Jump to content

LudvigHolmkvist

Members
 • Posts

  122
 • Joined

Personlig information

 • City
  Falun
 • Name
  Karl Olja

LudvigHolmkvist's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Länka till den du snackar om för den enda jag hittar heter - Sigma Objektiv AF 30/1,4 EX DC HSM - och den gluggen är ju till APS-c-sensor så där blir det ju ingen förstoring på en 550d
 2. Vi har enormt bra lärare i form av, framförallt, Mischa Gavrjusjov och Sylvia Ingemarsdotter (kolla upp dem på Imdb.com) som är självklart väldigt kunniga inom ämnet och är väldigt villiga att lära ut bara man visar att man vill. Sen kommer du att lära dig mycket om TV, reklam, dokumentärfilmning och så vidare som, jag anser, ändå är viktiga kunskap trots att jag siktar på att arbeta med film. I och med det öppnar utbildningen många dörrar vilket är viktigt då filmbranschen är inte den lättaste branschen att komma in i. Man ska ha mål, drömmar och amitioner, men desto fler alternativ, desto större chans att du kommer in i den rörliga bild-världen.

   

  Fråga på om du undrar något.

 3. Jag är fortfarande fruktansvärt nöjd med utbildningen. Jag kan säga att jag har ambitionen att arbeta med film i framtiden, på vilken position vet jag ännu inte, regissör är mycket möjligt och är förmodligen drömmen. Det bästa, som jag ser det, med utbildningen är framförallt att du lärd dig fruktansvärt mycket om allt vilket är viktigt oavsett vilken position du tillslut hamnar på.

   

  Jag får skicka ett till meddelande, det blev för mycket text.

 4. Hej

  Jag såg från ditt inlägg att du befinner dig i Dalarna, på rörlig bild.

  Det finns en chans att jag kommer in där.

  Jag vill bli filmregissör och undrar om du tycker att skolan passar bra för det.

  Du sa att du är jättenöjd med skolan. Vill du bli filmregissör också?

  Och är du fortfarande nöjd med den?

  Finns det nånting mer värt att nämna? (om jag kommer in)

   

  tack

  dinis

 5. De ska precis byta utrustning till viss det, men de har ett gäng pansonic hpx500, har hyrt in red till några mindre inspelningar och har planer på att köpa en senare som det ser ut nu iallafall. Grym studio med ny digital utrustning. Vi kör final cut 3 terminer och AVID de tre resterande med en sinnessjukt bra lärare på köpet ;) Boende är du tyvärr inte säkrat vad jag vet men sök på KOPPARSTADEN på google och ställ i bostadskö så får du lite poäng, det är bästa fastighetsbolaget, anser jag och många andra.
 6. Jag pluggar just nu på Högskolan Dalarna, samma program som du pratar om och jag är mer än nöjd, trivs fruktansvärt bra. Tyvärr har jag ingen skola att jämföra med så det är svårt att avgöra hur bra den är, men det är grymt bra lärare, senaste utrustningen och roliga kursen. Jag tycker det finns all anledning att söka dit, fråga gärna om det är något du undrar...
 7. jag har inte sett reklamen men det låter, precis som jbergman säger, som om de använt en glasskiva. kolla denna - - ganska simpel konstruktion, de har publicerat lite bakom kulisserna också...
 8. Rent praktiskt, skulle en sån här - http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=1561839 - kunna ersätta ett mörkerrum?
 9. Jag har en liten fråga angående lomo tanks, jag har sökt lite information om denne på internet men inte funnit speciellt mycke, inte om det jag söker iallafall. Om vi utgår från 8mm-film, hur fungerar lomo tanken tillsammans med filmen, vad behövs för att få den att fungera optimalt, behöver jag en mörkerrum eller klarar den av det själv?
 10. vad använde du för kamera? Ser riktigt schysst ut
 11. Pentax har ju också släppte en kamera med filmfunktion men den är lite dyrare, Pentax K-7. Någon som har något att säga om den? Jag gillar att den har mikrofoningång och att den är lite större än Canon 500D vars storlek är ett minus för mig respektive ett plus för Nikon D90. Någon som har något att säga om Pentax K-7 i fråga om kvalité gentemot D90 och 500D. Något annat att lägga märke till?
 12. Jag skall någon gång under de närmsta veckorna införskaffa en digital systemkamera och suger lite på tanken att ha möjligheten att filma med den. Även om jag är medveten om de brister som finns. Det jag kort och gott undrar är vilken kamera, Canon 500D eller Nikon D90, som håller den högsta kvalitén när det gäller filmfunktion, motivera gärna. Lägg gärna in en kommentar om vad ni skulle gjort för att när det gäller kamerornas helhet, vilken skulle ni välja?
 13. alltså grejen är den att funktionen som konkursen har är att min huvudkaraktär som ska vara en lidande karaktär så att säga ska bli av med "allt han äger och har" i väldigt stora drag. Därav blir han av ekonomiska skäl av med sitt företag bland många andra grejer. Jag ska förmodligen genom en 2-3 minuter lång flashback visa hur han förlorade företaget som han på egen hand byggt.
×
×
 • Create New...