Jump to content

Andreas Sjoeberg

Members
 • Posts

  664
 • Joined

 • Days Won

  1

Andreas Sjoeberg last won the day on July 23 2007

Andreas Sjoeberg had the most liked content!

1 Follower

Personlig information

 • City
  Örnsköldsvik
 • Job/title
  Domsjö Fabriker
 • Name
  Andreas Sjöberg

Filmskapande

 • Influences
  Sjöberg-, Bergström och Strömgrensläktet
 • Interests
  Film- foto- och ljudredigering

Andreas Sjoeberg's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • One Year In
 • Week One Done

Recent Badges

15

Reputation

 1. Jag ringde och kollade med länsstyrelsen hur det låg till och det lilla jag förstod var följande. Ang. Allmän plats: Drönare går nu under övervakningslagen, en lag som är skriven på 70talet? (bra tag sen iaf) som inte är anpassad för ny teknik. Då drönare går under den lagen blir det för tillfället omöjligt att filma på allmän plats. Varför? Jo därför att du måste under övervakningslagen söka tillstånd för att övervaka som kostar 3700kr (oavsett om du får tillstånd eller ej) och tar 8 månader innan du har tillstånd. Handlar din övervakning om brottsförebyggande eller olycksförebyggande så ska Länsstyrelsen beakta detta och ge tillstånd. Detta tillstånd är också per plats du ansöker. Jag frågade givetvis, då det inte handlar om brottsförebyggande eller olycksförebyggande, vilka kriterier länsstyrelsen har att gå efter om de ska ge tillstånd eller ej, har dem något regelverk som jag kan läsa på för att få veta huruvida jag har en chans att få tillstånd eller om det var godtyckligt beroende på vem som hade hand om ärendet. (Vi pratar om 3700kr chansning utan att veta odds) Här fick jag inga tydliga svar. Jag fick svaret att dem har tydliga regelverk och att dem ska beakta ifall det handlar om övervakning för brottsförebyggande eller olycksförebyggande ändamål... Vilket jag tolkar som att dem har inga tydliga regelverk och att det är godtyckligt efter vem som har hand om ärendet. Jag gissar att det är fällande som ligger närmare än tillstånd tyvärr. Ang. Inhägnat område: Jag ringde datainspektionen (heter dem så?) och där får jag veta att inhägnat område går bra att filma. Han sade också att det måste vara tydlig inhägnad och inte bara tomtgräns. Typ staket, stängsel eller dylikt. I det fallet så är det inget tillstånd mer än markägaren som krävs. Dock är det luddigt huruvida det är okej att filma inhägnat område om allmän plats kommer med i bild. Är man uppe på 120m höjd så får man ju med ett antal mil. I det avseende var det osäkert, men han sade något att om det är hus och natur och inga människor i bild så är det nog ingen fara. Lägg märke till ordet "nog". Inte särskilt roligt om någons nog skulle visa sig inte stämma. Övervakningslagen håller på att skrivas om, är under utredning, fick jag också reda på. På vilket sätt och om det kommer underlätta för oss drönarpiloter kan jag inte ge något bra svar på. Gissar på att det blir mer anpassade regler för drönare om 2 år, men då har väl tekniken gått så långt, så alla som investerat i drönare måste investera pånytt.
 2. Också blir det svart... eller jag vet inte.
 3. Avskyr klyschor, men jag kanske får lista en av mina? Jag älskar (avskyr) när protagonisten låter antagonisten leva och släpper sitt vapen för att visa en barmhärtig gärning och vänder ryggen ifrån för att gå och antagonisten tar upp pistolen och avfyrar ett skott, men då har protagonisten tagit ut kulorna och dödar honom sen. (Finns dock flera varianter, där man ska avslöja om någon är skurk genom att ge honom ett oladdat vapen) Fast den versionen jag lade upp här återfinns i en film från 2012 som man hade förväntningar på. Kan du gissa vilken? =) ( Fast varna för spoiler först ;) )
 4. Provfilmade med D800 och Steadicam Pilot på surströmmingsfest ute till havs. Det här var mest ett test av steadicam Pilot så jag har inte lekt med kamerans filminställningar så värst mycket. Körde med Nikons 35mm f2.0 och 24mm f2.8 (Den är dålig, ger mycket vinjettering...). Jag har för mig att jag körde Bländare 8.0 på 35mm och 2.8 på 24mm. Iso 640 på alla klipp, 720p 50p. Lite synd med fokus på första klippet. Exporterat ut filmen i .flv så kvalitéen på filmen är väl inte helt pålitlig.
 5. Åh jag blev avundsjuk på det man fick se av behind-the-scenes, alltifrån utrustning och rekvisita till de kreativa lösningarna. Att ni tar in en lyftkran för att släppa ner ett träd på en bil, det måste ha varit hur kul som helst och göra den scenen! För mig är det sånt som är guld värt när man gör film. Keep up the good work! Mer behind-the-scenes vill jag se, det är mycket inspirerande!
 6. Fick min kamera för en vecka sen, stått i kö sedan i april på CyberPhoto. Jag lät min kusin öppna paketet och han blev lyrisk över kameran och ville uppgradera sig från den han haft i 4 år nu. Han gick till expert där vi bor, en liten liten butik mitt på torget, och de hade fått in en kamera och ingen som stod i kö där! Han fick den samma vecka som jag utan att ställa sig i kö! :) Ska försöka ta och filma lite och lägga upp här i tråden framöver.
 7. Huvudpersonen i District 9 fick man ju ingen riktig sympati för då han hela tiden tänkte korkat och verkade inte alls ha känsla för nåt :P Men jag vet inte. Kanske bara jag som uppfattade honom som lite känslokall? :)
 8. Vissa lever ju efter mottot "Det är lättare att be om förlåtelse än om tillåtelse." Men det är inget särskilt bra motto eftersom det bara kan leda till stridigheter och osämja. Dessutom visar det på gott uppförande och även professionalitet i att be om tillåtelse.
 9. Vad skönt att vi har rett ut det här grabbar. Nu kan vi ju gå vidare som vänner och det är så vackert! Jag tycker vi alla sätter oss i en ring, också masserar vi varandra till USA's nationalsång. Precis som det var tänkt ifrån början!
 10. Kanske bättre att jag går in på min väns användare och nominerar den här :)
 11. Är det okej om jag skapar en ny användare och nominerar den här användaren? :)
 12. Pansarvagnen skulle väl kanske må bra utav att reagera på sitt skott. kanske att energin från skottet går igenom tanken till marken och det ryker upp damm. Något sånt jag tänker bara :)
×
×
 • Create New...