Jump to content

RamZeus

Members
 • Posts

  28
 • Joined

Personlig information

 • City
  Karlstad
 • Job/title
  Studerande
 • Name
  Patrik

Filmskapande

 • Interests
  Data, Film

RamZeus's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tjaa.. fast när en mekanisk variant kostar mellan 5 - 40+ kkr så vet jag inte om ett program är så motiverat.
 2. Hej... Tänkte höra om någon kunde rekommendera någon form av kamerastabilisering. Jag har kikat på glidecams, steadytrackers, steadicams, axelstativ och allt vad det nu heter... Självklart är det minivarianterna av dessa jag kikat på. Det är tänkt att användas som komplement till stativtagna bilder. Kameran är en liten konsumentkamera mellan 0.5 och 1 kg. Jag är i första hand ut efter något som går att köpa i sverige, men det verkar inte finnas. Någon som har koll på sådana här saker?
 3. Nog var kassörskan galen alltid... Hon vägrade bli filmad bland annat :) Nej men det kan du ha rätt i... Jag får fila på detta inför nästa film projekt!
 4. För lång :) Ja jo... Får helt enkelt lära mig att kasta bort en massa inspelat material... Ang stativ.. Vi använde faktiskt stativ på alla scener utom några enstaka. Sepia.. Tanken var kanske att det inte riktigt skulle vara verkligt... Att det hela skulle vara lite verklighetsdistansierat. Men det kanske inte riktigt fick den efekten.. Mest fånigt? Fråga: Kunde du hitta något som du tyckte var bra? eller något som var liksom... trevligt.... hur man nu ska förklara det.
 5. Ingen som vill kommentera?? Det är bra för mina fortsatta projekt om jag får veta vad ni tycker om detta...
 6. Man kan göra på många olika sätt... Om man vill göra som dom gör i introt till "Värsta språket" så tror jag det är lämpligast att filma det som man vill ersätta med text två gånger. Om vi tar klippet med skrivaren som exempel. Man filmar skrivaren som matar ut ett vanligt papper. Sedan filmar man en gång utan papper (alternativt bara en stillbild kanske?). Man använder det första klippet för att aligna texten så att det ser ut som att den är den som skrivs ut, och sedan plockar man bort hjälpbilden med pappret. När det gäller att följa text efter ett objekt i bilden så tror jag man använder sig av något lämplligt progam som t.ex. AfterEffects. Där kan man lätt positionera texten frame för frame. Jag har provat, och det är lättare än man tror. Det blir rätt bra också, om man är noga.
 7. Låter som att ni kör med Singe-Track editing... Personligen tycker jag det är lite förvirrande att jobba i detta läge. Om ni ställer om till A/B Editing så tror jag ni får det lättare att ställa om hur klippen ska ligga.
 8. I månadsskiftet november-december så var det ett stort demo-party (DreamHack) i Jönköping. Jag och några kompisar hade gjort en film till movie / animation compot där. Jag tänkte om ni hade lust att kika på den, och komma med en hel massa konstruktiv kritik. Tyvärr placerade sig inte filmen på top tre, utan längre ner (vart vet vi i dagsläget inte). Anledningen till detta var att målgruppen var lite fel och smal. De största kommentarerna vi fått är att den är för lång. Den är lite långtråkig, och den tappar fart på en del ställen... Detta håller jag fullständigt med om. Se den du också, och kom med dina kommentarer på vad som skulle kunna ha gjort bättre eller anorlunda. Tänk på att detta är vår absolut första erfarenhet med video och videoredigering. Så vi behöver verkligen veta hur vi ska bli bättre. Länk till filmen (DivX 5.02, Mp3, 384x216, 58 MB, ca 8 min): http://www.thegang.nu/releases/The%20Gang%20-%20And%20he%20lived%20happily%20ever%20after.avi
 9. RamZeus

  Blue screen

  Adam kolla på denna sidan: http://www.voodoofilm.org/?url=/artiklar/effekter.html Hmmm är det inte så att om man kör med DV så har den för låg färgupplösning för att få snygga kanter när man kör med blue- eller greenscreen?
 10. RamZeus

  Super8

  Vill tipsa lite om Internet Archive... Bland annat så finns det ett arkiv över gamla filmer. En del av dessa berättar bland annat om hur film fungerar och hur kameror och projektorer ska skötas. Väldigt trevligt ställe att spendera många timmar på: http://www.archive.org/movies/movies.php Denna kategori kanske ni finner mest intresant. http://www.archive.org/movies/movieslisting-browse.php?collection=prelinger&cat=Motion%20pictures:%20Production
 11. Kolla på den här sidan: http://www.theforce.net/theater/tutorials.shtml Jag har själv gjort en liten fightsekvens det det sätt du använder: http://www.karkza.org/ftp/videos/Martin%20o%20Patrik%20lightsaber%20DivX-5.avi
 12. Jag hade redigerat färdigt en videosekvens som jag tyckte blev bra. Men en av de två videofilerna som ingår i sekvensen har blivit korrupt. Jag har tagit in videofilen på nytt från kameran och vill nu ha in det i projektet som är färdigklippt. Problemet är att jag inte vet exakt på vilken frame som den korupta videofilen började. Så jag ligger för tillfället ca 2-3 sekunde före den gamla, vilket gör att alla klipp hamnat snett. Hur ska jag göra för att "flytta" klippet så att det hamnar rätt utan att göra om allt arbete? Jag kan inte hitta någon sådan funktion i premiere. Jag behöver altså kunna offsetta filen ett antal frames samtidigt som jag kan kika på klippen så att jag ser att jag har hamnat rätt. Någon som har några idéer?
 13. Kika på denna sidan.. Tror det svarar på det du undrar över: http://www.adamwilt.com/pix-sampling.html
 14. Jag håller på med ett litet kortfilmsprojekt där jag använder mig av en vanlig konsument DV kamera. Tyvärr så blir det lite hemvideokänsla över bilderna. Jag har skalat om bilden till 16:9 format, vilket genast gav lite mer "film" känsla. Och jag har även experimenterat lite med en färgkorrigering som i programmet heter 'Sepia'. Resultatet blir en gulnad bild där färgerna är lite mindre tydliga. Jag tycker att det ger bra mycket mindre hemvideokänsla... Frågan är vad ni tycker. Bör jag använda detta eller betraktas det som fånigt newbe tjafs bland er lite mer erfarna? Kika på den bifogade bilden för exempel.
 15. Om du arbetar i DV, vilket är det vanligaste, så är ju det ett komprimerat format. Därför får du försämringar på varje generation bild som du gör. Du borde dock bara få en försämring på de ställen där du gjort förändringar... tex. disolves, text, korriskeringar, etc. Övrig data ska vara intakt. Ofta är graden av kvalitetsförändring av Dv film olika beroende på vilken codec som används. Du kör förmodligen med Microsoft DV Codec (om du kör Windows) och den är nog inte lika bra som en mer professionell codec som tex. den från Canopus. Ditt andra problem har jag också upplevt, fast inte riktigt lika mycket som du kanske... I mitt fall berodde det på att mitt FireWire kort inte var riktigt bra... Jag skaffade ett realtime kort från Canopus (DV Storm-RT) och allt blev mycket bättre! Sen så hjälper det ju med att ha en pigg dator också :) Uppgradera till 512 Mb RAM och kanske en RAID array, så borde du få ut lite mer krut ur redigeringen...
×
×
 • Create New...