Gå till innehåll

Henrik_CanonXM2

Medlemmar
  • Inlägg

    42
  • Blev medlem

Allt postat av Henrik_CanonXM2

  1. Är Canon Mikrofon Dm-50 någoting att rekommendera? Kostar ju typ 2 000 kr. Vi gärna höra vad ni tycker som innehar en sådan? Är den ett bra köp?
  2. Henrik_CanonXM2

    Visa dvd på tv

    de tar nog endast emot filmer som är lagrade på dv-band altså mini-dv band, dv - band (stora) m.m
  3. [citat=Hane][citat=Henrik_CanonXM2]i Premiere så ska du välja Adobe MEdia Encoder under Export menyn[/citat] Ska man exportera till DIVX så skall man väl inte välja "Adobe Media Encoder"? Då skall man väl välja Export > Movie och sedan "Microsoft AVI" sedan går man in på video och väljer där DIVX eller annan Codec.[/citat] Du hade rätt, det var om man skulle exportera till WMV som an skulle välja "Adobe Media Encoder" vilket det inte var i det här fallet!
  4. Var nog inte tillräckligt tydlig, jag menade att knappen skulle typ ändra förg när man har pekaren över den och sedan gå tillbaka till den ursprungliga färgen. Hur gör man detta i Encore?
  5. bananskal: Vad är dåligt med xm1:ans och xm2:ans 16:9 Båda kamerorna har falskt 16:9 altså att de beskär 4:3 bilden till 16:9 Med andra ord så förlorar du bara bildutrymme med 16:9 funktionen. Sonys kamera däremot har äkta 16:9 altså att man ser mer av motivet när man filmar med 16:9, än vad man ser när man filmar med 4:3. Om du inte fattar så har jag bifogat en bild.
  6. [citat=sound_front] HD står för (High Definition) och inte (Hight Defentions)[/citat] En sån tabbe jag gjorde ;)
  7. Mycket märkligt! men som "e93mw" så kan du bara göra detta i redigeringsprogramet. Du skulle ju kunna testa om det blir svarta kanter bara när videon har lagrats på dv-bandet, altså ifall du sätter kameran i inspelningsläge och kopplar den till tv och ser sen ifall några svarta kanter dycker upp. Testa då även FireWire utgången. Om inga kanter syns då i FireWire så kan du ju spela in på en seperat hårdisk.
  8. Bra fråga! HD (Hight Defentions) är framtaget för att kunna visas på Storbildstv men går lika bra på vanliga tv-apparater (men man drar då inte nytta av den stora upplösningen). Formatet är endast i Widescreen (16:9). Videon lagras på ett MiniDV-Band men är redan där komprimerat i Mpeg-2 format. HD-formatet ställer också kraftiga krav på din dator, så mycket internminne och hårddisk gäller. Vad som skiljer HD mot DV är storleken på bilderna, altså DV är 768*576 mot HD:s 1280*720 Progresive eller 1920*1080 Interliced. Tyvärr vet jag inget om ljudet kanske nån annan som vet
  9. [citat=Nixxon] this layerd photshop file was not saved with a composite image. [citat] du kan inte spara bilden i photoshop's egna format utan du måste spara den i nått annat format t exempel bmp, jpg eller tga.
  10. Henrik_CanonXM2

    Greenscreen

    tack för svaren! recycled: var kan man köpa fotofonder? verkar funger bra! Är alltid nyfiken på vilken kamera man använder, vilken använde ni? Coola musicvideos!
  11. De enda kameran som jagg kan tänka mig är Sony DSR-PDX10P Lite dyrare men med bättre ljud och äkta widescreen. http://www.scandinavianphoto.se/?32025
  12. i Premiere så ska du välja Adobe MEdia Encoder under Export menyn
  13. Har ni några tips på en bra mic runt 1000 kr? Kör nu med ett lågpris mic på 100 kr. Tack på förhand!
  14. satte han en liten smällare i kondomen eller?
  15. Jag tror inte (är inte helt säker) att du kan göra en lightsaberfight i Adobe 6.5. Men du kan göra det i Photoshop eller i After Effects, varav AE tycker jag är bäst lämpad för denna uppgift!
  16. varför inte? är nästan säker på att det går men jag har tyvärr ingen kamera tillgänglig (lånade ut min)
  17. frax: bra film. Du kanske skulle virra t ex ett svart papper runt staven som ett handtag (som du se dan håller i). Borde vara enklare sedan så att ljuset inte kommer över händerna när du "maskar" i AE. Borde man inte kunnna använda tracking funktionen i AE (finns bara i pro-versionen) i stället för att sitta och "maskar" för hand. Borde fungera, någon som har provat?
  18. VIlken typ as grön-bakgrund ska man använda vid Greenscreen altså t ex vanligt IKEA-tyg, fleecetyg eller kanske färg?
  19. Fick rätt bra filmkänsla genom att justera kontrasten och färgerna.
  20. Henrik_CanonXM2

    dvd kopiering

    Pinnacle v: 8 hade en funktion för att göra dvd menyer. Använde programmet ett tag emn bytte på grund avv att det hängde sig när jag skulle spara
  21. [citat=wääuu]Förresten är det jävligt snyggt när man spedar en handhjållen kamera det blir så sjysst hackigt då![/citat] Var det inte så dem gjorde bakgrunden i Star Wars: Jedi när dem kör såna flygande farkoster i nån skog
  22. Hur får ma egna animerade knappar i Encore, tillexempel att knappen "Lyser" till när man har musen över den
  23. Ser riktigt bra ut! Tänk att man kunde använda brustabletter som drivkraft i en explosion, Det skulle man ju testa
  24. Fler och fler skaffar ju enorma storbildstv (42 tum!). Blev lite nyfiken hur vanlig dv ser ut där. Vet ju att det är HDV:s område men jag tycker att HDV kommer lite "före". Alla har ju inte möljighet att redigera HDV utan att behöva inskaffa en ny dator. Undrar hur många mb/s det är på HDV? Det är ju likadant med HV-DVD. Det kommer ju senare iår och det dröjer nog ett bra tag innan vi kan köpa oss en HD DV brännare och bränna våra filmer utan att det måste kosta skjortan. Undar om man måste inskaffa en ny Digital box för att ta in HVTV? (när det nu kommer). Altså hur ser dv ut på storbildstv, tänker då främst från min kamera ( Canon XM2)
  25. Henrik_CanonXM2

    Stativ

    Tror nin att man skulle kunna köpa såna "kopplingar" lösa? Har redan ett bra stativ.
×
×
  • Skapa nytt...