Jump to content

Big Twist - 18.000 ord - Engelska


The Swede

Recommended Posts

Lägger upp ett till manus, om nån orkar kolla nåt. Har själv inte reccenserat någon annans, men jag har läst några, och ska skriva vad jag tycker snart.

 

 

Det här manuset är nog betydligt långsammare än "Three", det är alldelses för mycket telefondialog, men ändå, jag gillar historien, även om man måste ändra om ganska mycket.

 

 

Vet ej varför texten blir grå, men förstora upp det i Acrobat till 200%, då ser det bättre ut.

 

 

Tacksam om någon läser nåt.

 

 

Jag har tagit bort den felaktiga manusfilen för att spara på utrymme. Vid frågor eller dylikt, kontakta mig via PM.

 

Mvh Pace, administratör

Link to comment
Share on other sites

Jag har börjat läsa, och det verkar ju onekligen bra, bra dialog och intressant story, men jag säger precis samma sak som Ed, det blir alltför jobbigt att läsa med det där teckensnittet.

Säg till om du lyckas fixa till det så ska jag med nöje läsa resten ;)

Link to comment
Share on other sites

Önskar jag kunde.. När jag försöker öppna zip-filen så står det "Cannot open file: it does not appear to be a valid archive". Har testat att ladda hem filen flera gånger, både med Mozilla och Explorer, men det blir samma sak.. Testa att ladda upp pdf-filen istället och se om det fungerar.

Link to comment
Share on other sites

Hmm...ok

För det första kan jag väl säga att jag ryktes med i handlingen, eftersom jag läste hela manuset i ett svep. Så jag gillar helt klart idén, karaktärerna och dialogerna.

Men sen uppstår det självklart lite frågor och kanske tips på förbättringar. Min största fråga är om inte det borde förstärkas att Robert är ett psycho. För jag tyckte att det blev lite väl avvikande från hans personlighet i det övriga manuset. Jag fick då en känsla av att han var en ganska hård buisness-man men hemma var han ganska ödmjuk. Han pratade om sina känslor för sin fru med arbetskompisen och så.

Jag vet inte om jag har missat nåt i manuset som fått mig att tycka så, jag kanske borde läsa det en gång till eller nåt, men det är vad jag tycker just nu iaf. Så jag tänkte att om det framgår lite peekar att Robert är ett psycho lite här och var i filmen. T. ex. att man fattar i slutet att det verkligen var han som hade brutit benet på sin fru, och kanske slagit henne en längre tid eller nåt.

Sen har jag lite mindre tips också. Du hade med i en dialog nåt i stil med: "And he held all the thumbs he could hold on to". Jag tar det här på engelska. In USA you don't hold your thumbs, you cross your fingers. Om du förstår vad jag menar. Att man håller tummen för nån är ett svenskt uttryck. Bara en liten grej jag la märke till.

Förresten säger Quentin verkligen "Ahhriiiite"? Tyckte det verkade vara en lustig detalj du lagt märke till som jag måste lägga märke till nästa gång jag ser en intervju eller nåt med honom.

Vad har du tänkt göra med manuset när det är helt färdigt sen?

Link to comment
Share on other sites

Tack för det Tam :) I alla fall någon som orkade svara vad de tyckte...

 

 

Väldigt bra idé det där med att det ska framgå att det var han som bröt benen på hans fru. Måste försöka få in det på nåt sätt...

 

 

Det där med tummarna har du rätt med, tänkte inte alls på det.

 

 

 

Quentin Tarantino uttalar ordet exakt så. Låter ganska roligt.

 

 

 

 

Vet ej vad jag har tänkt göra med detta. Några förslag?

Link to comment
Share on other sites

Nej jag vet inte riktigt vad man kan göra med manuset, men jag tänkte att du kanske hade några planer eftersom du har lagt ned tid (och antagligen ganska mycket tid) på att skriva ett långfilmsmanus.

 

Kom på en sak till också...Jag tycker inte Lisa ska säga "Go to hell" på slutet. Känns lite väl som ett Arnold Schwarzenegger uttryck tycker jag.

 

Förresten, vad betyder (cont'd) som du skrivit bredvid vissa namn, fattar allt annat men just det har jag hakat upp mig på.

 

Jobba på med manuset, jag tror det kan bli riktigt bra om du lägger ned lite extra jobb på det!

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...