Jump to content

bananskal

Members
 • Posts

  41
 • Joined

bananskal's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. bananskal

  Dvcam

  TV-team mm. använder DVCam-formatet för att det helt enkelt är bättre än DV. Sen är ju tex XL2:an en väldigt bra kamera för övrigt med grym optik osv men med DVCam-formatet lirar man i en avsevärt bättre liga.
 2. En del säger att man ska ha en hårddisk med en så snabb rotationshastighet som möjligt när man redigerar. De rekommenderar 10000rpm. Vad anser ni? (Använder PC och Premiere 1.5..)
 3. FX1:an har väl möjlighet att spela in i det vanliga DV-formatet också?? Isåfall behöver man ju inte skaffa en superdator samtidigt som kameran.. :)
 4. PDX10:an har fått massiv kritik för dålig ljuskänsliget. De flesta tester skattar DCR-VX2100 som en bättre kamera över lag. Men hur pass bra är DCR-VX2100E:s 16:9? Är den "äkta"? Och varför klassas den kameran som konsumentkamera när den är dyrare än "proffskameran" PDX10? Vill ta steget in bland proffsen.. ;)
 5. Funderar på att köpa PDX10 eller VX2100. Vilken är mest värd pengarna tycker ni? Fördelarna med PDX10 tycks vara xlr-ingångarna och dvcam-formatet. Fördelarna med VX2100 är storleken/vikten (lättare att panorera osv) och att den har större lins (Har inbillat mig att det är bra för kvalitén).
 6. Ok, de har inte ÄKTA 16:9. Men det har "billiga" konsumentkameran Panasonic NV-GS400...skumt. PDX10:an är mycket dyrare än NV-GS400. Då måste den vara mycket bättre. Eller?
 7. Vad är dåligt med xm1:ans och xm2:ans 16:9? Så PDX10:an har längre skärpedjup än de ovan? Hur stor skillnad är det? Vill ha den bästa kameran för max 25 000:-
 8. Talas mycket om det kommande HD-formatet.. Vad är det? Värt att vänta köpa kamera och satsa på en HD-kamera?
 9. Ok, nu står det mellan Canon xm2:an och Sony PDX10:an.. Är PDX10:an grymmare än Xm2:an på alla punkter? Hjälp mig välja!
 10. Jag har exakt samma problem! Helknäppt! Finns det inte nån som har lösningen?
 11. Har använt PiP-effekten på lite klipp och har fått problem med att konturerna blir randiga och fladdriga då bilden är ca en fjärdedel mindre. Ska jag flytta upp/ner PiP-klippet en field? hur gör jag det iså fall? Någon annan lösning? Dessutom har jag problem med ränder på en enfärgad bakgrund..
 12. Det var tydligen Creative player som gjorde det hackigt. Körde det i Media Player istället och då flöt det på perfekt! Nu ska jag bara försöka lösa problemet med flimmer på loggan..
 13. Mina filmklipp hackar och rycker efter att jag exporterat ut dom från Premiere. Kan det vara datorn som inte hinner med? Kommer problemet att lösas då jag kodar om det i Encore? Mycket tacksam för svar!!
 14. Tänkte uppgradera min pc så att den klarar avancerad videoredigering. Tänker klippa i Premiere Pro. Vilken prestanda är nödvändig? Vilken hårddisk? (Tex, hur snabb..) Grafikkort, Minne, Processor?
 15. Funderar på att i framtiden investera i en Canon xm2. Vilka andra kameror i samma prisklass och kvalité, rekommenderar ni?
×
×
 • Create New...