Gå till innehåll

Clown

Medlemmar
  • Inlägg

    533
  • Blev medlem

Allt postat av Clown

  1. Vad menas med att brännvidderna är x1.6 respektive x1.5? Mäter man inte brännvidden i mm? Du får ursäkta om det är en dum fråga men är man amatör så är man. =) Sen så tänkte jag på en annan sak också som du kanske kunde hjälpa mig med. Läste att man oftast tar porträttbilder med ett kort teleobjektiv, typ 80-100 mm. Stämmer det? Om det gör det, fotograferar du inte porträtt? Personligen tycker jag att ett kortare objektiv skulle fungera lika bra.
  2. Jag förstår vad du menar gorse och jag håller med dig till viss del. Det är svårt att fånga ögonblicksbilder med en kamera som man kanske inte tar med om man inte är ute för att fotografera. Vid sådana tillfällen är det bättre att använda sig utav en mindre kamera. Det jag hade tänkt använda kameran till är för mer planerad fotografering. Även där kan man självklart ha turen att fånga ögonblicksbilder och man kanske till och med väntar ut dessa. Blev lite rörigt, hoppas du förstår vad jag menar. Det är i alla fall för de mer planerade fototillfällena jag vill ha kameran, inte för att ta med den till jobbet eller ut på krogen. Beta75, tack för ditt svar. Problemet är att jag inte riktigt vet exakt vad kameran skall användas till. Porträttbilder går alltid att experimentera med och är därför intressant samt så skulle det vara roligt att hålla på med naturfotografering av olika slag. I första hand vill jag lära mig fotografera utanför gränserna som jag har med min kompaktkamera. Jag kan nog inte tänka mig att betala särskilt mycket mer än de priser jag skrev, i alla fall inte i nuläget. Är fortfarande amatör som det känns som att man inte vill betala för mycket pengar innan man vet vart ambitionsnivån ligger om ett år eller två.
  3. Jag hade tänkt mig att köpa en hyfsad digital systemkamera. Har mestadels funderat på Canon och Nikon och deras modeller EOS 400D respektive D40x. Jag hittade några intressanta packet med Canon EOS 400D på cyberphoto.se och undrar nu vilket av dessa ni tycker är mest prisvärt (eller om ni har något tips på en annan kamera/annat kamerapaket). Kameran kommer i första hand att användas för naturfotografering samt porträttfotografering men det är inte omöjligt att jag kommer att prova på stopmotion i framtiden. Canon EOS 400D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 + EF 55-200/4-5,6 + batterigrepp BG-E3 + 2GB minne + 2 UV-filter + väska + microfiberduk Pris: 11 495 kr (exkl moms: 9 196 kr) Canon EOS 400D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 + telezoom Sigma AF 70-300 + 2st UV-filter + microfiberduk + 2GB minne + väska Pris: 10 595 kr (exkl moms: 8 476 kr) I båda paketen ingår uppladdningsbart batteri (NB-2LH), laddare, rem, videokabel samt usb-kabel. Det ingår även lite programvara till datorn och manual till kameran. Funderar på att vid senare tillfälla köpa ett trebensstativ, en bättre blixt, polariseringsfilter och ny optik om jag känner att det behövs (t ex macro eller vidvinkel). Tack på förhand! :-)
  4. Jag och några kompisar har klippt ihop en film på 12 min (inspelad med en miniDV). Filmen är redigerad i ett ganska gammal redigeringsprogram som heter Vegas Video 4. Vi har dock ett problem då vi inte vet hur vi ska rendera filmen, eller rättare sagt vilka inställningar vi ska ha för att få bästa möjliga kvalité. Det enda kravet är att filmen ska få plats på en DVD-skiva.
  5. Clown

    Sämsta filmen...

    lite konstigt att skriva att en film som inte kommit än är den sämsta filmen som finns :P
  6. Clown

    Godis-för-ögonen-filmer

    Barry Lyndon 2001: A Space Odyssey Stalker Solaris Dersu Uzala Damnation Easy Rider Demonernas Port Psycho Processen ... och många fler =)
  7. Clown

    Den bästa filmen någonsin?

    Svårt att säga vilken som är den bästa filmen. Såg Vägvisaren (Dersu Uzala) igår. Grymt bra film som slåss bland de främsta.
  8. Clown

    Farväl Falkenberg

    Jag gillade Farväl falkenberg. Den var annorlunda från många av dagens svenska filmer och precis som team_fagott sa så har den en hel del gripande scener
  9. Clown

    Hårdrock?

    Lyssnar på mycket olika musikstilar och band (både rock och annat). En favorit är Metallica.
  10. Clown

    Grind House!

    Enligt moviezine har sf sagt att filmerna kommer att delas upp. Death Proof kommer 1:a juni och Planet Terror kommer 28:e september. http://www.moviezine.se/nyheter/index.shtml#grind
  11. Clown

    En "oas" för filmälskare

    kanske en tema-nattklubb =) Partyställen brukar dra allt möjligt folk :P
  12. Clown

    En "oas" för filmälskare

    Ah! Ett Hard rock café med affär för filmälskare :D Skulle va trevligt med affär som har ett brett utbud av film både att köpa, hyra och kanske se på plats i någon form av bio =) sedan skulle de ju va trevligt att kunna köpa/låna filmböcker och kunna köpa kuriosa. Just det där med att sälja saker är ju svårt att konkurrera med Internet men det är ju alltid kul att "ta" på grejerna :D
  13. Clown

    Freaks

    Den ryska arken (96 min) består av ett enda klipp. Den är dock inte så gammal (från 2002).
  14. Clown

    Sälja egna filmer...skatt?

    För inkomstskatt (för en privatperson) behöver man inte betala skatt om man tjänar under 16800 per år. EDIT Fast man måste fortfarande "registrera" inkomsten hos skattemyndigheten.
  15. Clown

    God jul

    Jodå.. men inte en vecka före nyår och en vecka efter (fast det är det ju ingen som sagt att de skall göra). Men jag förstår ganska väl, jag gillade också smällare och raketer innan jag skaffade hund. Sedan så är väl vanliga smällare förbjudet nu för tiden?
  16. Clown

    God jul

    Medkänsla? Vet att det kan låta töntigt men är det värt att få höra några knallar på bekostnaden att hundratals (tusentals?) hundar - och även andra djur måste drogas?
  17. Clown

    God jul

    Ärligt talat tycker jag att du ska ge fan i det =) Finns många hundar där ute som mår väldigt dåligt vid tiderna kring nyår, påsk och valborg med mera. Däribland min egen hund.
  18. Finns många filmer jag vill ha i julklapp =) Bland annat Werner Herzog Box-set, Herzog/Kinski Box, Umberto D, Kristus stannade i eboli, Cykeltjuven, Ungdomsfängelset och de förlorade barnens stad. Fast om de blir lika som förra året så blir det nog att inhandla filmerna själv efter jul när presentkassan har stadgat sig igen.
  19. Clown

    Filmskolor?

    Jag har för mig att många filmskolor inte använder sig utav arbetsprov (alltså filmer man skickar in med sin ansökan) av den anledningen att alla skall ha samma chans.
  20. Det är väl även mycket olika mellan länder. I USA har väl producenten är väldigt stor roll och är även den som får Oscarsstatyetten om filmen vinner för bästa film. Sedan så är det ju inte ovanligt att regissören även skriver manus, då blir det ju ännu mer "regissörens film".
  21. Inte så insatt i vilka filmer som kommer på bio nästa år men en ny Tarantinorulle skulle ju inte sitta fel =) Little Children, Blood Diamond, Apocalypto, alla kungens män (remake), och Perfume: Story of a murderer. Kommer säkert fram andra intressanta titlar under årets gång.
  22. Clown

    Frank Miller's 300

    Skulle säga att Stalker är en sådan film. Skulle tro att man skulle kunna ta i stort sett vilken bild som helst ur filmen och ha som tavla på väggen.
  23. Det skulle ju va coolt att ha med Peter Lorre eller en tjock Orson Welles (tänkte mestadels på Touch of evil) =)
  24. Clown

    Upplösning

    Jadu, drömmen är väl bio =) Tack, då förstår jag äntligen :D
  25. Clown

    Upplösning

    Så det finns ingen upplösning som är den "bästa" när man ska teckna film (med digitalt ritbord) om man inte ska använda vektorgrafik? Jag har inte hittat nå i photoshop där man kan välja 720p och 1080p (om nu det är möjligt - får aldrig riktigt kläm på vad det är)...
×
×
  • Skapa nytt...