Jump to content

Tam

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • Job/title
  Egenföretagare
 1. Menar du en mikrofonbom? Exempelvis: http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=4328396
 2. Tam

  Lightscribe

  Vilken version du har kan du kolla genom att skriva winver i kör-fältet. Eventuellet kan det stå i kontrollpanelen -> system under fliken allmänt. Från wikipedia: Firmware är detsamma som mjukvara som är inprogrammerad i hårdvara. Det är zipfiler man laddar hem, packa upp och kolla vad som finns. Läs eventuella instruktioner som följer med annars är det bara att köra den uppackade filen och följa instruktionerna.
 3. Tam

  Lightscribe

  http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=DRW-1814BL Där har du lite firmwareuppdateringar...bara att läsa och välja rätt ;)
 4. Det jag menar med att pedagogiken inte är den bästa är att de inte är så bra på att lära ut. Men jag vet inte riktigt om man ska klaga egentligen... De kan ju sina områden, många av lärarna har jobbat med Ingmar bergman och har många års erfarenhet inom branschen osv, så de är definitivt kompetenta...Det är mycket praktiskt arbete så man lär sig på det sättet, vilket jag iofs tycker är det bästa sättet att lära sig på! Kursen Bildproduktion A 20p är upplagd i fyra delkurser: Delkurs 1: Introduktion till bildberättande 5p, DVCAM-utbildning, djup, platt osv. Göra små kortfilmer/övningar. De
 5. Nejdå, jag slipper faktiskt inte momsen... http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspn_6000?c=se&cs=sedhs1&l=sv&s=dhs Kanske inte är lika billigt nu iofs, skiljer kanske någon hundralapp. De hade ett specialerbjudande på den för några dagar sedan.
 6. Jag läser "Bildproduktion - inriktning rörlig bild" 120p i just Falun. Jag kan säga så mycket som att man lära sig väldigt mycket faktiskt! Jag har utvecklats fruktansvärt mycket under den tiden jag gått här. De har kompetent personal, även om pedagogiken inte är den bästa, och de har schysst utrustning. Att tänka på är att utbildningen är en TV-utbildning. Men första terminen är det mycket praktiskt arbete och fiktionsfilmer som gäller. Andra terminen, som jag går nu, är Ljudproduktion A. VÄLDIGT teoretiskt och tugnt, men är man målinriktad så är det klart att även det går. Och det finn
 7. Jag har beställt en bärbar dator för 8100:- 512 Mb RAM 60 Gb Hårddisk (7200 RPM) Firewire S-video trådlöstnätverk 15,4" Widescreenskärm osv, osv... Ska prova att redigera på den så kan jag väl lägga ett nytt inlägg om hur det gick... Haré!
 8. Att skriva ut © märket är inte alls nödvändigt. När du har skrivit något har du automatiskt copyright på ditt verk, så länge du kan bevisa att du har skrivit det, som monic1 skrev. Sant är det också att en idé INTE kan skyddas.
 9. Nej jag vet inte riktigt vad man kan göra med manuset, men jag tänkte att du kanske hade några planer eftersom du har lagt ned tid (och antagligen ganska mycket tid) på att skriva ett långfilmsmanus. Kom på en sak till också...Jag tycker inte Lisa ska säga "Go to hell" på slutet. Känns lite väl som ett Arnold Schwarzenegger uttryck tycker jag. Förresten, vad betyder (cont'd) som du skrivit bredvid vissa namn, fattar allt annat men just det har jag hakat upp mig på. Jobba på med manuset, jag tror det kan bli riktigt bra om du lägger ned lite extra jobb på det!
 10. Hmm...ok För det första kan jag väl säga att jag ryktes med i handlingen, eftersom jag läste hela manuset i ett svep. Så jag gillar helt klart idén, karaktärerna och dialogerna. Men sen uppstår det självklart lite frågor och kanske tips på förbättringar. Min största fråga är om inte det borde förstärkas att Robert är ett psycho. För jag tyckte att det blev lite väl avvikande från hans personlighet i det övriga manuset. Jag fick då en känsla av att han var en ganska hård buisness-man men hemma var han ganska ödmjuk. Han pratade om sina känslor för sin fru med arbetskompisen och så. Jag vet i
 11. japp, läste det tidigare idag...är det seriöst ingen annan som har gjort det?
 12. Är det ingen annan än jag som läst hela manuset?
 13. Tänkte höra ifall nån visste någon sida där man läsa ytterligare, om hur kameravinklar och annat påverkar publiken psykologiskt/undermedvetet...har läst lite inom detta här på voodoofilm, men det är ju bara grunden. T ex. om man vill bygga upp en speciell stämning till en skräckfilm genom stötande vinklar osv... Måste finnas hur mycket som helst att läsa inom ämnet tycker jag. Se bara på "Sjätte sinnet"!
 14. Sirap, vatten och karamellfärg funkar faktiskt väldigt bra.
 15. Jag tänkte höra lite med er om det är möjligt att lägga till en effekt (t.ex. black & white) i premiere på flera klipp samtidigt?
×
×
 • Create New...