Jump to content

ymmit

Members
 • Posts

  325
 • Joined

ymmit's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Satt ca 4-5h i AE med en ända texteffekt som varade i 3sek. Men nu undrar jag hur jag kan ändra "grundtexten". Jag skrev tex TEST som text bara för jag ville testa effekten, men har nu bestämt att använda texteffekten ett flertal gånger i en film där det står olika text varje gång såklart. Jag vet dock inte hur man ändrar texten :/ Jag använde textverktyget när jag skrev den så det är ingen 3Dtext eller något. Tacksam för svar.
 2. Tjallå :) Vet inte hur jag ska förklara detta...Men vi säger att de typ är opera eller klassiskt musik i SAW, de passar ju inte in så bra, så vill filmskapaen berätta typ att "den här musiken passar ju inte in här". Då kan man typ göra som ett knasstrigt ljud, så byts de typ musik. Det låter typ som om ljudet spelas baklänges eller så, eller när man tar bort den här grejjen på en gramofon. Iaf vart kan man få tag i sånt ljud? Eller kanske man enkelt kan göra det själv? Hoppas ni fattar haha :)
 3. Jaja :) Ni förstog ju i alla fall. Alltså jag har byggt 2 städer. En är i liten skala för flygbilder och bilder högt uppifrån och en är i stor skala för att man ska kunna komma närmare med kameran. Något jag upptäckt är att att det ser rätt fult ut när alla är så "rent". Finns det något smutsigt lager man kan lägga på och så vidare för att få mer känsla? Sen undrar jag fortfarande hur man bäst gör en snygg åkning?
 4. Okej bra idé! Men tar jag ett kort och zoomar in blir det inte lite svårt att göra en åkning i sidled eller i båge då?. Förklara gärna mer igående.
 5. Jag hade tänkt att göra en åkning i ett litet samhälle i modell ja. De jag undrar är vilket som är snyggast med åkning och så. Så kom gärna med förslag på "snygga" åkningar som inte ska vara helt raka och hur man kan lägga till snygga "åkeffekter" med ljus eller ljud...?
 6. Öhm vart flytta ni den :S
 7. LG 1970HR rekommenderar jag. Har 2ms ;)
 8. Hej voodoo. Ett tag sen man var här nu :) I alla fall har små samhällen där jag hade tänkt att göra som åkning uppifrån och undrar hur man kan göra det bäst. Vi säger att vi ska göra en åkning på 50 meter. Blir det snyggast om man gör det som i en båge alltså ner; upp, ner eller tvärtom. Eller ska man man göra som en såkallad fps-åkning (man ser från ögat) så man gör en åkning som nästan glider på marken mellan alla hus. Annars hade jag tänkt att göra den långt uppifrån men kom gärna med förslag! Mvh/ ymmit
 9. Jag menade en video-guide. Eller något sådant...
 10. Någon som har en bra guide till kameran man kan använda i After Effects. Hur den funkar osv...
 11. Hej. Var ett tag jag höll på med film nu men man brukar iaf kunda vända sig till detta forum om jag vill ha någon hjälp. Hade tänkt att göra ett intro. De ska börja att man hör tungt flåsande andetag som om man blivit träffad t ex. Och då ska man även se i första persons vy (som man ser i våra ögon). Då hade jag tänkt att lägga som en effekt där han har tinitus plus att hela bilden ska skaka. Alltå bilden dubblas massor av gånger. Och så är alla bilder på olika ställen. Kan tänka mig att man tar flera klipp på samma tagning och att man lägger dom lite hur som helst i själva bilden och sätter på lite genomskinlighet. Blev dock inte särskilt snyggt när jag gjorde de :) Hoppas ni svarar / Timmy
 12. Man använder AE för att lägga till effekter ;)
 13. När jag ska försöka att göra det så står det att man måste registera sig nångonstans å massa?
 14. Och om man inte har Premiere utan bara Vegas då?
 15. ymmit

  Rök

  Christian van Caine: Salpeter är billigare. Om man ska spela in några scener där man ska ha med rök är de väll onödigt att köpa en rökmaskin. Rökbomber låter inte heller särskilt billigt. Nu vill jag inte påstå att jag är snål som ska göra allt så billigt som möjligt men om man har dåligt om pengar är de ett bättre sätt. Sen kan man alltid joxxa till de lite i olika program för att få de att se snyggare ut;)...
×
×
 • Create New...