Jump to content

zebran

Users Awaiting Email Confirmation
 • Content Count

  37
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • Job/title
  Studerande
 • Name
  Henrik Karlsson

Filmskapande

 • Influences
  Douglas Coupland, John Cassavetes.
 • Interests
  Film, foto, musik, litteratur, teater, konst.
 1. Det är väldigt svårt att sätta ihop en topplista, men den skulle likna denna kompromiss: 1. A woman under the influence 2. Faces 3. Apocalypse Now Redux 4. Taxi Driver 5. In the Bedroom
 2. Av de filmer som står uppräknade är "Apocalypse Now" den bästa.
 3. Att avfärda Donnie Darko som en ytlig film är att göra det lite väl lätt för sig själv. Att den är mainstream Hollywood-film till formen betyder inte att den saknar djup, tvärtom. Denna trygga och klassiska miljö används som grund för en tankeväckande och intressant analys av det mänskliga sinnet. Och tidsresandet som lätt avfärdas som ett billigt knep för att göra filmen mer intressant, är väl snarare en metafor för Donnies stapplande steg in i vuxenvärlden och hans sökan efter identitet. Så vitt jag vet har ingen annan film lyckats skildrat tonåringar så realistiskt och förstående som de
 4. Taxi Driver (1976) The Deer Hunter (1978) Apocalypse Now (1979) Tre långlivade favoriter från filmens guldålder, 70-talet.
 5. Jag skall vara i Göteborg 28-30 februari. Jag var ner förra året och såg några bra filmer, så det blir ett besök i år också.
 6. Nu var det evigheter sedan jag skrev här men attityden har förbättras så jag tar tillfället i akt att göra en egen summering av det gångna året. Årets bästa film: Länge såg Sofia Coppolas underbara ”Lost in Translation” ut att bli årets film, men så kom ”The eternal sunshine of the spotless mind”, filmen där Charlie Kaufman äntligen får in den fullträff han förtjänat. Även om jag hade höga förväntningar tog den mig med storm, Jim Carrey gör sitt livs roll och allt lyckas; foto, humorn och regin. En skrämmande, underhållande och helt underbar resa genom det mänskliga sinnet. Årets bästa
 7. Får man delta på flera uttagningar?
 8. Manuset (Falling) påminner lite om ett manus jag skrev för ca ett år sedan men jag har inte lyckats filma det än (på grund utav lite olika svårigheter). Lycka till om du skall filma det. :)
 9. Det är ju inte direkt nyskapande men det är väldigt bra grejer. Jag hoppas få se lite mer av dina grejer. :)
 10. Jag kan inte se den :( Kul för dig att du vann. Var du med i Uppsala? Då måste jag ha missat din film där. Jag var inte med själv i år.
 11. Många av mina favoritfilmer har redan nämnts, alla utom den kinesiska filmen Missing Gun, den e härlig. :)
 12. Och så var det avklarat. Hur många satt uppe och kolla? Tycker ni att det var rätt fördelade priser?
 13. Dels tycker jag att dialogen på något sett är bättre i första delen och så känns det som att andra delen går lite trögare. Och så blev man lite väl förvånad när Robert visar sig vara psyko, för sök att visa det lite smått tidare så tror jag det blir bättre.
 14. Jag läst manus ett igår, åste säga att det var bra, men andra delen gillade jag inte riktigt, fast de är väl mest personligt. Jag tycker inte att det var långsamt eller så, det gick att läsa i ett kör.
 15. Det skulle inte kännas kul om man gjort en så dålig film så någon tar livet av sig. :)
×
×
 • Create New...