Jump to content

Sudde

Members
 • Content Count

  65
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. [citat=kreator]Har nyss köpt en minidv kamera ska köpa en firewire kabel nu för att föra över filmen till datorn hur länge tar det att föra över 60 min film från kameran?[/citat] Det tar 60 minuter. Överföringen sker i realtid.
 2. [citat=erreth] Kan säga direkt att det är fel, vanliga trick som inte tänks spelas i slowmotion är 300 en bra slutartid och för slowmotion ska du ha 600.. alldrig ha över 1000 för där börjar färgerna bli dåliga ju kortare (högre) slutartid du har..[/citat] Okej, då vet jag! Tack så mycket för svaren!
 3. Har en liten fundering över vilken slutartid man skall ha när man filmar något som innehåller snabba rörelser, till exempel sport. Med en lång slutartid blir objektet (till exempel en boll) suddig när den rör sig snabbt, men om man har en väldigt kort slutartid borde det bli lite hackigt eftersom objektet hinner röra sig ganska långt mellan varje frame. Självklart hinner bollen röra sig lika långt mellan varje frame oavsett om man har kort eller lång slutartid, men när man har längre slutartid så "smetar" bollen ut sig lite mer. Någon som fattar vad jag menar? Min fråga är i alla fall vi
 4. [citat=orange]Du kan använda dig av "Zaxwerks 3D Invigorator" som är en plugin man måste köpa. Annars kanske det finns andra plugins också, men det finns ingen inbyggd funktion som gör det i After Effects...[/citat] Ajdå, det var ju synd! Trodde att det fanns någon inbyggd funktion!
 5. Jag behöver lite hjälp med 3D-objekt i AE! Jag skall göra en text som skall komma in på skärmen som ett 3D-objekt... Min fråga är ifall man på något sätt kan göra texten lite "tjockare"? Som det är nu så ser det ut som att en skiva rullar inte på skärmen, och det ser lite trist ut! Tacksam för hjälp!
 6. Jag har spelat in lite ljud på minidiscen, eftersom filmavståndet gjorde att jag inte kunde koppla micken direkt till kameran. Hur gör jag nu för att få in ljudet till datorn? Jag har programmet cool edit 2000 och när jag testade att koppla minidiscen till line-in ingången på ljudkortet så hördes det jättebra i högtalarna, men jag kunde inte spela in något. När jag tryckte på recordknappen i cool edit så blev det inget inspelat ljud alls trots att ljudet hördes i högtalarna. Däremot gick det att spela in om jag koppla minidiscen till mic-ingången på ljudkortet... Men då blev ju ljudkvalitén
 7. mmm... Har kollat upp det med en affär nu, det går inte! Synd!
 8. Vissa kameror kan man ju "låsa upp" så att man får DV-in om man från början bara hade DV-ut. Någon som vet om det går att göra likadant med den analoga utgången på en xm1:a?! Den har ju ändå DV-in, så det borde ju bara behövas en mjukvaruuppdatering för att få även analog in... Eller?
 9. Gör det verkligen det?! Vad bra i så fall! Skall utforska det när jag kommer hem ikväll! Tack för hjälpen!
 10. Går det att rita upp en mask i AE som har precis den form jag vill? Typ som att rita med pennan i paint? Som jag har fattat när jag suttit med programmet går det bara att göra runda, fyrkantiga eller kantiga masker...
 11. Nu har jag fått det att fungera! finns codecs på dvr-rhelp.com! Då går det att komprimera direkt från DVavi
 12. Jag exporterade ett projekt i premiere till microsoft DV-avi. Sedan hade jag tänkt att komprimera detta klipp i VirtualDub, men det gick inte att öppna filen i VD. Det stod att det saknades ett Video For Windows codec eller nåt... Någon som vet var man kan ladda ner någon codec så att man får det att fungera?! Tacksam för svar!
 13. Nej, jag tänkte att jag skulle slippa det... Men det verkar inte som att jag gör det i alla fall. Får väl göra en ominstallation i alla fall, men det är ju så skumt att det helt plötsligt bara slutade fungera!
×
×
 • Create New...