Jump to content

Clown

Members
 • Posts

  533
 • Joined

Personlig information

 • City
  Falun
 • Job/title
  Studerande
 • Name
  Erik Olsson

Clown's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

10

Reputation

 1. Vad menas med att brännvidderna är x1.6 respektive x1.5? Mäter man inte brännvidden i mm? Du får ursäkta om det är en dum fråga men är man amatör så är man. =) Sen så tänkte jag på en annan sak också som du kanske kunde hjälpa mig med. Läste att man oftast tar porträttbilder med ett kort teleobjektiv, typ 80-100 mm. Stämmer det? Om det gör det, fotograferar du inte porträtt? Personligen tycker jag att ett kortare objektiv skulle fungera lika bra.
 2. Jag förstår vad du menar gorse och jag håller med dig till viss del. Det är svårt att fånga ögonblicksbilder med en kamera som man kanske inte tar med om man inte är ute för att fotografera. Vid sådana tillfällen är det bättre att använda sig utav en mindre kamera. Det jag hade tänkt använda kameran till är för mer planerad fotografering. Även där kan man självklart ha turen att fånga ögonblicksbilder och man kanske till och med väntar ut dessa. Blev lite rörigt, hoppas du förstår vad jag menar. Det är i alla fall för de mer planerade fototillfällena jag vill ha kameran, inte för att ta med den till jobbet eller ut på krogen. Beta75, tack för ditt svar. Problemet är att jag inte riktigt vet exakt vad kameran skall användas till. Porträttbilder går alltid att experimentera med och är därför intressant samt så skulle det vara roligt att hålla på med naturfotografering av olika slag. I första hand vill jag lära mig fotografera utanför gränserna som jag har med min kompaktkamera. Jag kan nog inte tänka mig att betala särskilt mycket mer än de priser jag skrev, i alla fall inte i nuläget. Är fortfarande amatör som det känns som att man inte vill betala för mycket pengar innan man vet vart ambitionsnivån ligger om ett år eller två.
 3. Jag hade tänkt mig att köpa en hyfsad digital systemkamera. Har mestadels funderat på Canon och Nikon och deras modeller EOS 400D respektive D40x. Jag hittade några intressanta packet med Canon EOS 400D på cyberphoto.se och undrar nu vilket av dessa ni tycker är mest prisvärt (eller om ni har något tips på en annan kamera/annat kamerapaket). Kameran kommer i första hand att användas för naturfotografering samt porträttfotografering men det är inte omöjligt att jag kommer att prova på stopmotion i framtiden. Canon EOS 400D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 + EF 55-200/4-5,6 + batterigrepp BG-E3 + 2GB minne + 2 UV-filter + väska + microfiberduk Pris: 11 495 kr (exkl moms: 9 196 kr) Canon EOS 400D hus + EF-S 18-55/3,5-5,6 + telezoom Sigma AF 70-300 + 2st UV-filter + microfiberduk + 2GB minne + väska Pris: 10 595 kr (exkl moms: 8 476 kr) I båda paketen ingår uppladdningsbart batteri (NB-2LH), laddare, rem, videokabel samt usb-kabel. Det ingår även lite programvara till datorn och manual till kameran. Funderar på att vid senare tillfälla köpa ett trebensstativ, en bättre blixt, polariseringsfilter och ny optik om jag känner att det behövs (t ex macro eller vidvinkel). Tack på förhand! :-)
 4. Jag och några kompisar har klippt ihop en film på 12 min (inspelad med en miniDV). Filmen är redigerad i ett ganska gammal redigeringsprogram som heter Vegas Video 4. Vi har dock ett problem då vi inte vet hur vi ska rendera filmen, eller rättare sagt vilka inställningar vi ska ha för att få bästa möjliga kvalité. Det enda kravet är att filmen ska få plats på en DVD-skiva.
 5. Clown

  Sämsta filmen...

  lite konstigt att skriva att en film som inte kommit än är den sämsta filmen som finns :P
 6. Barry Lyndon 2001: A Space Odyssey Stalker Solaris Dersu Uzala Damnation Easy Rider Demonernas Port Psycho Processen ... och många fler =)
 7. Svårt att säga vilken som är den bästa filmen. Såg Vägvisaren (Dersu Uzala) igår. Grymt bra film som slåss bland de främsta.
 8. Jag gillade Farväl falkenberg. Den var annorlunda från många av dagens svenska filmer och precis som team_fagott sa så har den en hel del gripande scener
 9. Lyssnar på mycket olika musikstilar och band (både rock och annat). En favorit är Metallica.
 10. Enligt moviezine har sf sagt att filmerna kommer att delas upp. Death Proof kommer 1:a juni och Planet Terror kommer 28:e september. http://www.moviezine.se/nyheter/index.shtml#grind
 11. kanske en tema-nattklubb =) Partyställen brukar dra allt möjligt folk :P
 12. Ah! Ett Hard rock café med affär för filmälskare :D Skulle va trevligt med affär som har ett brett utbud av film både att köpa, hyra och kanske se på plats i någon form av bio =) sedan skulle de ju va trevligt att kunna köpa/låna filmböcker och kunna köpa kuriosa. Just det där med att sälja saker är ju svårt att konkurrera med Internet men det är ju alltid kul att "ta" på grejerna :D
 13. Clown

  Freaks

  Den ryska arken (96 min) består av ett enda klipp. Den är dock inte så gammal (från 2002).
 14. För inkomstskatt (för en privatperson) behöver man inte betala skatt om man tjänar under 16800 per år. EDIT Fast man måste fortfarande "registrera" inkomsten hos skattemyndigheten.
 15. Clown

  God jul

  Jodå.. men inte en vecka före nyår och en vecka efter (fast det är det ju ingen som sagt att de skall göra). Men jag förstår ganska väl, jag gillade också smällare och raketer innan jag skaffade hund. Sedan så är väl vanliga smällare förbjudet nu för tiden?
×
×
 • Create New...