Jump to content

maaac

Members
 • Posts

  70
 • Joined

 • Days Won

  1

maaac last won the day on July 15 2005

maaac had the most liked content!

Personlig information

Filmskapande

 • Interests
  Film?

maaac's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Har kommit in på Att skriva dramatik till hösten. Någon som gått/går där? Hur är utbildningen?
 2. Såja! Nu har jag börjat få upp det mesta av det man gjort på youtube. det mesta är från gymnasietiden som nu är typ fyra år sedan... så det känns lite tragiskt. men jag hoppas att man kan titta på det o kanske hoppas jag mest att jag ska skämmas så mycket att jag blir taggad till att fortsätta. men jag ska försöka uppdatera så ofta som möjligt. det jag rekommenderar er att se är lammköttsfilmerna. to die for! http://www.youtube.com/user/marcusberguv där finns nästan allt.
 3. grymt skoj och skruvat! jag sänder iväg ett privat meddelande också... så bra var det!
 4. väldigt fint manus och fin idé! får lite härliga mayazaki-vibbar av det! ^^ slutet är bra men ja... skulle vilja ha ett lite dystrare... något som mer säger att det bara förstör ens själ att växa upp, men att man är lika sårbar för drömmar och fantasi som vuxen. om du kan förstå vad jag menar? :) men allt som allt, väldigt fint!
 5. maaac

  "Kåt"

  Yoho i februaristugorna! Det har absolut inte hänt något med manuset. Pitty! Verkligen. Någon som är sugen på att göra något utav det då..?
 6. Suveränt! Verkligen suvve! En lågmäld spännande historia som du lyckats fånga perfekt med ord i ett litet lockande manus!
 7. Jupp! En riktigt bra scen. Och om jag kan spåna vidare på tv-spåret så ett avsnitt ur Desperate Housewives. Säsong 3 avsnitt 7. La till spoilerfuntionen. Tänk på det i framtiden./ _nemo_
 8. Lite det jag själv tyckte var det som fängslade mig med filmen. Sen om det kanske inte var tänkt att bli så, vet jag inte. Men just det tycker jag blev så "rätt" på nåt sätt. Det är den där lite oroligheten och ovissheten. Det är den bilden jag har velat ha av Alexander och som jag fortfarande tror vi har av honom. En stor man var han, men vi vet inte riktigt vad som pågick i hans huvud, en legend. Och sen ett tillägg till om filmen. Klippningen. Älskar klippningen, speciellt i det stora slaget. Och för att inte snacka om slaget i Indiens skog. Hästen mot elefanten. Ett gåshudsögonblick. Men iaf, klippningen. Lika fräck som i Any Given Sunday.
 9. Kan se om scenen i True Romance där Chris Walken snackar med Dennis Hopper och sedan skjuter honom med orden "I haven't killed anybody since ninety eightyfour". Även scenen senare i filmen när Patricia Arquette bråkar runt med Gandolfini i motelrummet!
 10. Nu är det kanske för att det är en av mina favoritfilmer om inte den största favoriten, som jag bara älskar mer o mer ju fler gånger jag ser den. Men älskar introt till Lost In Translation. Bara en så enkel bild som baksidan på Scarlett liggandes i sängen. En genial början på en genial film.
 11. Jag är en av de få som verkligen älskar den här filmen. Från första gången jag såg den. Håller med dig om att den är revolutionerande i sitt sätt att berätta! Den är snygg, stor och intressant. För att fatta mig kort. Filmen gav mig en så bra och (svårt att vara säker men det känns som det) äkta och sann bild av vem ALEXANDER DEN STORE var! Och en sak som verkligen slog mig med den här filmen efter att jag funderat på den så mycket och haft diskussioner med folk som hatade den. Att filmen är precis som Alexander: Stor, mäktig, hatad och missförstådd. Sen kan det ju diskuteras om hur vidare bra Colin Farell är i den... jag tycker han var alltför svajig och ojämn.
 12. Lady In the Water av Shyamalan. Jag är den som tycker att hans filmer bara blir bättre o bätte. Sjätte Sinnet är hans bottenskrap och där följt av Unbreakable. Men Signs och The Village är två favoriter. Och den här var ljuvlig. Älskar hur hans filmer känns så välplanerad. Mitt intryck av honom är att han är en äkta filmstudent. Alltså, en som verkligen pluggat o läst allt om film. Men inte så att han blivit en jäkla besserwisser och gör filmer som känns alltför stela och tomma, som jag annars tror en filmpluggare utan filmkärlek kan göra. Nej. Shyamalan har ändå en stor kärlek för film. EDIT: Vill bara förklara mig om Sjätte Sinnet. Det är kanske filmhistoriens nästan bästa "första gången du ser filmen" film. Men filmen bygger sååå mycket på att du inte vet om "sanningen" (nej jag tänker inte avslöja, för det finns folk som inte sett filmen. FAKTISKT.), så att försöka se filmen en andra gång är helt makalöst hemskt. Fanns inget man kunde titta på "en extra gång" och liksom hitta små saker som är fina eller bra. Tyvärr. Men som första film, är den ypperlig.
 13. Pulp och Dogs är och kommer alltid vara två fräscha knytnävar innom film och de kom helt rätt i tiden. Fortfarande idag är de två anmärkningsvärt bra filmer. En hel ny värld öppnades för filmer. Kill Bill är QT's bästa hittils. Det är väl ingen direkt nyhet att det är en film som fick delas upp i två. Ser man den som en hel film är det en riktigt underhållande, smart, kvick, fräck, snygg och intressant film. Sen fick den delas upp. Nä nu orkade jag inte mer, tänker avsluta med att säga att slutet på vol 1 är ett av de bästa "nu har du sett del ett och nu ska du bannemej få längta till fortsättningen" sluten i filmhistorien. Tarantino geniförklarad än en gång. OCH, jag håller fullständigt med dig TDA, en av de bästa dödsscenerna!
 14. maaac

  "Kåt"

  Än en gång, tack för kommentarer. Och TACK Wallin för förklaringen. :) Får se nu i dagarna vad som händer med manuset, och om möjligt ska jag berätta mer. Det här var allra första gången jag skrev ett manus och det är än så länge mitt bästa. :p Jo jag tycker det samma om skriva kamerainstruktioner, jag försöker att endast skriva det vid tillfällen där jag tycker det är smått "viktigt" för filmen/manuset att det görs på ett visst sätt. Om jag får bestämma så ska det göras på ren jävla skånska! :)
×
×
 • Create New...