Gå till innehåll

viktor_j

Medlemmar
  • Inlägg

    37
  • Blev medlem

Allt postat av viktor_j

  1. viktor_j

    En stumfilm med

    Hej allihopa! Jag testade länkarna, men det funkade inte (målet finns inte). Kan är det min dator/program etc. som är problemet. Någon fler som har problem? Vi gärna se filmen! :)
  2. Vet du någon bra sida med bakgrundsljud till filmer? Det ska självklart vara okej att ta innerhållet också.
  3. Detta är otroligt! Filmen är inte änns 10 minuter lång men den tar över 2 GB. Finns det något enkelt program för att komprimera denna film?
  4. viktor_j

    Film-lek

    Harry Potter och de vises sten
  5. Självklart skriver man inte "mono" på funktioner etc. Kollar man på en annan modell som ATR25 så står det tydligt "stereo". Man tycker det borde stå så man ser det väl om det är stereo funktion på mikrofonen (det är ju trotsallt positivt). Jag skulle tro att det är mono eftersom stereo inte nämns. Hoppas det var till någon hjälp! :)
  6. viktor_j

    Upphovsrätt

    Hur länge gäller upphovsrätten? - Den gäller 70år efter det att skaparen är död. Om flera har upphovsrätten gäller 70år efter det att sista upphovsmannen dör. Om det gäller ett privat semester foto, gäller 50år efter det att bilden är tagen. Källa: http://hem.passagen.se/jen.jansson/upphov.htm
  7. viktor_j

    Slabadå

    Du är verkligen skicklig på datoranimeringar. Blir det någon uppföljare? Tar rymdvarelserna över jorden? Snyggt, speciellt flaskan som kastades och ufot som far över månen.
  8. viktor_j

    Slowmotion

    På Pinnacle Studio 9 med eller utan plus är det som samma sätt att skapa slowmotion. 1. Dubbelklicka på det klipp Du vill ha långsammare. 2. Till vänster finns en kontakt (plugin). Klicka på den. 3. Där finns det effekter du kan välja. 4. Eftersom jag inte har programmet på denna dator kan det nog bli fel men jag tror Du ska klicka på en klocka (med text efter). 5. Där kan Du sedan välja hastigheten. Mycker möjligt att det är fel, men kommer Du in på effekter så brukar det gå. Hoppas det var till någon hjälp. :)
  9. viktor_j

    Subtitle Workshop

    [citat=ressigören][citat=viktor_j]Det finns en testversion av Adobe Encore på Adobes hemsida tror jag. Jag får ta en titt.[/citat] Det finns något fantastiskt som kallas piratkopiering...[/citat] Jag tänkte testa det från Adobes hemsida (lagligt:)) (men det verkar som man måste logga in). Jag laddar inte ner, det är olagligt och omoraliskt...
  10. viktor_j

    Subtitle Workshop

    Det finns en testversion av Adobe Encore på Adobes hemsida tror jag. Jag får ta en titt.
  11. Hej! Jag har gjort subtitle till en film, nu ska jag spara subtitlen och göra så att den visas på DVDn. Jag har Adobe Premiere Pro 1.5. Hur gör jag? Tack
  12. När jag såg denna gripand film ville jag direkt ut och pimpla. Tyvärr går det inte här på Öland där jag bor. Men någon gång måste jag pimpla. När ungefär 14 min och 30 sekunder gått av filmen kan ni se ett bra exempel på auto exponering. Skulle det vara bättre med manuell exponering i det fallet, vad tror ni? Rolig grej! :)
  13. viktor_j

    En Pojkes Tårar

    En sak du skulle kunna ha med i filmen, när t.ex offret och "den snälla" sitter på bänken, är en närbild på en tår som faller ner från offrets kind. En pojkes tår heter den ju. ;)
  14. viktor_j

    En Pojkes Tårar

    En bra och gripande film! Snyggt! Keep up the good work!
  15. viktor_j

    Slabadå

    Var kan man se filmen? Jag gick in på din hemsida i din signatur men hittade ingen film. :P
  16. Det där var häftigt. Bra att du skrev i hörnet vilka filter och effekter du la i.
  17. viktor_j

    fan ta sverige

    De har heller inte lika höga skatter i USA som i Sverige (men USA har knappast ett fungerande samhälle).
  18. viktor_j

    fan ta sverige

    [svar till ursprungsinlägget] Hejsan! Vi hade köpt en kamera i Usa (stillbildskamera, Canon 20D) som var 35% billigare än Sverige. Skärmen på kameran slutade fungera efter ett tag. Det blir självklart svårare att åtgärda problemet eftersom den var köpt i USA. Men Canon, som är ett stort företag över hela världen, kunde reparera den i Sverige. Fast problemet tycker vi att det är klart värt att köpa den i USA.
  19. viktor_j

    Min nya webbsida...

    ...sida. Verkligen profsig!!! Jobba vidare på den så blir den ännu mer super. Ha det
  20. Det verkar var ett bra alternativ. Tack för tipset. :)
  21. viktor_j

    Min nya webbsida...

    Kan man se sidan någonstans, eller ska man säga vad man tycker om ideén? MVH
  22. Hej! [citat=Izone] Men jag har bara en fråga. När jag ska bränna filmen på skiva vad skall jag göra för att få bästa möjliga kvaliten på en dvd med 4,7 GB. Jag låter progrmmet sköta det automatiskt men då får jag fel med. om att filmen får inte plats på skivan. [/citat] Mitt tips är: 1. Spara den i .avi fil. 2. Bränn den till en DVD med t.ex. Nero. Klart! Nero finns att ladda ner här (gratis i ett antal dagar): http://www.download.com/Nero-6-Ultra-Edition/3000-2646-10368960.html
  23. [citat=Luzer]Det låter ju mycket bättre med en skitmik 20cm från källan än en proffsmik som sitter på kameran 5m från källan.[/citat] Men eftersom min microfon på kameran inte fungerar kan jag inte välja en microfonmygga för dialoger, även om ljudet blir bättre. Det blir himla krångligt om man är flera eller filmar en hund som springer och skäller. Men största anledningen är väl min ostabila ekonomi. ;) OBS! Ursäkta om det blir misstag med förståelser. Det är svårt när svaret kan menas till 2 pers.
  24. Hej! :) Jag har aldrig haft planer på att köpa en "dålig" microfon. Det brukar ju löna sig med att köpa en bra som håller längre. Men, av någon skäll slutade microfonen att fungera på DVkameran. Det sker ibland "knäppningar". "Knäppningarna", som låter mycket sällan men, lika högt som om man skulle skriker precis intill microfonen. Troligen ett glapp i kontakten. Måste få en åtgärd för kommer en "knäppning" under tagning måste man göra om. Angående att tejpa fast microfonen Jag tänkte inte tejpa fast microfonen. Med en liten anordning på stativet ska microfonen sitta fast över kameran. MVH Viktor Jarnheimer
  25. Jag har samma problem fastb tvärtom. Alla format (utom på DVD och i AVI format). Jag förstår inte varför. Men en sa att det kunde bero på att streamningen till datorn från kameran är för långsam. Jag för stod inte vad han menade men testa på en "snabbare" dator. Hoppas det var till någon hjälp :)
×
×
  • Skapa nytt...