Jump to content

Krapola-ux

Members
  • Posts

    52
  • Joined

Personlig information

  • City
    Malmö
  • Job/title
    film
  • Name
    Krapola

Krapola-ux's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

  1. Hej,

     

    Vill göra kortfilm. Om du är intresserad, kan vi sammarbeta. Jag bor i Malmö, civilekonom, aforistiker, cartoonist...född i ex Jugoslavien.

    Min mail: senadhonic@yahoo.se

  2. sjukt alltså! ju jag använder till och med olika sladdar..... Tänkte skicka den på felsökning det är bara surt eftersom den är helt ny! F/
  3. *HAr 2 olik kameror här Max... I dont thinnk so...har jobbat länge med pc,,det är alltid det där att hitta alla drivrutiner...och inte alla kommer med tydligen--- men fortfarande skum med denna datorn som är alldeles ny :(((( F/
  4. TAck för svaret! just den datorn jag pratade om är helt ny, finns inga codecs installerade... På andra datorerna jag har är det samma sak...men det kan va för att jag har installerat många kodecs som du säger...men om vi håller oss till denna dator som är prima.... förstår ej riktigt varför det inte fungerar... har pack 2 Firewire ingångar funkar med externa HDD annars... F/
  5. Hje gott folk...har precis installerat ett ASUS m-bord. med 2 firewire ingångar. Och kör med XP-wind. Datorn hittar ej dvkameran... Det finns ej tydligen den d-rutinen med! superkass!! :( Behöver få ta på den drivrutinen... nån idé!??? Tack for reply!
  6. ok, tjena Rogge länge sen! allt väl? Vi snackade för länge sen!! hoppas attt det går fintmed dina projekt! anyw way: Har defragt! overlaysinställning? vad är deT? nej det är ej rött, det är grönt.. Nu helt plötsligt...när jag tankade in materialet gjorde jag fr. en sony dvcam...nu när jag vill tanka om mer material ( den delen som ställer till) hittar datorn inte min camcord (min egen panasonic)...det har krångalt förr. ...och vet ej hur jag ska fixa det tebaxs...sista ggn gick det bara...utan att veta hur... har du provat premiere pro v.2? är det en bättre version?
  7. nu händer det så att det är ej hela bandet liksom....fattar ej vad det kan va: En del materialet fixade jag med att ändra på "video options" under processing options: fr. none till always interlace.." fast med vissa clips kommer det tillbaka.... FAttar ej vd det är... Hårdvara är definitiv ej....
  8. Hej gott folk! Det var länger sen jag var här....många coola projekt på g. :=) Har jsut nu ett lite problem dock: håller på att redigera en film. Har tankat i min dator, materialet fr. en dvcam-sonykamera. Problemet nu är när jag spelar upp materialet i premiere pro...blir det lite frame drop, det hackar liksom emellanåt....fattar ej varför? Det har ej gjort d förr! Kan det va så att jag behöver defragmentera min AV/HHD? elle vad? Tack för svaret! F/
  9. [citat=Luzer]Jag tycker det låter som att nån kompressor ligger aktiv under själva omkodningen. Om du kan gå in och titta i din codecs inställningar så kika där och kryssa ur alla default filter och effekter.[/citat] Hej Rogge , hej Luzer, J har lyckats iaf exportera projektet, " just in time". Ju j ominstallerade programmet och kollade efter några kompressor vid omkodningen..mm,mm Så gick det till: Jag försökte först exportera filmen som "movie" och koda som DV-pal...det gick inte å göra det...typ. Programmet slutade packa helt plöstligt,, undrar varför? DEt kan va att filen skulle bli för stor?...filmen är på 1,5 G, alltså 28:04 min lång. Det gick iaf exportera hela wave filen.. men utan ljud kunde inte göra så mkt. Nåväl: Vad j gjorde vad att exportera hela filmen som som dvd2mpeg...Och det gick bra... fast det dök upp igen samma problem med ljud... då tittade jag sen på de olika möligheter på ljudomkodning och ljudformat: Det visade sig att om jag valde MPEG som audioformat och mainconcetp MPEG som audiocodec skulle jag få det här dropin an' out igen. Men om Jag skulle välja PCM som audioformat och PCM audio som kodec så skulle d gå fint.... Vet ni varför? Ha en bra dag! F/
  10. tjena Rogge! HAr genomfört de olika åtgärderna men har nästa samma problem... Filmen låter bra när jag spelar upp på premiere pro ,,,problemet uppstår när jag exporterar den...har försökt på två sätt: export DVD och 2dvd-mpg Det blir att j får ljud-dal (dropout sound) liksom. Ljudet går ner och sen upp igen...funny!!..:( Nu försöker jag exportera filmen, via quicktime-animation code...får se
  11. [citat=Rogge][citat=Krapola-ux]Är den Sequencen gjord i samma PPro-Project eller i ett eget? Det är det![/citat] "Va? Är den gjord i samma Project eller i ett eget?" [citat=Krapola-ux]Förresten hur var det igen om man vill exportera sequence först for att sen kunna importera den i ett nytt projekt??[/citat] File > Import[/citat] Ju den var gjord i samma project! 'Jag menar om du vill exportera den sequencen i fråga för att sen öppna ett nytt projekt och importera den isf importerar man hela projektet där sequencen ligger eller?? F/
  12. Är den Sequencen gjord i samma PPro-Project eller i ett eget? Det är det! Jag hade gjort två saker: Skapat ett nytt Project och importerat in det Project som du har problem med in i det nya och spela upp/exportera och se om det hjälper. Att importera "felaktiga" Projects in i nya gör susen många gånger, inte alltid, men är väl värt att prova. Det kan hända. Det kan va att j har en glichad sequence!! Förresten hur var det igen om man vill exportera sequence först for att sen kunna importera den i ett nytt projekt?? Nummer två är inte lika troligt att det hjälper men hjälper vid liknande problem vilket gör det värt att prova - Defragmentera dina hårddiskar.[/citat] Right on!! det var länge sen j gjorde den på mind data-studion. Det brukar göra med min mobil annars..mm,mm F/
  13. Nu har j gått genom hela filmen! Den första runda fick sounddrop-out igen, men andra gången ingen..... DEt får mig å tänka på att,,,skulle det kunna va nåt med minne å göra eller?..mm,mm det är verkligen mystiskt det här.... det sert ut som att premiere.p buggar liksom eller? F/
  14. well let see!! Schysst att du frågar..lite stressigt just nu eftersom filmen. ska skickas till Perth, Aussi nästa v. dealinet är den 30:e , liksom Har snackat med min kollega,,,som inte är filmare. Han gör grafik och ljud ...vi snackade om j kanske har skapat en dropin and out effekt...hänger du med...? två ljud vågor som krockar...och det blir kanske sound dropout , vad säger du? men j är tveksam! J har spelat in hela materialet med två kameror, båda med riktmikro. Vad j har gjort sen i premiere p. är att j lägger "left filter" på alla klipp så att j får ljud på båda kanaler.(höger och vänster)..tror du att det blir en osynlig konflikt där eller? Materialet är på Mdv alltså DV-avi och ljudet blir där blir wav väl eller?. just nu lyssnar på en annan sekvence som j tidigare har gjort på samma material,, det är inget ljud dropout liksom....grr fan det kan va....? F/
×
×
  • Create New...