Jump to content

peppeeng

Members
 • Posts

  9
 • Joined

peppeeng's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. "Med budget på 190 miljoner och en serie om 13 långfilmer är nya Wallander-satsningen en av de största någonsin i Skandinavien." http://www.expressen.se/1.87139 Det blir 14,6 miljoner kronor per film.
 2. peppeeng

  Rök

  kolsyreis är jälvigt coolt om man vill ha rök som ligger längs backen.
 3. Behöver man verkligen förhålla sig till hollywood idag på samma sätt som man gjorde förut? Jag kanske går på crack men jag är övertygad om att hollywood på sikt kommer tappa marknadsandelar. Hollywood film är idag så nerkokt för att passa alla överallt att det liksom inte blir något kvar. De utspelar sig inte ens i usa längre, tom gi Joe är världsmedborgare. Den största filmen i sverige i år är gjord i sverige, det samma gäller förra årets största film i sverige. Visserligen båda relativt mediokra.. Det görs "hollywood" produktioner idag i europa, som taken. I asien har man i princip gjort filmer med "hollywoodianskt" produktionsvärde i tio år. Kolla bara alla dessa wuxia filmer. Det är minst lika snygga som troy eller någon annan hollywood skit. john woo har vänt hem.
 4. dom lönerna jag skrev var med arbetsgivaravgiften och försäkring inräknat..tror jag hamna runt 400kr i timmen. Vilket är ungefärligt svenskt snitt, alltså runt 25k ut före skatt.
 5. Jag har aldrig arbetat med film. Inte ens på hobby nivå. Men jag är intresserad. Och jag tycker det är intressant att läsa om filmskapandet, men även buisness sidan. Jag läste någonstans om wallander filmerna och hur de hade pressat produktionskostnaderna till de låga priset 15 miljoner per styck. Jag har bara zappa förbi filmerna på tv. Så jag kan ha fel. Men som jag uppfattar det innehåller de inga speciella special effekter. Utan är rätt lågmälda detektiv dramer. Jag vet att 35 mm film är dyrt. Men enligt imdb skall de vara filmade digitalt, med red. Och det kostar naturligtvis massor att bygga kulisser .. osv.. Men ändå..För att sätta 15 mille i lite perspektiv. 15 miljoner är ca 430 svenska månadslöner(25k/m) med alla sociala/arbetsgivaravgifter och försäkringar.
 6. Jag tycker inte svensk film är så jävla dålig längre. Inte som de var för 10 år sedan i alla fall. Låt den rätte komma in, darling, snabba cash, de ofrivilliga, är alla bra till väldigt bra. Sen finns det hyffsade filmer som män som hatar kvinnor, ping pong kingen, bröllopsfotografen, i skuggan av värmen. Och det är är endast de senaste 2-3 åren.
 7. Wow det där är sjukt snyggt gjort. Mycket snyggare och mer verklighetstroget än de mesta från hollywood idag. Förstår inte varför inte fler använder sig av riktiga effekter på det här sättet.
 8. Bara på kul. Hur stor kan en budget tänkas vara om en film skall gå break even på 150.000 bio besökare. Privat finansierat utan statliga eller regionala stöd? Någon som har några informativa räkneexempel? altså hur ser intäkterna och kostnaderna ut etc.
×
×
 • Create New...