Jump to content

Monochromic

Members
 • Posts

  67
 • Joined

Everything posted by Monochromic

 1. Vad menas med blöta / torra band? vad är skillnaden och hur vet jag vilka som är vad?
 2. Mjo, märkliga filmer kan vara svåra att kritisera men svåra att uppskatta också ibland, men jag förstår vad du menar. Jo bägare svingades åt alla håll! ;) Nej Glans var inte där i år. Du får se till att ta dig dit nästa år!
 3. Men TDA, inte positivt att du inte åkte! Jag och Martin L var ju där och saknade dig, hade varit kul om du var där och partajade med oss. Det var en fräck film du hade, men jag förstog den inte riktigt, trots att du förklarat den för mig för längesen i Danmark :p men jag var väldigt trött också. Det var en skitkul festival, du borde varit där! och det gick ju bra för oss i år också, trodde aldrig vi skulle vinna nått den här gången, så slet vi hem förstapriset i mellanvikten igen! Nästa år satsar vi på ett hattrick, 3 ggr i rad! haha ;) tack alla trevliga människor vi träffade där förresten! ses nästa år!
 4. [citat=wääuu]det kan väl inte vara så dyrt att göra en semiproffskamera med fullformats CCD (35mm) det finns ju amatör-digital-systemkameror med så stor ccd så... eller?[/citat] Inte direkt, man får ge en hel del med pengar för att få en digtal systemkamera med fullstor sensor. Canon släppte iofs nyligen Eos 5D med fullstor sensor för "bara" 30.000 spänn ungefär, men jag vet inte om jag skulle kalla det en amatörkamera.
 5. Tackar! Ja det är en seg server.
 6. Har min kompletta musiksamling här om det skulle vara intressant... http://www.arcnet.mine.nu/monochromic/
 7. Ok tack! Det låter vettigt.
 8. Monochromic

  Dimmer?

  Hej! Funderar på att köpa in ett par 500w bygglampor på stativ. Är det någon som har tips på vad man kan köpa för (billig) dimmer/dimmrar till dom för att kunna reglera ljusstyrkan?
 9. Finns en jämförelse här: http://www.camcorderinfo.com/content/HVR-Z1-and-HDR-FX1-Specifications-Comparison-Table.htm Vet inte om listan är komplett dock. Har FX1an själv och är extremt nöjd med den. Rent spontant känns det inte som att det löjligt mycket högre priset är motiverat med tanke vad man får för pengarna. Det är ju en del skillnader, men det mesta är smågodis. Det är som du säger, det som är mest intressant, förutom att man kan spela in dvcam, är xlr ingångarna, och man kan få en xlradapter/lådda till fx1'an för betydligt mindre bucks än 20 papp.
 10. Jodå, mjöl och vatten baby! inte mycket svårare än så..
 11. Vi gjorde en liten zombierulle på 24 timmar i en filmtävling en gång. Då använde vi en deg som vi gjorde av mjöl vatten och olika saker för att få en bra hudfärg (mest oboy och karamellfärg) så smetar man på det på ansiktet och kladdar på lite filmblod. Sen när det torkar så ser det riktigt ruskigt ut (ser äckligt ut innan det torkar också). Det är väldigt kladdigt och kliar som fan, men det ser rätt intressant ut. Ta en titt: http://www.arcnet.mine.nu/forksintoasters/?subpage=fotoshow&show=noo05&showname=nOO%202005 (vissa sminkningar är bättre än andra och ingen är speciellt bra egentligen, vi lärde oss sakta under dan)
 12. Ok tack så mycket för hjälpen!
 13. Hej! Sitter och skriver en anmälan till en filmfestival och dom frågar vad det är för ljud på dvd'n som jag skickar in. Det jag har att välja på är Optical,Mono,Dolby A och Dolby SR. Har ingen aning om vad dom snackar om :) Dvd'n är gjord i Adobe Encore och jag drog in en vanlig stereo wav på tidslinjen och lät programmet koda dvd'n. Så vilken ruta ska jag kryssa i, någon?
 14. [citat=simonrahnster] [citat=maxv]felet är att du inte kan stava en ända mening rätt[/citat] Felet är att du inte kan stava en enda mening rätt.[/citat] Hihihi :)
 15. [citat=pld]Planerar själv på att börja gör min egna musik till mina filmer men ett program som jag har hittat är Garritan Personal Orchestra. Är detta ett bra program? Nån som använder det eller har testat det?[/citat] Det är rätt schysta ljud, men väldigt krävande för datorn. Testa Edirol Orchestral, rätt litet och inte så systemkrävande, men trots det en väldigt bra samling instrument som alla är väldigt flexibla.
 16. Har inte användt en HC39, men jag har lullat lite med en GS75 och jag tycker den inte är alltför tokig för sitt pris. Ser iaf inte ut som en webkamera.
 17. Det borde fungera bara du stoppar in det, men det beror lite på vilket märke det är, men högst troligen så borde det funka bara du stoppar in det.
 18. [citat=Nizze]Den är även filmad i 35 milimeters, det är väll så där 80% film och 20% video[/citat] Läste den där artikeln, och det var tvärtom. Alla inomhusscener var skjutna på film (c.a. 20%) och i princip allt utomhus förutom vissa scener som krävde högre fps var filmade på video.
 19. Hehe, jo jag hade inte tänkt mig något annat :)
 20. Ja det lutar nog åt tändvätska nu, ska göra lite experiment. Jag återkommer med resultat :)
 21. Ja det kanske skulle funka, brinner det med en bra låga då? skulle vilja ha en gul låga som kanske är en decimeter hög ungefär. Funkar inte bensin tror ni? Eller blir det för farliga ångor?
 22. Tjenare. Är i förproduktion till en kortfilm just nu. I Filmen så ska huvudpersonen bland annat gå runt och göra saker i ett kök ovetandes om att det brinner i stekpannan som står på spisen, jag undrar om nån av er har några tips på hur man får stekpannan att brinna snyggt och säkert. Funderade på att bara ha en brännbar vätska i, några tips om sådana? Måste bli lite lågor som syns, inga små blå lågor som det kan bli av vissa spriter o.s.v. Senare i filmen så ska huvudpersonen ta stekpannan och skaka på den (som man gör när man steker något), när den fortfarande brinner, så vid det tillfället så vore det bra om det var något fast som brann. Alla ideér och tankar uppskattas. Nått annat jag borde tänka på så det inte händer någon olycka?
 23. Jag har möjlighet att låna antingen en Sony PD100 eller Panasonic GS70 till en uppkommande kortfilmsinspelning. Vilken skulle ni välja? PD100'n är / var ju lite dyrare, men har ett par år på nacken, medans GS70'n är nyare. Har någon av er haft erfarenhet av båda kamerorna? Har PD100'an några brister ni känner till? Uppskattar verkligen all hjälp.
 24. Tack FredsAmiralen! Jo vi vet att det är en del missar, det var ett ganska stressigt och påfrestande arbete. Vi spelade bara in under ett fåtal dagar så det är lätt att det händer sånt där. Tack för berömmet, det värmde :)
×
×
 • Create New...