Gå till innehåll

Izone

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Utmärkelser för Izone

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. [citat=viktor_j]Hejsan! Pinnacle Studio är ett super program om du vill göra inte allt för komplicerade filmer. Det är enkelt och lätt att tillsätta effekter, problem är att det inte finns så många effekter om det är det du är ute efter. Viktor[/citat] Hej Viktor och tack för hjälpen. Nu har jag testa Adobe Encore och Studio 9 (Pinnacle). Encore har jag haft mycket strull med. Antingen fungerar inte menyn på dvd spelaren eller kan man inte se hela filmen fast man har gjort enl. det som står i manualen. Nu har jag börjat att testa Studio 9 och det är som du säger enkelt men kraftful. Jag kunde göra filmen klart utan att läsa i manualen (JA t.o.m. jag kunde det :-)!!! Men jag har bara en fråga. När jag ska bränna filmen på skiva vad skall jag göra för att få bästa möjliga kvaliten på en dvd med 4,7 GB. Jag låter progrmmet sköta det automatiskt men då får jag fel med. om att filmen får inte plats på skivan. Tacksam för all hjälp. PS. Känner Du / Ni till någonstans på webben där man kan lära sig mer om Studio. Gärna turoial siter.
  2. [citat=EzekielMartyr]Vad händer om du skippar end action helt?[/citat] Då spelas filmen klipp för klipp. Dvs. hela filmen spelas inte upp utan en klipp speals up och menyn visas igen och då måte man välja nästa klipp osv. Det märkliga med det hela är att nu igår när jag tittade på filmen igen (preview) så spelades första och andra klipp upp (när jag trycker på "play all" knappen och sen återgår till menyn igen.!!! Tacksam för all hjälp.
  3. Tack för hjälpen. Det konstiga är att jag har gjort precis som detta tutorial säger men ändå har jag problem med att spela alla klipp!!! Efter första klipp återgår till menyn igen trots att End Action är klipp2. Snälla, om det är nån som har haft detta problem eller vet vad är orsaken säg det snabbt. Tacksam för all hjälp.
  4. Undrar om det finns platser där man kan ladda ner meny bakgrund och knappar som kan användas i Encore, gratis? Tacksam för alla tips.
  5. Jag är nybörjare med Encore men har gått igenom en hel del tutorial för att lära mig grunderna i Encore. Jag har en film som jag har fört över till datorn och det har blivit 7 st. AVI klipp. Jag har namnget de t.ex. test1, test2 osv. Ingen kapitell sättning alls. När jag gör dessa klipp till en film i Encore så vill jag att när man trycker på en knapp som heter "play all" ska HELA filmen spelas upp. Likadant när man trycker på varje klipp så ska resten av filmen spelas upp från just denna klipp. Jag sätter end action för varje klipp i Timeline dvs. Test1 har End Action som Test2 osv. och End Action för knappen "Play All" har end action Test1. Men när jag spelar upp filmen så visas bara en klipp och i slutet av klippen hoppar jag till Menyn igen. Vad gör jag för fel? Tack på förhand för snabba svar!
  6. [citat=bengt20700]Det bästa jag hittat inom rimlig prisnivå om du ej är proffs, är Pinnacle Studio 8 eller 9 betr. redigering och Nero Express Vision SE betr. DVD-bränning. Har testat Ulead men det var inte alls bra på flera sätt och krångligt dessutom. Provat lite med Adobe, men känns också krångligt och kostar. Däremot hittade jag en visningssida på nätet som har skitbra kvalité och som är gratis i tre dygn med 15 MB. Skickar du upp en film med AVI-kvalité (bästa kvaliten) så räcker det bara till en kortfilm på ca 2,5 minut, men kvalitén blir perfekt även om du drar upp den till fullskärm!! Adressen dit är http://www.neptune.com. mvh Bengt.[/citat] Tack så hjätligt för hjälpen. Jag har börjat att testa Adobe Encore och än så länge är jag nöjd med det.
  7. Jag har själv testat fram och kom till att Adobe Encore är det bästa jag kan använda.
  8. Jag är nybörjare när det gäller att redigera film i dator och bränna den på DVD. Hittills har jag testat ett antal program som: Ulead, Sonys DVD Architects studio, Vegas Movie Studio ... men jag vet inte vilket är det bäst för mig. Jag läste in en film från min DV-kamera i min dator i AVI-format (med hjälp av Vegas Movie Studio). Sen skapade en meny och allt var bra men när jag spelar upp filmen så visas en clip och sen hoppar den tillbaka till menyn igen och måste man klicka på nästa clip osv. Jag försökte skapa samma film (av avi-filer jag hade på hd.) med Uleads program men visnings kvaliten blev mycket sämre än filmen som var gjord med Sony Architects studio. Snälla hjälp mig att hitta rätt program som inte behöver vara så avancerad. Tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...