Jump to content

Mandork

Members
 • Posts

  240
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  John Woo, James Cameron, Ridley & Tony Scott, Quentin Tarantino, Cameron Crowe, Larry & Andy Wachowski, Sam Raimi, Kevin Smith, Paul Thomas Anderson
 • Interests
  Film, böcker, bio, kompisar och nämnde jag film?

Mandork's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Håller med tidigare talare om att dokumentärfilmskänslan (långt ord!) fungerar väldigt bra. Den närgångna kameran är ett klockrent drag, men möjligtvis hade man velat ha några klipp där den är längre ifrån så att man får "vila", om du förstår hur jag menar. Skön monolog också: "Nej, men här, prostituerad, kom in, kom in till mig!" :) På det stora hela grymt bra jobbat!
 2. För mig så känns (paus) som det vettigaste alternativet, eventuellt även (kort paus) om man vill vara riktigt tydlig. Men jag är ju bara hobbyförfattare, så jag kan tyvärr inte säga om det är etablerat eller ej. Gå på instinkt ;)
 3. Okej, det var ett tag sen tråden skapades och det är möjligt att du redan har gjort filmen. Likväl tar jag chansen att ge min åsikt gällande manuset. 1. Som tidigare nämnt - dels i denna tråd och dels den andra som du länkade till, tror jag - så krävs det en jäkla massa detaljer för att någon ska orka sitta titta på en sån här film. 2. Dialogen kändes inte helt bra. Kanske ska låta det vara dialogfritt istället? 3. Har du sett Andy Warhols 321 minuter långa "Sleep"? Du kan ju kolla på den för inspiration eller i avskräckande syfte eller något sånt. Jag vet inte riktigt vilket, jag tänker då inte se den..
 4. Mandork

  Apollyon

  Jo, det skulle nog fungera, ett ganska snabbt svep förbi i hallen utanför rummet där kroppen ligger eller något liknande. Eller så väljer man något mer subtilt, att precis när han vänder sig om för att gå så ser han en gräshoppa komma ut under dörren. Fast det är klart, den hinten kan vara lite väl otydlig. Kanske kan du använda alternativ 1 för den här scenen och sen lägga till mindre märkbara sätt för att antyda vad det är som ligger bakom de konstiga saker som sker. Aja, måste bli klar för att dra till skolan. Ciao!
 5. Mandork

  Apollyon

  Jättebra! Jag är själv ganska intresserad av religion, speciellt kristendom, och har faktiskt tidigare funderat på att skriva om apokalypsen, men det känns onödigt nu när du redan skrivit ett sådant förstklassigt manus :) Några funderingar och åsikter utöver nyss författade har jag dock. Jag är egentligen inte så förtjust i filmer med så pass öppna slut som det här, men trots detta så anser jag att det fungerar bra i ditt manus - gillar blodregnet, det kan nog bli väldigt effektfullt. Fast om filmen slutar såhär så måste det ju finnas någonting annat som filmen vill säga. Det var för mig intressant att Sarah (jo, jag fattade ordleken ;)) som ju är Satan inkarnerad, kan hysa känslor av sympati, eller kanske till och med kärlek, för sin dödsfiende. Du får säga till om jag övertolkar, men det känns som att budskapet är att den mänskliga godheten står över ondskan, att till och med Satan själv blir påverkad av den. Ja, på ett ungefär i alla fall. Kan ju nämna så här apropå att på måndag börjar jag med filmanalys delen i filmkunskapskursen, må hända kan jag komma på något bättre då :p Efter att ha fräschat upp Uppenbarelsebokskunskaperna så blev handlingen än mer intressant än innan. Brytningen av det sjunde sigillet får väl antas ske i samband med att mobiltelefonnäten upphör att fungera. I sluter med blodregnet kan man kanske tänka sig att det är Ängel numero uno som blåser i basunen sin? Kan också nämna att jag gillade Sjunde inseglet referensen vid schackspelet. Likaså titeln, Apollyon låter häftigare än Apokalypsen. Efter nyssnämnda uppfräschning så såg jag ju också kopplingen, men det kanske är något som borde tydliggöras? Eller nej förresten, kanske inte.. Jaja, jag är lite seg i huvudet för tillfället, så det är möjligt att inlägget är svårläst, men här kommer det i vilket fall som helst.
 6. Jag köper det mesta ifrån http://www.play.com/ numera. Bra priser, ingen extra avgift för frakt och så vitt jag vet ingen tull. (Såg ovanför att det skickades från utanför EU, men jag har köpt säkert ett tiotal filmer därifrån utan att betala tull en enda gång, så de kanske har flyttat?)
 7. Jag vet ju inte riktigt hur scenariot ser ut, men hon kanske kan bli omkullslagen och slå huvudet i en sten? Det är kanske inte jätteoriginellt heller förstås.. Någon kanske kastar en sten? Hon snubblar och blir sparkad i huvudet? Det är inte ovanligt att man får höra att en spark i huvudet kan döda (min filmkunskapslärare har noga påpekat det :)), så det borde ju fungera. Jaja, jag bara spånar. Det ska bli intressant att läsa ditt manus!
 8. Tja, som sagt så måste du påvisa en viss seriositet vid filminspelningen och dessutom så skulle jag rekommendera att (om möjligt) ge intruktioner till kvinnliga medlemmar av inspelningsteamet och låta dem göra så mycket som möjligt. Jag tror inte det vore uppskattat att ha killar som springer runt och "måste fixa ljuset lite" ;)
 9. Mandork

  god jul

  God jul och gått nytt år!
 10. Kanske borde starta en tråd som heter Oscarsnomineringar 2004 istället, eftersom 2003:s gala var i mars ;)
 11. Tjena! Manuset börjar bra, jag tror många kan känna igen sig i Daniels situation, men det är vid Daniels och Fridas kyss som det hela tar en något konstig vändning. För det första eftersom det inte funnits några direkta ledtrådar till att Frida skulle vara intresserad av att ha en annan relation än lärare-elev med Daniel. Ja, hon var trevlig, men även jag har trevliga lärare och jag hoppas vid Gud att de inte är intresserade av mig :) Dessutom hade hon ju redan en relation. Förresten, är det med sin bror eller ljög hon för klassen (vilket verkar konstigt). Sen är det väldigt ovanligt att någon som bara gått ut gymnasiet får undervisa en högstadieklass. Jag tror i alla fall det.. Efter det så kommer Bonnie & Clyde-stuket och gör sin entré. Jag har inte anat några tecken på att D&F ska kunna bli så mordlystna. Fridas hetsade fick henne nästan att framstå som ond tycker jag. Jaja, du har säkert någon mening med det hela, vilken du gärna får dela med dig av. Keep up the good work!
 12. Det där är musikvideon till Benny Benassi - Satisfaction (tror jag iaf). Men sak samma, visst ångrar man lite sitt val av gymnasieprogram :)
 13. Mandork

  film?

  Som moderater så får jag be er nu att inte skriva några ytterligare inlägg som inte rör usrsprungsfrågan. Om någon gör detta ändå så låser jag tråden.
 14. Mandork

  Remake

  Hej! Jag undrar hur det är med rättigheterna när man ska göra en remake på en film, d.v.s. man baserar handlingen på en annan film, inte Psycho stil alltså. Jag och en kompis går i planerna på att göra ett lite större filmprojekt baserat på en film från 1984, och undrar då om man behöver skaffa tillstånd och i så fall från vem (regissör, producent, manusförfattare). Tack på förhand!
 15. Det var helt klart intressant, men något som jag tänkte på var om det verkligen känns naturligt att mannen helt plötsligt säger att han är döende till några som han knappt pratat med förut. Hade han redan från början försökt leva sin sista tid fullt ut så hade det kännts mer troligt än nu. Bara en tanke, den kan ju diskuteras så klart. Annars var det fin-fint ;)
×
×
 • Create New...