Jump to content

filmfreak

Members
 • Posts

  35
 • Joined

Everything posted by filmfreak

 1. Någon som vet vad motsvarande verktyg i premiere heter??
 2. Om det inte är ett alltför långt klipp så är väl ett alternativ att använda healing(?, plåstret)-verktyget i photoshop på varje bildruta..blir nog bäst resultat även isf...
 3. Är lite interesserad av den här effekten, är det nån som vet var i stockholmsområdet som man kan köpa sånna här glasögon??
 4. [citat=h.cewers]Ingen som vet en film där de har en sekvens som den vi pratar om? /Hugo[/citat] I början av the Italian job (den nya) är det en sån scen också..
 5. det var om jag minns rätt nån som skrev här för ett tag sen att man kan seriekoppla två 9 volts batterier (sånna till typ rc kontroller) genom lite stålull, har inte hunnit testa än, men det kanske hjälper lite..
 6. filmfreak

  Film-lek

  [citat=Rotzzo]The Size of Watermelon[/citat] The wizard of Oz
 7. filmfreak

  Film-lek

  [citat=orange]Stand by Me[/citat] Super size me
 8. filmfreak

  Film-lek

  [citat=Turambar]Showdown in Little Tokyo[/citat] Stuart Little
 9. filmfreak

  Film-lek

  [citat=DeCaf][citat=nisse]Dog Soldiers[/citat] Toy Soldiers[/citat] Toy Story
 10. Hej, jag undrar om nån vet hur man gör en sån där stor bubbla som stiger upp ur vatten maskiner, sånnadär som man har på kontor och så ni vet.. som i tex den där gulasidorna reklamen som gick för något år d´sedan, där det helt plötsligt bubblar till för att demonstrera att det e typ helt knäpptyst.. hoppas ni förstår, och tack på förhand /Jonte
 11. [citat=ungfilm]Själv använder jag ett amatörprogram för 500 spänn som har de här deluxe funktionerna.Där förlorar jag ingen bildkvalité.[/citat] Jag undrar av eget interesse om jag kan få namnet på det programmet??
 12. aha, srry effekten hette crop, och liger under transform i videoeffects i premiere pro, det du gör om jag var lite för svårförstådd förut är att du 1. tar ett klipp på samma ställe där du ser det som är bakom din kroppsdel senare, tex en vägg så behöver du kunna se hela den väggen utan något i vägen. 2.det klippet lägger du ovanför den biten där din kroppsdel är. 3. sen väljer du effekten crop, och förminskar den biten av ditt filmklip så att det inte täcker något annat än din kroppsdel, hoppas att du förstod nu..
 13. det som måste finnas för att detta ska kunna fixas är att klippet ska vara filmat när kameran står på ett stativ, eller är helt stilla i allmänhet.., du kopierar en filmsnutt där kroppsdelen inte är med i bilden, lägger det ovanför den delen av ditt klipp som du inte vill ha med, och väljer effekten trim, där du tar bort allt utom den delen där kroppsdelen syns.....jag hoppas du förstår..
 14. [citat=Liar]jaha ok, men vet ngn hur man typ "fadar" två bilder så att de blir till en med photoshop?[/citat] så här gör du i premiere.. du gör det området av din bild från photshop som du inte vill ska synas transparent, sen lägger du den bara ovanför ditt vanliga klipp i premiere, och du kan behöva välja opacity om du har en en tidigare verision än premiere pro..
 15. det går om du har dv-in på din videokamera, då tar du och kopplar in datorn till kameran via dv-in, och tar och kopplar kameran till tv-skärmen via scart..hoppas att du förstår..
 16. jag vet inte om det finns i pro verisionen, men i 6.0 så fanns det i quicktime-filtret, att du kunde lägga till noise, sepia eller black/white effekt..
 17. jag håller med walfridson, t.ex. i vänner när Rachel får reda på att hon är gravid så ser man aldrig själva graviditets-testet, utan hon ber Pheobe säga om det är positivt eller negativt..
 18. filmfreak

  Krigsfilm

  Ett ungefärligt mått är typ 30 gram salpeter(ett paket) och 20 gram socker..du kan förvara det i en avklippt cola-burk, och bara tända på det..eller smälta ihop ingredienserna..och stoppa ner tex en tänsticka i det som du tänder med..kan vara lite svårt att smällta det bara..
 19. jag har en fråga på samma ämne, när jag importerar en film i som är i 16:9 format till ett 16:9 projekt i premiere så är allt bra..men sen när jag exporterar det via dv-in så försvinner min 16:9, och bilden töjs ut när man kollar på den på tv(och även i kameran när man tittar på den där)..men om man lägger den utan nån övergång från klippet innan(som då måste vara i 16:9) så blir det ingen övergång utan den visas i 16:9(men bara på kameran, inte i tv:n)..kan nån hjälpa mig så jag kan kolla på det i 16:9??
 20. Jag såg i nån reklam video/tutorial för premiere 6.5 att det sedan den veritionen har en plugin som från början var från aftereffects där man kan göra nått i stil med det du hade tänkt att göra(om jag nu har fattat det hela rätt....)
 21. [citat=schönis]Skynda dig... nu e de 3 pers som vill ha den......[/citat] fyra faktiskt ;)
 22. Du lägger filmen med blue/green screen på video 2(eller annat bara inte 1a/b) sen markerar du klippet och väljer transparesy eller nått sånt när du är där så väljer du chromakey i rullgardinsmenyn och väljer palett verktyget för att välja färg(blå/grön) på ditt klipp uppe till höger i rutan och sen stänger du det och lägger in ditt "bakgrundsklipp" på en rad längre ner. Hoppas att det är förståeligt ;)
 23. Jag har läst igenom det mesta och den verkar(enligt mig) nästan som en riktig jönssonliganfilm, det är baara en grej, på sidan 25 kallar sickan harry för sin kusin, om jag inte mins fel så är väl vanheden harrys kusin. Bara det från mig.
 24. Det finns ett ännu lättare sätt att göra det på, men eftersom jag inte e så bra på att förklara så hänvisar jag dig direkt till sidan där det står hur man gör (det gäller bara premiere). http://www.wrigleyvideo.com/videotutorial/tutdes_blurface.htm
 25. filmfreak

  24

  Jag hade faktiskt tänkt på att göra det med några kompisar nu på påsklåvet, men det blev inte av pga att vår budgett inte var så hög :( Men tanken slog oss också att om man ska sträckse den så blir det bara 18 h(reklampauserna tar ju tyvärr en kvart) eller så ser man 45 min och sen har man en 15 min lång paus per timme :e
×
×
 • Create New...