Jump to content

LudvigHolmkvist

Members
 • Posts

  122
 • Joined

Everything posted by LudvigHolmkvist

 1. Länka till den du snackar om för den enda jag hittar heter - Sigma Objektiv AF 30/1,4 EX DC HSM - och den gluggen är ju till APS-c-sensor så där blir det ju ingen förstoring på en 550d
 2. Vi har enormt bra lärare i form av, framförallt, Mischa Gavrjusjov och Sylvia Ingemarsdotter (kolla upp dem på Imdb.com) som är självklart väldigt kunniga inom ämnet och är väldigt villiga att lära ut bara man visar att man vill. Sen kommer du att lära dig mycket om TV, reklam, dokumentärfilmning och så vidare som, jag anser, ändå är viktiga kunskap trots att jag siktar på att arbeta med film. I och med det öppnar utbildningen många dörrar vilket är viktigt då filmbranschen är inte den lättaste branschen att komma in i. Man ska ha mål, drömmar och amitioner, men desto fler alternativ, desto större chans att du kommer in i den rörliga bild-världen.

   

  Fråga på om du undrar något.

 3. Jag är fortfarande fruktansvärt nöjd med utbildningen. Jag kan säga att jag har ambitionen att arbeta med film i framtiden, på vilken position vet jag ännu inte, regissör är mycket möjligt och är förmodligen drömmen. Det bästa, som jag ser det, med utbildningen är framförallt att du lärd dig fruktansvärt mycket om allt vilket är viktigt oavsett vilken position du tillslut hamnar på.

   

  Jag får skicka ett till meddelande, det blev för mycket text.

 4. De ska precis byta utrustning till viss det, men de har ett gäng pansonic hpx500, har hyrt in red till några mindre inspelningar och har planer på att köpa en senare som det ser ut nu iallafall. Grym studio med ny digital utrustning. Vi kör final cut 3 terminer och AVID de tre resterande med en sinnessjukt bra lärare på köpet ;) Boende är du tyvärr inte säkrat vad jag vet men sök på KOPPARSTADEN på google och ställ i bostadskö så får du lite poäng, det är bästa fastighetsbolaget, anser jag och många andra.
 5. Jag pluggar just nu på Högskolan Dalarna, samma program som du pratar om och jag är mer än nöjd, trivs fruktansvärt bra. Tyvärr har jag ingen skola att jämföra med så det är svårt att avgöra hur bra den är, men det är grymt bra lärare, senaste utrustningen och roliga kursen. Jag tycker det finns all anledning att söka dit, fråga gärna om det är något du undrar...
 6. jag har inte sett reklamen men det låter, precis som jbergman säger, som om de använt en glasskiva. kolla denna - - ganska simpel konstruktion, de har publicerat lite bakom kulisserna också...
 7. Rent praktiskt, skulle en sån här - http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=1561839 - kunna ersätta ett mörkerrum?
 8. Jag har en liten fråga angående lomo tanks, jag har sökt lite information om denne på internet men inte funnit speciellt mycke, inte om det jag söker iallafall. Om vi utgår från 8mm-film, hur fungerar lomo tanken tillsammans med filmen, vad behövs för att få den att fungera optimalt, behöver jag en mörkerrum eller klarar den av det själv?
 9. vad använde du för kamera? Ser riktigt schysst ut
 10. Pentax har ju också släppte en kamera med filmfunktion men den är lite dyrare, Pentax K-7. Någon som har något att säga om den? Jag gillar att den har mikrofoningång och att den är lite större än Canon 500D vars storlek är ett minus för mig respektive ett plus för Nikon D90. Någon som har något att säga om Pentax K-7 i fråga om kvalité gentemot D90 och 500D. Något annat att lägga märke till?
 11. Jag skall någon gång under de närmsta veckorna införskaffa en digital systemkamera och suger lite på tanken att ha möjligheten att filma med den. Även om jag är medveten om de brister som finns. Det jag kort och gott undrar är vilken kamera, Canon 500D eller Nikon D90, som håller den högsta kvalitén när det gäller filmfunktion, motivera gärna. Lägg gärna in en kommentar om vad ni skulle gjort för att när det gäller kamerornas helhet, vilken skulle ni välja?
 12. alltså grejen är den att funktionen som konkursen har är att min huvudkaraktär som ska vara en lidande karaktär så att säga ska bli av med "allt han äger och har" i väldigt stora drag. Därav blir han av ekonomiska skäl av med sitt företag bland många andra grejer. Jag ska förmodligen genom en 2-3 minuter lång flashback visa hur han förlorade företaget som han på egen hand byggt.
 13. Är det någon som har några konstruktiva tips på hur man ska kunna berätta om en företagskonkurs? Filmen jag arbetar med utspelar sig strax efter depressionen så att den händelsen ska självklart spela roll. Fråga gärna om ni vill att jag ska utveckla situationen.
 14. sorry sorry, du har självklart rätt, jag lånade tråden för att snacka om 4008:an men det övergick till något helt annat. Jag startar en ny tråd.
 15. en ytterligare fråga då, åter till 16mm. Vilken kamera är bäst Krasnogorsk 3 eller Beaulieu R16? För-/nackdelar skulle vara hjälpsamt. Det finns en sån uppsjö av kameror så det är så frukstansvärt svårt att välja. Jag gillar Beaulieu därför att det känns framförallt bra då vi har en finfin serviceman i landet vilket underlättar ifall problem uppstår.
 16. klart jag kommer att göra ordentliga produktioner även om dom kommer att cirkulera kring min egna ekonomi, experimenten är mer för att lära mig hur allt fungerar för att slippa gör misstag när det väl gäller. Nån som testat en Lomo Tank föresten? Hur fungerar prylen? Är den bra för "experiment"?
 17. Är dom där extra tusenlapparna värda kvalitétsskillnaden? Jag har det inte så saftigt med pengar så jag kanske borde lägga dom jag har på en 4008 och få den servad och fin, eller vad tycker ni? Jag gillar att experimentera med film och video så det kanske passar mig bättre. Nya åsikter mottages gärna
 18. Hej vänner, lånar tråden lite om det är lugnt. Rent konkret bara, är påväg att införskaffa mig en filmkamera men jag velar mellan två olika: Beaulieu 4008ZMII eller en R16 av samma märke. Sett till de ekonomiska skillnaderna när det gäller film, vilken skulle ni satsa på? Är det värt att lägga ut det där extra tusenlapparna på R16? Hur stor är skillnaden i bildkvalité de två emellan? Jag vettefan om jag gav någon givande information om mitt dilemma men jag hoppas ni förstår min situation. Lev väl!
 19. Hur lång tid tog renoveringen från tiden du skickade kalaset till att du mottog det?
 20. kolla ebay, billigast antar jag. exempelvis.. http://cgi.ebay.com/CINE-Follow-Focus-gear-for-canon-xl1xl2-sony-ex1-z1u_W0QQitemZ350093262869QQihZ022QQcategoryZ3319QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
 21. en kort fråga, jag har läst de flesta sidorna i denna tråd utan att fått svar på det problem som uppstått. Häromdagen hittade jag ett par uråldriga olympus-objektiv, 35mm, två 50mm och ett 135mm, dessa kan man endast kontrollera fokus med, ej zoom vilket jag dock vanligtvis inte använder i mina filmer. Jag känner att jag inte vill lägga upp pengar på nya objektiv utan kör på dom jag har. Men jag har inte hittat någon adapter som passar mina objektiv. Har ni någon simpel lösning? Jag ska tillägga att jag inte hittat någon "konverteringsring" som passa dessa gamla objektiv.
 22. personligen gillar jag när en video berättar en historia mer än att bara göra reklam för bandet i sig, utnyttja dom rörliga bilderna till något mer än att bara visa hur killen spelar och svänger med gitarren. Med den tekniken som används i den här och de flesta andra videos som görs blir texten helt ovisentlig, jag behöver inte bry mig om den för det förändrar inte min syn på bandet och stilen medlemmarna använder. Sångaren behöver lära sig att vara mer aggressiv i sitt agerande, han ser ju inte ut att bry sig alls. Lycka till med nästa projekt!
 23. kolla videocopilot.net han har gjort en egen plug-in, vet dock inte vilken version av AE du behöver, men kolla det är riktigt simpelt!
×
×
 • Create New...