Jump to content

blejd

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Karlskrona
 • Job/title
  Studerande
 • Name
  Martin Olsson

Filmskapande

 • Influences
  Peter Jackson, John Woo, Steven Spielberg m fl
 1. Hej. Du får gärna använda mitt manus på http://www.voodoofilm.org/forum/showthread.php?t=206&highlight=reload Skrolla ned till version 2 av manuset. Du får använda det så länge du hänvisar till manuset i eftertext osv. Du får ändra så mycket du vill :) Mvh Martin
 2. Satsa på mycket minne, gärna 1024 i ram. Processorn bör också hålla ganska hög standard. Grafik & ljudkort är same shit om du bara ska ha till redigering. Sen köp STOR hårddisk.. filmer har tendens att bli stora.
 3. Hej. Jag undrar om det finns något sätt att ändra ljuset i redigeringen för att färgerna/ljuset ska bli lite mer som med en filmkamera. Färgerna när man filmar med DV-kamera är starkare än med en Filmkamera. Undrar om det finns något sätt att "fuska" till sig det genom Premiere Pro?
 4. Mycket bra film.. imponerad :) Tycker humorn påminner lite om svenska "Kopps"... Har du använt Alamdv eller AE till muzzle flashen?
 5. 1: Jag tycker du ska skippa kniven. Den passar faktiskt inte till resten av filmen och framför allt inte för än 15-årig tjej. 2: De flesta kuratorer skulle aldrig säga något sådant. 3: Det skulle bli svårt att filma detta och få det att hänga ihop. Nästan alla scener är ju väldigt korta (runt 1 min) vilket ser lite udda ut på film. Om du skulle klara det skulle jag bli imponerad. För att göra det bättre kanske man skulle kunna ta bort vissa scener och förlänga vissa scener. Annars mycket bra skrivet! Keep up the good work! Mvh Martin
 6. mynningsflammor i alamdv är riktigt bra.. vissa saker är bra andra bättre i det progget. Men det är inte programmet det är fel på utan många mindre bra plugins.
 7. Hej! Jag har sett det flera gånger på både film och musikvideos. Låt oss säga att jag t.ex. vill göra så att det ser ut som om jag har en tvilling, och att båda är i samma scen samtidigt. Då vill jag ju att båda personerna skall vara lika skarpa. Inte att en skall vara transparent. Om du förstår vad jag menar. Ett annat exempel. Jag vill att det skall se ut som om jag går igenom en låda eller något annat. Då vill jag ju att det skall se ut som om lådan är skarp i bild, inte att den är lite transparent.(vilket jag får den till att bli hur jag än gör)
 8. Hej! Håller på i Premiere 6. Vet någon hur man gör för att lägga två filmklipp på varandra så att båda syns lika skarpt och tydligt? Om jag t.ex. vill ha mig själv mot mig själv i bild, så kan jag bara få "den ena mig" i nästan helt genomskinlig. Jag vill ha båda skarpt. (Jag har haft kameran helt stilla och filmat en scen. Sen har jag gjort en annan scen från exakt samma vinkel, och lagt dom så att man kan se båda två, men hur jag än gör så blir den ena scenen lite genomskinlig.)
 9. hehe :) ni förstår nog vad jag menar... det kan väl vara personen som pratar som en berättarröst?
 10. mon1c: som det står i manuset så står det (V.O) dvs voice over. Dvs att han tänker det. eller kanske du menar telefonscenen? den är mest för att påpeka att hans liv är i botten. Tack för komplimangerna :) Har aldrig haft nån avsikt för att skriva mer faktiskt. Gjorde de som sagt bara för en skoluppgift där vi skulle lära oss manusuppbyggnad.
 11. Ett jättelitet kortfilm-manus som gjordes som en uppgift i skolan. Kollar lite vad ni tycker om det :) Till min dotter - av Martin.doc
 12. Kan tyvärr inte läsa .pdf filer och min dator gillar inte programmet man använder. Varför inte göra de i word elr nåt? :)
 13. Försök skriva ned det du har i huvudet. Det spelar ingen större roll om det är i ordning, rättstavat eller nåt sånt. När du har det på papper/dator så ser du bättre vad du har gjort och vad som behövs ändras.
 14. menade visserligen "Och grannen? Om han är mannen i masken, är det då en tillfällighet att han råkar bo granne med Adam?"
 15. blejd

  Skoaffären

  Lite halvgullig scen :) Fast ganska lång. Sen heter båda scenerna likadant. Kan mixa till det lite...
×
×
 • Create New...