Jump to content

woxaz

Members
 • Posts

  273
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Spielberg
 • Interests
  Filma :D

woxaz's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej! Är intresserad av stativet. Manfrotto?

   

  //Kallefilm

 2. Hej jag hade en vx1000e tidigare men kommer inte ihåg vart jag lämnade in den när den paja. I sthlm var det iaf. Sitter i skolan just nu men ska kolla upp det när jag kommer hem!
 3. [citat=Mannemoviemaker]sa han inte AE?????[/citat] Vart vill du komma?
 4. Vadå, har jag förstått rätt om du har tänkt att använda TV:n istället för en datorskärm och skita i datorskärmen?? Låter inte som en så bra idé. :p
 5. Jag gjorde en effekt för ett tag sen som du kanske kan ha använding utav. Om du har After Effects så ska försöka förklara så du förstår. Lägg in klippet på tidslinjen. Lägg in samma klipp på lagret ovanför och klicka pilen bredvid texten på lagret så hoppar Transform fram nedaför. Tryck på pilen bredvid transform. Nu hoppar det fram lite mera text längst ner så står det opacity. Dra ner det, till 50 % kanske, beror på hur mycket du vill att det ska synas. Tryck sedan i klippet i Comp viewn så ser du gula fyrkanter längst ut på klippet. Dra ut dem så att klippet blir större. Du kan antingen låta det vara så här eller så fortsätter du ;) För att få det att röra lite på sig så kan vi ändra positionen på den hela tiden. Så det du gör är att du trycker på klockan bredvid Position. Då kommer det att dyka upp en liten symbol på tidslinjen. Den markerar vart "positionen" börjar sedan kan du dra fram lite på klippet och bara ändra positionen lite så dyker det upp en symbol igen. Den visar vart rörelsen slutar. Det som händer emellan sköter AE själv. Sen kan du göra så massa gånger. Hoppas du förstår, det sista blev väldigt grötit hah ;) Men är det något så är det bara att fråga! :)
 6. 6000 kr tycker jag iof var ganska så mycket :)
 7. [citat=Mannemoviemaker]tjaeeee! :D Ja ska göra en egen tolkning av harry potter typ... Och där finns det en förbannelse som skjuter ut en grön stråle ur staven och sedan dör personen som den träffar.... Hur kan man göra denna gröna stråle? Föresten.... När jag ändå håller på! Är det olagligt att kopiera saker från potter filmerna och lägga iin? Ps! Jag änvänder premier pro! Ds![/citat] Det går nog inte att göra så mycket om du bara har PPro. Det är nog 3d inblandat om det överhuvudtaget ska se snyggt ut. Hur menar du kopiera? Att ta en del ur filmen eller att göra en sak likadant som i filmen?
 8. Såg det också först nu! Låter ju intressant, men verkar lite...dött va? Blev själv sugen på att starta ett nu :p
 9. Ja, du behöver väl antagligen ett redigerings program i alla fall!
 10. [citat=Troma Team]En affär jag skulle rekomendera är Military Shop i göteborg. Dom har mycket märken, kläder, skor, batonger m.m. inom det polisiära och militär.[/citat] Läs igenom tråden! Tror du är den tredje som postar om Military Shop!
 11. [citat=DanyaelX]beror på vilket vapen du använder Har du en pistol av normal kaliber så märker du det aldrig. förutsatt att inte spelar in med höghastighets kamera för då syns det kalrt och tydligt. Automat vapen kommer du att se en flamma på men inte särskilt länge. Bara så länge någon skjuter. Pistoler med "three round burst" som HK 18, Beretta 93 etc. kan du se en mynnings flamma på om det är lite taskig belysning. DEN trinity shop i HongKong säljer sk. Cap Guns som är repliker av riktiga vapen men som inte kan avfyra skott utan bara en liten krutladdning som ger rekyl och en mynnings flamma (dock ej lika stor som orginalet) är populär som filmrekvisita. Dock måste man ha vapenlicens för dessa i sverige så man handskas med krut (eller nått i den stilen). Angående formen på flamman så kan man med hjälp av en sk "muzzle flash" dels ändra rekylen och formen på flamman. HK har ett intressant system i sina pistoler som gör att de heta gaserna utgår uppåt en två centimeter innan kulan lämnar mynningen vilket gör att man inte får en så kraftig rekyl uppåt utan är mera stabil och kan få i väg flera skott med en säkrare träff bild. På en del autmat gevär me näven pistoler har man satt en muzzle flash som spride gaserna uppåt neråt och ut åt siderna, vilket gör att flamman ser ut som ett + eller ett Y. Det ahr gått mode i att göra custom modifications i USA på sina pistoler, elkromera skiten i olika färger och häkta på allt möjligt skit från rödpunkt sikten till olika muzzle flash supressors som formar flamman i kors, Y. eller streck. En Muzzle flash supressor är just till för att dämpa mynnings flammans synlighet för i mörker syns alla mynningsflammer, och i krig är det en fördel om fienden inte ser för mycket av dig. På en del vapen som Barret 92 .50 ett pansar prickskytte gevär utav guds nåde (privatpersoner kan köpa vapnet under jakt licens i USA) har två anledningar till att använda en muzzle flash supressor. 1. den tar bort ca 20% av bakåt rekylen vilket är praktiskt när det är mer krut i amunitionen än i en handgranat. 2. du ska inte synas. Man kan även använda spår amunition som syns i mörker, fullkommligt meningslöst i dag med 3.e generationens mörkerkikare, men under andravärldskriget hade man det på flygplan och antiflygplans kanoner för att se ungefär var man sköt. vart 20:e eller så skott var då täckt med magnesium har jag för mig (är inte säker) som antändes av de heta gaserna och skottet glödde i luften. Frågor så maila mig gärna. Chris FD. Arisoft och vapenfanatiker (nu bara vapenfanatiker)[/citat] Det var en hel del info :)
 12. VX1000E är en jäkligt skön kamera, rekommenderar den eftersom man får så mycket för pengarna. Du kan nog hitta en för 10000.- någonstans!
 13. Annars så kan du ju bara bifoga textfilen istället ;) Ska ladda ner och kolla på det. EDIT: Men vad är det för konstigt format?
 14. Verkar vara ett smart drag då filmen blivit nedladdad 0 gånger.
 15. [citat=warpz]Jag tänkte snat byta ut min lilla dv kamera mot en sony xl1 eller liknande.[/citat] Vad är en Sony xl1? Menar du Canon XL1? [citat=warpz]Är det någon skilnad på bildresultatet på en helt ny och en begagnad kamera?[/citat] Nej inte vad jag vet. Men självaste mekaniken tar ju stryk med åren så det är sånt du bör kolla på när du köper en beg. kamera. Min VX1000 pajade några veckor efter att jag köpt den begagnad och reparationen gick på runt 4000. Ville inte betala det för den funkade ju, men inte speciellt bra. Som tur behövde jag inte betala allt, pappa hjälpte mig med att betala :D "Du kan ju inte gå runt med en trasig kamera!" :p
×
×
 • Create New...