Jump to content

Gussyl

Members
 • Content Count

  108
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 1. Måste man ha en (extern) mixer? Det finns xlr-boxar från Beachtec som man fäster med stativgänga direkt på kameran. De innehåller en liten volymkontroll innan ljudet går in i kameran. Funkar kanonbra tycker jag.
 2. Vad sägs om att normalisera ljudet i de olika klippen. Då har man kommit en bra bit på väg.
 3. Intressanta frågor. Någon som har svar på detta?
 4. Om man ska filma någon framifrån som springer mot kameran så är väl räls och dolly inte så bra. Eller?
 5. Det här tycker jag var en rolig tråd i sin totalt absurda ologik.
 6. Kolla Encores forum. Gjorde en snabb sökning på general error: http://www.adobeforums.com/cgi-bin/webx?127@@.1de98ec0
 7. Det sa jag inte. Amatörfrågor är lika relevanta som mer avancerade. På samma sätt som ni vill värna om korrekta rubriker för att det ska vara lätt att hitta borde man även kunna vikta sina inlägg på något vis. Jag upplever forumet som mer och mer ointressant pga detta och skulle snabbt vilja hitta till frågor med lite mera tyngd i skrivet av de mer erfarna debattörerna. Men för all del, jag kan ha fel. (...) och nu har jag läst kommentarerna under Detta Forum och ser att det finns fler som tycker som jag.
 8. Kan ni inte hitta på nåt sätt att höja nivån på inläggen istället. Jag tycker det är svårt att se skogen för alla träden. Det är för stor spridning på inläggen. Många är väldigt amatörinriktade alltmedan andra behandlar väldigt avancerade frågeställnigar.
 9. Det här kan kanske funka: http://www.wrigleyvideo.com/videotutorial/tut_audition.htm
 10. http://www.wrigleyvideo.com/videotutorial/tut_encore.htm
 11. Trodde aldrig jag skulle få ett ex men i går damp det ner en skiva i brevlådan. Har bara kollat som snabbast men den verkar vara vinklad åt low-budgethållet och man ser David springa omkring med en DVkamera hela tiden.
 12. Jag brukar få bra idéer när jag har hög feber.
 13. Det är mycket snack om att bygga egna 35mm adpaters för bättre skärpedjup. Vore det inte bättre om man använde andra format än just 35mm som är ganska litet i sig. Mellanformat t ex. Funkar det överhuvudtaget? Nån som har erfarenhet av det? Några länkar?
 14. Kanonbra. Om den tog 3,5 dar att filma, hur lång var då efterbearbetningen? Mrs Müller verkar ju inte vara en näranollbudgetfilm.
 15. Gussyl

  Söker bok

  Det var ju "Berätta med video" jag tänkte på insåg jag när jag såg nyhet om hans nya bok "Filma bättre".
×
×
 • Create New...