Jump to content

Armitage

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • Name
  Tobias Henriksson
 1. Jepp, har kollat med litegrip. Jag kan inte hitta den på ljud-bildmedias hemsida? Den kanske inte ligger ute? Tackar för svaret.
 2. Vet någon vart denna finns att hyra? Litegrip har jag hört, men hittar inget på sidan.
 3. Är det någon som har testat det (tydligen) gamla Hollywood-tricket att sätta en nylonstrumpa framför linsen? Detta ska tydligen mjuka upp bilden. Har läst det i flera böcker, och undrar om det är nåt att fundera på.
 4. Jag och ett par polare gjorde en musikvideo som projektarbete nu när vi gick i trean. Projektet gick ut på -Skriv en låt (det gjorde jag) -Starta förening och sök pengar till inspelning -Sätt ihop ett band som spelar låten -Spela in låten i studio -Gör en musikvideo till låten Det är jag som spelar gitarr. Kom gärna med kritik angående vad som helst i produktionen. Jag har gjort typ allt utom att hålla i kameran.. Så här är den, "My Dear"! http://www.helvetet.org/tobias/mydear.mpg (OBS! ~35MB!)
 5. I mitt senaste projekt (musikvideo) så vitbalanserade vi mot en röd mapp. Det blev en grymt snygg grön ton! Dock fick vi se till att korrigera ljuset lite i ansikten så att de såg lite mer normala ut.. men bakgrunden blev skitbra.
 6. det här med att stroba har jag fört ska göra mycket för filmkänslan.. är det någon som vet hur man gör det i Sony Edit Station 3-redigeringen? Hur mycket ska man stroba? och det andra, hur deinterlacar man, och vad händer egentligen?
 7. Armitage

  Blue screen

  Adam88: Jepp, det använde man för att får roboten att flyga och för att få spökena genomskinliga (har jag för mig). Enligt mig den bästa julkalendern :)
 8. Armitage

  Super8

  ok :) först och främst vill jag veta hur man gör med framkallning nuförtiden. om det inte finns kvar ställen som fixar det till rimliga priser är det ju ingen idé att ge sig in på det ens känns det som. det finns ett märke som heter bolex (eller liknande?) som bl.a. bad taste filmades med. är det 8mm? vet ju att peter jackson filmade med det före bad taste, men köpte denna kameran före bad taste.
 9. Armitage

  Super8

  Finns det nån sida för denna sortens kameror? (gärna på svenska) Jag vill gärna veta lite mer om hur man handskas med dem o.s.v.
 10. angående dramaturgin i kortfilmer skulle jag vilja säga följande: det sköna med kortfilmer är att man slipper hitta på en hel invecklad historia med nån särskilt upptänkt hollywooddramaturgi (exempelvis alltså) eller så.. man kan göra en kortfilm på vad som helst! man kommer på en häftig dialog som man vill skjuta. då räcker det med att hitta en trovärdig miljö att spela in dialogen på, och trovärdiga omsändigheter. sen visar det sig ju om dialogen är så "häftig" när filmen är klar. vad som helst säger jag. vad som helst.. :)
 11. Armitage

  Skärpedjup

  hmm. kan undersökas. om det går vore det givetvis kul att dela med sig av arbetet :)
 12. Armitage

  Skärpedjup

  tack för svaren! kortfilmen som jag hade i åtanke när jag skrev inlägget kommer att spelas in till helgen. förberedelser håller på hela dagarna hela denna vecka. mycket att tänka på :)
 13. Armitage

  Skärpedjup

  F-Stop? Det var ett tag sen jag sysslade med systemkameror, om man vill ha kort skärpedjup är det litet bländartal som gäller va? tack för det snabba svaret förresten.
 14. Armitage

  Skärpedjup

  hej. jag har funderat lite på det här med skärpedjup och sånt på dvkameror. kan man förändra det med hjälp av bländaren, så som man kan göra det på t.ex. vanliga systemkameror? jag ska snart spela in en kortfilm och vill gärna använda mig av kort skärpedjup. personen på bilden ska vara i fokus och bakgrunden (som är ½-1 meter bakom personen) ska helst vara suddig. går detta för sig på en dvkamera?
×
×
 • Create New...