Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'problem'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Planering
    • Filmmanus
    • Filmproduktion
    • Driva eget filmbolag
    • Filmjobb
  • Filminspelning
    • Videokameror
    • Regi och skådespel
    • Rekvisita och scenografi
    • Filmfoto
    • Ljudinspelning
    • Specialeffekter
    • Filmteknik
    • Gör det själv
  • Efterarbete
    • Videoredigering
    • Videokonvertering
    • Musik och ljud
    • Animering
    • Digitala effekter
    • Datorteknik
  • Distribution
    • Marknadsföring
    • Filmevenemang
    • Juridik
  • Filmsnack
    • Filmcafé
    • Filmskolor
    • Diskussioner
  • Voodoo Film
    • www.filmprylar.se
    • Nyhetsmeddelanden

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


City


Bio


Job/title


Name


Region


Homepage


Influences


Gear


Interests

Found 22 results

  1. Sitter med en dator som kämpar med DSLR media trots nyinstallation. Timeline titten hackar varierande mycket och det kan ibland hända att Premiere hänger sig så att omstart av datorn krävs för att få igång den igen. Titten kan låsa sig men ljudet fortsätter och kan ta 5-10 sekunder att få stop på. Detta är specen: Win 7, Premiere Pro 5.5 I7 Quad 950 Quad core 3,06 Ghz 8Mb ASUS rampage 3 extreme socket 1366 Ddr3 1333 12gb GeForce GTX 460 1gb SSD systemdisk + 1 mekanisk mediadisk + 1 mekanisk cashdisk Kan någon vänlig själ tipsa mig om vad kan behöver göra? Har jag för lite minne nå
  2. Jag har redigerat ner denna 7h långa film till 55 min. ljudet har funkat perfekt hela vägen. dock har jag problem nu när jag flyttat projektet till en annan dator! Jag har en filmfil: Type: MPEG Movie File Size: 281,1 GB Image Size: 1920 x 1080 Frame Rate: 25,00 Source Audio Format: 48000 Hz - compressed - Stereo Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - Stereo Total Duration: 07:07:26:11 Pixel Aspect Ratio: 1,0 Denna fil vill endast spela upp ljudet på de 35 första minutrarna, och sedan blir det redan redigerade materialet, (ljud delen) blank, ingen waveform och
  3. Hej! När jag ska mixa ut mitt premiere-projekt så händer det ingenting i media encoder på en stund. Sedan får projektet ett utropstecken i listan där det står i felloggen att filer saknas. Det står inte vilka som saknas och alla klipp visas i programmets videoskärm, dvs. allt ser normalt ut i premiere. Någon som varit med om detta eller liknande? Vill helst inte börja om från scratch i föregående version. Om det kan vara väsentligt så är videoklippen i mp4-format (mov) Mvh Gangsterkusk
  4. För någon vecka sedan köpte jag mig en Panasonic HDC-TM700 som har fungerat underbart bra sedan dess. Igår kom dessutom mitt nya batteri på posten (http://www.batterikungen.se/batteri/kamera-batterier/panasonic/batteri-till-panasonic-som-ersatter-vw-vbg130-2-640-mah.html). Men när jag stoppade in det nya batteriet så kom texten "This battery cannot be used". Är det någon som har haft detta problem? Jag har googlat runt lite och läst att panasonic har lagt in någon sorts spärr som gör att endast deras originalbatterier fungerar till deras kameror. Är det verkligen sant? Och kan man i såna fall
  5. Hej! Jag har jobbat lite smått med film ett år på ett litet reklamföretag, skaffade en ny kamera för lite sen. En Panasonic HDC-SD700 Det har funkat jätte bra ett tag men nu har jag fått problem med redigeringen. (redigerar i adobe premier pro CS4) När jag importerar filerna låser sig hela programmet, jag får tvångsavsluta och sedan starta om datorn för att bara kunna öppna premier igen. Programmet funkar som det ska tills jag importerar och då låser sig allt... Är det möjligt att det är ett filmklipp som orsakar det hela eller var ska jag annars söka problemet? Kan de ha något m
  6. Hej! Fick nyss en videobandspelare, av märket Sharp som det framgår av titeln. Testade den nyss med ett band, och det fungerar utmärkt att spela. MEN! Jag har ingen aning om hur jag får ut bandet igen. Luckan går nämligen bara inåt, och när jag trycker på "eject" så åker bandet upp men inte ut, och eftersom inget händer så åker bandet in igen hela tiden. Är det någon som känner igen det här problemet? Jag har varit med om att band har fastnat förr, men då har jag inte kunnat spela bandet vilket jag kan nu. Aaahh, det här är riktigt frustrerande... Har testat att ha luckan öppen och sen
  7. Hej, Jag filmar med en Canon Eos 550d och använder mig av Pinnacle Studios vid redigering. När jag ska lägga in min filer från kameran till Pinnacle Studios så går inte det, eftersom kameran spelar in .mov filer, vilket Pinnacle inte accepterar. Hur ska jag göra för att få in mina filer utan att tappa kvalitet eller att byta format till 4:3 i konverteringsprogram? Jag filmar med inställningen 1920 1080 25fps i kameran. Tacksam för svar, JalleMan
  8. För någon vecka sedan köpte jag mig en Panasonic HDC-TM700 som har fungerat underbart bra sedan dess. Igår kom dessutom mitt nya batteri på posten (http://www.batterikungen.se/batteri/...2-640-mah.html). Men när jag stoppade in det nya batteriet så kom texten "This battery cannot be used". Är det någon som har haft detta problem? Jag har googlat runt lite och läst att panasonic har lagt in någon sorts spärr som gör att endast deras originalbatterier fungerar till deras kameror. Är det verkligen sant? Och kan man i såna fall plocka bort spärren på nåt sätt?
  9. Har ett litet problem med videoformatet .mov som öppnas med VLC. När jag för in dem i Sony Vegas så är bilden helt svart. Går något att göra åt detta? Vilka filformat fungerar med Vegas egentligen? Tacksam för svar!
  10. Jag har nyligen uppgraderat en av mina datorer till en Windows 7 Enterprise 64bit, 8Gb RAM, Intel Quad Duo processor etc Hur som helst: Datorn funkar alldeles prima, förutom det faktum att jag inte kan banda in något på den vilket var hela syftet med den här datorn. I Premiere vägrar mina presets för att banda HDV dyka upp (CS5, rutan där man väljer DV/HDV funkar inte, DV är enda alternativet). Och när jag ska välja preset för HDV t ex: 50i Widescreen 48Hz, så finns inte dessa alternativ, även fast dem ligger i mappen i "Program Filesx86". Jag ska banda in material från en HV30
  11. Hej! Jag har skaffat en HV40 och en röde mic. Men då ja kopplar mikrofonen till kameran blir ljudkvaliten sämre än de inbyggda. Det knastrar och brusar så de överröstar ljudet. Har försökt ändra inställningar mm men de hjälper int. Någon som kan hjälpa mej? Är mikrofonen sönder eller något annat? Tacksam för svar! MVH Daniel
  12. Hej! Jag har kommit över en Videomixer av märket Videonics modell MX-1. När jag provkör den får jag en ostadig bild som ofta övergår till bild med linjer på tvären. Har provat lite olika inställningar, men ingen inställning tar mig förbi problemet. Har ni några idéer på vad som kan var fel?
  13. Jag har tidigare gjort ett antal reklamfilmer till TV4 och sällan varit helt nöjd med hur det renderade resultatet har blivit. Jag tycker att färgerna blir blekare! TV4 ska ha materialet i QuickTime, udda fält och med codec MotionJpeg B eller Jpeg2000. Att försöka rendera direkt från Premiere CS4 till denna QT blir fullständigt värdelöst - vilket ju är en gåta! (Max - vad säger du här?). Det jag istället har gjort är att rendera ut materialet (filmat progressivt) till Microsoft Avi, DV widescreen-fil som progressivt material. Tar sedan in AVI-filen i ProCoder3 och renderar till QT
  14. Hej! Har köpt en bärbar Sony VAIO med 32-bitars Vista Home Edition. På den kör jag bland annat Premiere Pro CS4. När jag skall köra en capture från min Canon XHA1 och anluter den till Firewire 400(4-4 pinnars) så säger datorn att den hittat ny maskinvara och kräver en drivrutin. Har bollat frågan med Sonys support och de säger att det inte är fel på datorsidan. Bollat ärendet även med Canons support och de säger att det inte är fel på kameran. Kan jag på något sätt gå förbi frågan om drivrutin eftersom det inte finns någon (som jag känner till alla fall). På min stationära dator (Vista Ult
  15. atemo

    Exponering

    Hej! Jag har en vanlig billigare dv kamera som jag använder då jag filmar. Jag har hittills brukat använda auto funktionerna, men nu har jag börjat justera exponeringen manuellt. Men märker att det oftast blir under eller överexponerat då ja sen lägger in de på datorn. I sökaren kan de se helt bra ut men sen blir de oftast inte så bra. Vet någon vad jag kan göra för att få rätt exponering? MVH Daniel
  16. Jag har problem nu med att importera klipp som är i .mpeg format. Det står att de är "unsupported or damaged". Jag kan dock kolla på klippen i VLC utan problem osv. Vad kan man göra att att det ska gå att importera dom? mvh Piffen
  17. Hej på er! Jag sliter snart mitt hår här...fattar mycket om film o tv men är dessvärre inte någon expert när det gäller datorer. Jag har material filmat med en HD-kamera som tankades in på en extern hårddisk via en Mac. Nu ligger filerna på denna hårddisk i Mp4 format. Jag har hört att det är "bara att importera dem i Avid - inga problem"....men så är tydligen inte fallet... Har försökt att importera dem in i min PC och till Avid Xpress Pro...men programmet säger bara att det inte går, att inte Mp4 alternativ finns för import. Jag ser att under Import-settings kan man importera i .
  18. Här är ett verktyg för att synka bild och ljud i FCP, hittade det i Philip Blooms blogg: http://www.singularsoftware.com/pluraleyes/
  19. Hejsan, blev riktigt glad då jag hittade hit, ett svenskt forum där man kan diskutera all möjlig videoredigering. mumma från himlen. Har dock ett problem som jag stör mig på, har aldrig råkat ut för detta tidigare. Beskrivning: Jag har 9 st filmer, konverterade från smalfilm till mpg. nedklippta och redigerade och vid exporteringen konverterade till m2v, som väl är samma sak som mpg2 ? Alla filmerna är klara att monteras in Encore CS4. Formatet på alla filmer är vanlig PAL, dvs 720x576. Slutprodukten skall visas på en vanlig gammal tjocktv. Inget widescreen alltså. Jag skapar
  20. Hejsan! Har just kommit hem efter en vecka i sälen, där jag om min kompis filmat för ett skidprojekt. Vi använde oss utav en HV20 och en jvc hårdiskkamera. Inläggningen av klippen från Jvc:n gick relativt smärtfritt då klippen redan är uppdelade i olika sekvenser. När vi skulle lägga in klippen från HV20 uppstod dock ett problem. Klippet blev en stor fil som offattade hela bandet, inga mindre klipp dvs. Hur löser man detta, då vi vill att klippet ska sparas som de korta sekvenser vi filmat? Kan tilläggas att vi använder oss utav Premiere PRO CS3 (snart CS4 pga. AVCHD-stödet). Stort ta
  21. Jag har ett drygt problem med Pinnacle.. Jag ska klippa ihop en film, som min brorsa filmat ihop under deras turné med sitt band, det är över 8gb och det är ISO filer, och de är filmade i HDV-format. Jag hade tänkt klippa ihop filmen i Pinnacle men problemet är att vissa scener kan inte startas, vissa saknar ljud, vissa gör så datorn hänger sig. Vad ska jag göra? jag har inte så stor lust att tanka hem ett annat program och trixa med den. gör det någon skillnad om man konverterar filerna? Finns det några bra program som kan konvertera filer som är längre än 8 minuter? vissa filer ä
  22. Hej, Har gjort en animerad meny i Encore. I backgrunden ligger ett videoklipp som är gjort för att göra en sömlös slinga. Tyvärr hackar uppspelningen (både videon och backgrundsmusiken) när den kommer till slingans slut. Det är synd för att det förstör hela idén med en sömlös slinga. Som jag förstår måste lasern hoppa till ett nytt ställe på skivan när den kommer till slingans slut, därav hacket. Jag har dock inte bränt skivan än och spelar den direkt från skivavbilden från min hårddisk. Ändå hackar uppspelningen. Varför? Är det någon som känner igen problemet? Är det möjligt att på n
×
×
  • Create New...