Jump to content

Henrik_CanonXM2

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Är Canon Mikrofon Dm-50 någoting att rekommendera? Kostar ju typ 2 000 kr. Vi gärna höra vad ni tycker som innehar en sådan? Är den ett bra köp?
 2. de tar nog endast emot filmer som är lagrade på dv-band altså mini-dv band, dv - band (stora) m.m
 3. [citat=Hane][citat=Henrik_CanonXM2]i Premiere så ska du välja Adobe MEdia Encoder under Export menyn[/citat] Ska man exportera till DIVX så skall man väl inte välja "Adobe Media Encoder"? Då skall man väl välja Export > Movie och sedan "Microsoft AVI" sedan går man in på video och väljer där DIVX eller annan Codec.[/citat] Du hade rätt, det var om man skulle exportera till WMV som an skulle välja "Adobe Media Encoder" vilket det inte var i det här fallet!
 4. Var nog inte tillräckligt tydlig, jag menade att knappen skulle typ ändra förg när man har pekaren över den och sedan gå tillbaka till den ursprungliga färgen. Hur gör man detta i Encore?
 5. bananskal: Vad är dåligt med xm1:ans och xm2:ans 16:9 Båda kamerorna har falskt 16:9 altså att de beskär 4:3 bilden till 16:9 Med andra ord så förlorar du bara bildutrymme med 16:9 funktionen. Sonys kamera däremot har äkta 16:9 altså att man ser mer av motivet när man filmar med 16:9, än vad man ser när man filmar med 4:3. Om du inte fattar så har jag bifogat en bild.
 6. [citat=sound_front] HD står för (High Definition) och inte (Hight Defentions)[/citat] En sån tabbe jag gjorde ;)
 7. Mycket märkligt! men som "e93mw" så kan du bara göra detta i redigeringsprogramet. Du skulle ju kunna testa om det blir svarta kanter bara när videon har lagrats på dv-bandet, altså ifall du sätter kameran i inspelningsläge och kopplar den till tv och ser sen ifall några svarta kanter dycker upp. Testa då även FireWire utgången. Om inga kanter syns då i FireWire så kan du ju spela in på en seperat hårdisk.
 8. Bra fråga! HD (Hight Defentions) är framtaget för att kunna visas på Storbildstv men går lika bra på vanliga tv-apparater (men man drar då inte nytta av den stora upplösningen). Formatet är endast i Widescreen (16:9). Videon lagras på ett MiniDV-Band men är redan där komprimerat i Mpeg-2 format. HD-formatet ställer också kraftiga krav på din dator, så mycket internminne och hårddisk gäller. Vad som skiljer HD mot DV är storleken på bilderna, altså DV är 768*576 mot HD:s 1280*720 Progresive eller 1920*1080 Interliced. Tyvärr vet jag inget om ljudet kanske nån annan som vet
 9. [citat=Nixxon] this layerd photshop file was not saved with a composite image. [citat] du kan inte spara bilden i photoshop's egna format utan du måste spara den i nått annat format t exempel bmp, jpg eller tga.
 10. tack för svaren! recycled: var kan man köpa fotofonder? verkar funger bra! Är alltid nyfiken på vilken kamera man använder, vilken använde ni? Coola musicvideos!
 11. De enda kameran som jagg kan tänka mig är Sony DSR-PDX10P Lite dyrare men med bättre ljud och äkta widescreen. http://www.scandinavianphoto.se/?32025
 12. i Premiere så ska du välja Adobe MEdia Encoder under Export menyn
 13. Har ni några tips på en bra mic runt 1000 kr? Kör nu med ett lågpris mic på 100 kr. Tack på förhand!
 14. satte han en liten smällare i kondomen eller?
 15. Jag tror inte (är inte helt säker) att du kan göra en lightsaberfight i Adobe 6.5. Men du kan göra det i Photoshop eller i After Effects, varav AE tycker jag är bäst lämpad för denna uppgift!
×
×
 • Create New...