Jump to content

Opus

Members
 • Content Count

  394
 • Joined

Community Reputation

11 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Tarantino, Burton, Wilder och Anderson
 • Interests
  Regi, Foto, Manus, Animation...
 1. Det är snabbmat. Vi gör ett avsnitt på två veckor och vi är långt ifrån nöjda med det visuella. Självklart är vi nöjda med hur det ser ut efter hur lång tid vi haft på oss men i helhet är det klart man vill bli bättre. Vi har tagit fram en stil som ska gå snabbt men samtidigt vara snygg. Det blir bättre och bättre hela tiden och jag hoppas andra säsongen håller en högra kvalité. Både innehållsmässigt och visuellt. Det glädjer mig att det känns "Icke-splinterarts." för det är väl en komplimang till oss antar jag. Säg dock gärna vad ni tycker om det 9:e avsnittet som sänds den 14:e November (tro
 2. [citat=krockis]ja snackade med harald (huvudlärare på DI) för en tid sedan och han menade på att det absolut viktigaste är att göra mycket film. Då anser han att man har störst chans att komma in. av de andra yrkesförberedande utbildningar så tror jag att man har störst chans om man har gått på sthlm filmskola. först o främst visar det på genuint intresse för du måste betala, för det andra så är det strikt inriktat på praktisk film och sen så är en del lärare på sthlm filmskola även lärare på DI. men första gången och direkt efter gymnaistet är i stort sätt omöjligt att komma in på DI. Sist ma
 3. http://WWW.FIRAJUL.SE - Den första nätsända julkalendern, med dokumentärt inslag. Serien handlar om kulturpersonligheten JD Lennberg som ska försöka utforska den svenska julsjälen, till sin hjälp har han anställt en illustratör - två personer som kanske inte helt går ihop. Hoppas någon finner det intressant. Den börjar imorgon, torsdag (1 december). /Andreas, Splinter Arts http://www.splinterarts.com
 4. Spelar det någon egentlig roll när eller hur man börjar? Det handlar väl om hur man utvecklas? Hitchock började när han var 36 och Fares när han var 16. Visst kan det vara en fördel att vara äldre, precis som yngre, men man behöver ändå balansera talang och uppoffring för att komma någon vart.
 5. Vill bara gratulera Ung Film till vinsten. Jag är glad att någon värdig vann så att man inte sitter och missförstår Juryn i efterhand. De gjorde ett bra jobb och ingen kunde väl behöva priset bättre än du.
 6. [citat=EzekielMartyr]Verkar mycket lovand! :) Om den är till salu så köper jag ett ex.[/citat] Ojdå, jo vi kommer nog sätta ihop en Splinter Arts DVD framåt våren här så då är köpare alltid välkomna, hehe :).
 7. Opus

  Tecknad Serie

  Jag säger bara: LYCKA TILL! Hur tänkte du när du gjorde karaktärer utan att ha något egentligt manus eller ens idé? Tycker det osar lite storhetsvansinne, men lyckas du så vore det mäkta intressant. Men ett tips är att börja med en pilot så får du se vart det leder sen. har du idéer kan du spåna dem här men det känns som du frågar helt och hållet efter ett koncept och det verkar lite konstigt.
 8. Skulle bara vilja passa på att hylla en av våra medlemmar, error11, som idag fått reda på att hon kom in på danska filmskolans regilinje. Helt otroligt fantastiskt tycker jag det är. Tyvärr är hon inte online så ofta här längre men det var tackvare voodoofilm som jag träffade denna talang. Ville väl bara hälsa ett grattis, och göra alla lite uppmärksammade så att man ser att det går bra för voodoofilm-medlemmar.
 9. [citat=_nemo_]Hur viktig är ljussättningen i dina filmer, jag menar vad använder du dig av? Och använder du något filter? För som sagt, det ÄR jä*la snygg bild.[/citat] Använder mig ofta av 1 redheadlampa med frostfilter och sen en vanlig ikeabordslampa mot ansiktet för att få glänset i ögonen. Jag testar mig fram för att få det lite så som jag vill ha det. Sen är det mycket tur också. Ljusfilter använder jag mig av men sen i redigeringen så drar jag bara upp kontrasten lite. Det gäller att få så snygg bild som möjligt direkt vid inspelningen, annars blir det svårt. Tack.
 10. [citat=Jawo]Ser väldigt fint ut, som vanligt. Bilden i dina filmer ser jämt väldigt snygg ut, tyvärr ser den även likadan ut i alla dina filmer. Vilket jag tycker kan bli lite tråkigt i längden. Sen så undrar jag om jag fnissade till med rätta på dessa ställen: "Inte Indiana Jones, In Diana Jones" och "Hard Joe no more" undrar om det är meningen att det ska vara lite kul (typ tragig komik) eller om det bara är jag som har lite omogen humor. Tycker namnet på filmen (och honom då) är klockrent dessutom.[/citat] Visst har jag en viss stil, det kan jag hålla med om, men den här filmen ä
 11. [citat=TDA]Ser väldigt bra ut, har inte kunnat lyssna på den än iofs (inga högtalare på jobbet). Vad filmar du med för kamera? Jobbar själv med film till Novemberfestivalen, men är så klart sent ute som vanligt. Ska börja spela in på lördag. EDIT: Satsar mest på? Två bidrag i år igen eller? Fuuusk! :)[/citat] Hehe jo det blir nog två bidrag igen om jag lyckas :P. (om inte tre, hehe) Filmar med pd150, vissa bilder har jag använta vidvinkelobjektiv. Ljudet är inte så bra men det säger lite mer om filmen tror jag.
 12. [citat=TDA]Hur lång ska den bli? Är detta kanske årets bidrag till Novemberfestivalen?[/citat] Den ska blir nog bra precis under 20 minuter och det är den jag satsar mest på inför novemberfestivalen, ja :). Ska nog försöka söka 1km film-priset med denna med om jag inte gör något bättre innan dess. Tack Gussyl, trevligt att höra.
 13. Äntligen börjar jag få en ny film på väg att bli färdig producerad och redigerad. Filmen heter Hard Joe och handlar om den föredetta amerikanen Joe som flyttar till Sverige för att försöka börja om på nytt, men hans bakgrund gör det svårt för honom. http://www.sprocket.se/media.php?id=426 Ganska basic trailer, jag är väldigt dålig på att klippa trailers har jag märkt, men det kanske ger lite intresse iaf. Kommentera gärna. MVH Andreas
 14. Tack tack, sant att ljudet är rätt dåligt, men det är ju dokumentärfilm också :P. Sen det där citatet håller jag med om passar inte in och borde egentligen klippa bort det från dir.cutten men det var på det sättet vi fick in det till n00-temat.
 15. Filmen finns nu utlagd på igen, på sprocket: http://www.sprocket.se/media.php?id=379 Hoppas den uppskattas. Är en lite längre version på drygt 10 min.
×
×
 • Create New...