Jump to content

Insaniac

Members
 • Posts

  431
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by Insaniac

 1. Du tror inte det gjorde det då?
 2. Du raderade uppenbarligen inläggen innan du läste vad som skrevs...
 3. Den gick på 90 mille dollar per film. För att vara storfilm kan den väll räknas som lågbudget hehe. Men det är ju en rätt dyr film. Fast räknar man med standarden idag så räknas den in i gråzonen mellan storfilm och rätt så stor film:-P
 4. Mega99, inte många har respekt för dig så din kommentar går obemärkt förbi. Om inte annat kan du skicka din adress till mig i din PM så kan vi diskutera lite film hemma hos dig:-)
 5. Ja jag känner till 180-graders regeln. Vi försökte testa nya marker och se vad som funkade. Du vet, man försökte se vilka regler man kunde bryta för att få det att kännas mycket realistiskt, utan att det blir störande för publiken. Personligen är jag intresserad av att försöka hitta ett sätt att bryta 180-reglen på så sätt att det blir bra. Jag gillar inte det där med att vara låst utan ha frihet runt ytan man filmar. Men man ska ju aldrig pissa ner en toalett som redan är ner-pissad liksom så funkar det inte så är det något man får acceptera :-P
 6. En showreel är när man visar en compilation av ett par grejer man gjort. Compilation betyder typ sammanställning. Så i en showreel visar du typ en massa korta klipp på några saker du gjort.
 7. Tjena brush. Det var en improvisations-film allting är påhittat. Det enda man riktigt kan säga är gjort sedan tidigare är det sista stycke musik du hör i eftertexterna. Grejen var att jag behövde en film klar på 3 dagar för en portfolio-grej. Så jag var på ICA med min vän och handla cigg med kamera i bagage-luckan. Homies ringde och sedan satte de sig i bilen sedan var idén igång. Sen är det ju mening att kamerna ska vara som den är på grund utav att det ska vara den där dokumentär-känslan. Sen blev ju inte ljus, färger och allting helt korrekt och det hade väl behövts 5 tagningar extra per stycke vi filmade. Sedan ljudet skulle såklarts fixats. Och ett manus att följa. Men det fanns inte tid till det :-P. Men man kan praktiskt taget säga att detta är en test-film (och fler kortfilmer i samma tema ska göras) för att hitta rätt stämning för en framtida crime-film vid namn "Undervärlden" som skildrar lite om människor jag träffat, människor jag intervjuat och det jag själv sett. Men det är ju ett projekt som inte får misslyckas därför ser man till att man bearbetar varje steg så mycket som möjligt:-P. Tack för kommentarerna.
 8. Jag kollade hur många som sett och såg att du just då inte gjorde det. Och vad menar du med tyvärr?;-)
 9. Du kanske ska klicka på linken och se filmen innan du skriver?
 10. Tjena alla voodooz och Johan Ask! Tänkte lägga upp en film som är den enda av alla filmer jag gjort som jag lyckats få ut på DVD. Det är en kortfilm på bara en scen. Det är en autentisk langningsscen som följs av tankar från huvudkaraktären. Värt att nämnas är att bara jag och kameramannen har erfarenhet inom filmning. Jag som regissör och han som foto då. De andra har aldrig skådespelat förr och min regi till dem var denna enkla mening "Gör vad som känns naturligt för dig." Allting är improviserat och där fanns inget manus skrivet. Bara en idé. Jag ger MovieMoe credit i slutet pågrund utav hans och min idé till en gangsterfilm som aldrig blev av. Ljudet är inte heller perfekt för att killen som fixade utrustningen till oss glömde ljudet så vi fick använda kamerans mick. Se och njut.
 11. Och ändå var du en av de många som försökte slakta honom?
 12. Detta är ju töntigt hur några killar kan sitta och hacka på en kille som erkände att han ljög. Det borde inte vara mer med det. Och moderatorerna och admin är ju verkligen sluts som sitter och njuter av att läsa vad som skrivs här istället för att varna samtliga som utför denna internetmobbning mot Ryan_screenwriter.
 13. Intressant projekt. Kan bli väldigt bra om man vinklat det rätt. Det vill säga göra "The New Guy"-filmen fast i dokumentär-version och verkligen se om man kan få en ohälsosam nörd som gärna sitter och spelar spel att förändra sig till en 5-stjärnig playboy som lätt får tjejer.
 14. Det är inget universitet. Det är en producent-utbildning plain and simple och den är jävligt kass. Den har blivit magpumpad av alla som gått utbildningen.
 15. Shit man är du en knarkare? Du vet väl om att den låten är lika värd för drug-bombs som "Fångad av en Stormvind" är för schlager-älskare hahahaha
 16. Tjena man. Jag är från Ystad. I ryggen har jag några filmare och skådisar. Du har PM!
 17. Tja man, bor i Ystad. Har en kompis vars pick-up användes i Wallander-produktionen. Hur mycket har du tänkt hyra pick-upen för?
 18. Klart att det inte är off-topic. Det är som att säga att vapen och krig inte är av samma tråd.
 19. Varför skulle det vara hemskt att skämta om handikappade? De är lika mycket människor som människor med normal psykisk och fysisk funktion. Alla handikappade förtjänar att bli utskämda, kramade, sedda, bemötta, kyssta, konverserade till och slagna som en vanlig man eller kvinna? Det är ju bara fel att tycka annat?
 20. Haha nice nice okok. Nej, jag kom på att det var du när jag checkade din sida containing Black Dawn och allt. Nej, när han fick veta att jag var filmregissör/klippare/fotograf så visade han mig lite grejor du gjort. Jag är förresten med som fotograf om du behöver. Dennis skulle vara med i min kortfilm baserad på mitt journalistiska arbete i undervärlden, men han drog till England i två veckor haha:-P
 21. Är detta Nicholas Dackard som har en kompis i Blentarp som heter Dennis?:-P
 22. De betalade ett visst belopp för hela kakan o inte per rättighet för bok.
 23. Vill bara säga att Wallander kostade inte 15 mille per styck att göra. Tror det var högst 2 mille per styck eller 1 mille. Tänk på att det är rätt många i crew. Och casten är dyr. Krister "fucking alkoholistslyna" Henriksson tar ungefär 900.000 kronor per Wallanderfilm. Och den lilla bögen bränner ju allt på sprit ju. Otaliga gånger har man gått förbi han på stan när han var dyngrak... Hursomhelst, Wallander-filmerna är inspelade så fattigt att det inte är sant. 2-3 gånger har jag klivit mitt in i en tagning. Under sista tagningen i sista filmen gick jag fram till inspelningsplatsen och sa rätt o slätt "ni suger". Det är liksom, ja, man kan bara vandra rätt in i shotten om man känner för det. Det fulaste är när man står bredvid och de tycker de är så professionella. Fast som filmskapare ser man att ljuset sätter de upp lite snabbt och sånt. Inget speciellt. Det värsta är när de sitter o säger "oj dessa filmerna är så bra"... shit, jag tror antingen att vi alla som håller på med film i Sverige är typ CP-störda eller så gillar Svenska filmindustrin att kasta bort pengar. Jag menar... inte EN endaste gång under produktionen av de 30 wallander-filmerna sa någon "fy fan... detta är inte bra". Jag menar, om du köper ett paket med 30 ägg och du börjar äta äggen. Nån gång när du ätit 12 stycken ruttna ägg borde man ju fatta att man inte ska fortsätta äta av paketet? Tillbaka till tråden: Film är inte dyrare än vad du gör det. Ofta är det så att ju mer pengar du får, desto mer stoppar du, producenten m.m. i fickan för ert "tuffa arbete".
×
×
 • Create New...