll koll vad gäller stationära datorer. Vad tror ni om denna, Kundvagn - 2014-08-05 - Inet.se Behöver jag extra fläktar? Typ http://www.inet.se/produkt/6308505/noctua-nf-p12-1300? Något som ska bytas ut eller skippas/läggas till? Tacksam för all feedback jag kan få.
 18. Jag kommer att göra intervjuer själv. Dvs sköter både kamera och ljudet. Kommer göra ett par intervjuer utomhus sittandes och då funderar jag på om jag ska ha en trådad mick typ röde lavalier. Men kommer även att filma en rundvandring där personen ifråga intervjuas samtidigt. Har tittat på Sennheiser ew 112 g3 men tycker det är lite dyrt. Tacksam för förslag.
 19. Såg nu att den ena kameran spelat in i framrate på 23.967 den andra på 25, frågan är nu ska ska man konvertera båda i 23.967 eller 25p?
 20. Tack för svaret! Jag har nu synkat för hand. När jag körde ut filerna i premiere pro så körde jag ut den i CBR 2,8 24 och framrate 23,967 Full hd och audio AAC 320 kbps. När jag kollar den i VLC player funkar den klockrent. När jag testar att lägga upp den på youtube så tycker jag att det synkar men när jag kör mot vimeo så syncar det inte. Någon som kan hjälpa mig med detta? Tacksam för svar. Vimeo versionen https://vimeo.com/95520651 Youtube versionen magnus&brasse teaser - YouTube
 21. Jag har spelat in en teaterföreställning med två kameror Canon 5d Mark II och tagit ljudet direkt från ett PA. Vilket är med smidigaste sättet och synka materialet? Jag har tillgång till premiere pro 5,5 och hur går man tillväga? Behöver jag ett annat program för detta? Materialet är cirka 1h 15 minuter och videofilerna ligger på 60gig. Är det bästa att synka scen för scen och sedan konvertera ut dem i lämpligt format? Sedan infoga alla klippen på nytt och klippa filmen?
 22. Har har precis börjat göra min egna musik. Senaste lite stråkar och violin. Fri att använda till vad du vill. https://soundcloud.com/magnushoggren-1/autumn-leaf-with-violin
 23. Jag har använt en Zoom H4N till mina intervjuer (bland annat denna https://vimeo.com/74321906) men jag tänkte nu köpa till en shotgun mick för att få bättre ljud. Jag läste att H4N inte är så stark när det gäller att driva en extern mick och Röde NTG2 som jag hade tänkt att köpa skulle inte alls vara att föredra. Är det någon som använder en Zoom H4N och kan tipsa om en bra intervjumick?
 24. Jag tycker det är svårt att hitta Bra gratis musik. På länken ovan finns ju några användbara låtar. Här är oxå en länk Free Music Archive men 98% skit. Säg till om du hittar någon bra länk.
×
×
 • Create New...