Jump to content

Ellle

Members
 • Posts

  18
 • Joined

Ellle's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Är ute efter färgskiftningarna alderles i början av klippet. Någon som vet om effekten heter, alternativt känner till något plugin till premiere. Länk; http://www.ripcurl.eu/index.php?rctv#id=album-232&num=9841 Tack på förhand :)
 2. har funderat på det, men det blir väl inte riktigt lika stabilt som med dolly?
 3. ser fin ut, men har redan en dolly med rak räls, skulle nu behöva en med böjd :)
 4. Skulle vilja fixa fram något i stil med detta; http://www.adorama.com/CAM99132981.html Något som man skulle kunna snickra ihop kanske? Googlat runt lite och alla cirkelformade historier är förbannat dyra. Någon klurig som kanske byggt ngt liknande eller har förslag på rör, tekniker och dyligt som skulle kunna användas? :) Tackar för svar :) EDIT: kanske är smartare att snickra ihop ngt med stil i detta? http://www.blackbearstudiosystems.com/doorway_dolly.html kan tillägga att grejjerna är tänkta att användas likt i denna film;
 5. Ellle

  Webbsida

  kk, låter sig som man behöver sätta sig in i en hel del... aja tack för ditt svar, fick en bra bild iallf :)
 6. Ellle

  Webbsida

  Hej! Håller på med film och är nu inne på att skaffa en hemsida/bloggsida. Sidan kmr innehålla främst film (intern mediaspelare direkt på sidan) men antar att även lite random blogg inlägg kommer att skrivas då och då. Har till ett tidigare projekt köpt en sida (dvs. mall på monstertemplates, hotell på surftown, och fixat i Dreamweaver Cs3). Fungerade bra vid detta tillfälle då det var en "färdigsajt" som inte uppdaterades/ändrades kontinuerligt. Är nu ute efter någon slags "färdig lösning/enkel redigerare" där sidan enkel kan redigeras/uppdateras, med filmer, text och dyl. Har helt enkelt inte kunskapen till att bygga/editera den helt själv. såg denna sida på "studiopress.com", och är ute efter något liknande: http://www.studiopress.com/demo/tubular.html Har även hört talas om ngt som ska heta "Joomla". Vad är bäst? Vill givetvis ha eget domän osv. är inte ute efter någon ".blogg" hemsida, utan något mer seriöst som är värt att lägga ned tid och arbete på. har testat och googla utan att hittat något, tänkte att det kanske hängde nån kunnig på Voodoo :) Tacksam för alla råd och tips :)
 7. Sitter i exakt samma sitts, bortsätt från att jag kör med pc, bra tråd! :)
 8. Inte? Känns ändå som du lagt ner en hel del kosing på den:P Vad reddar du med den? Borde väl ändå fungera rätt smoth med nya CS5 sen i framtiden om du kör med Premiere. Är inte kung på RED (tyvärr), "REDs workflow"?
 9. Okej, då har man ju fått sig än liten bild iallf :) Hur ligger det egentligen till med att köpa prylarna i USA? Min syrra sticker dit då och då, och när hon köpte med en kamera en gång fick hon lägga på massa extra för skatt och sånt som tydligen inte syndes på internetsidan :/ Syftar inte på tullen på flygplatsen, det gick smärtfritt. Nått man vanligtvis lägger på i USA llr? Var nog inget skumt med butiken, ska tydligen vara en av de största i landet (samys).
 10. ok, vad kan man tänkas lägga för att sånt quadro-kort? Är de et som gäller eller?
 11. kk, jo förstår det. Men vore lite intressant att veta vad det i datorväg skulle krävas idag. Vad sitter tex folk som reddar RED-material på för dator?
 12. Hur mkt kan man tänkas lägga för en PC och vad bör man ha i? Pfundrar på att investera i en scarlet så vore bra att veta vad som krävs i datorväg.
 13. Hej! Jag är en kille på 18 vårar från Uppsala. Har en konsmentkamera från JVC och filmar rätt mkt extremsport, men även lite annat smått och gott. Ligger rent kunskapsmässigt inte på någon monsternivå, utan har lärt mig det jag kan från diverse tutorials på nätet, forum, kompisar etc. Tkr det är grymt kul och filma, men vettefan hur man ska utveckla de hela, men fortfarande hålla det på hobby/entusiastnivå (iallf som det ser ut i dagsläget). Är inte direkt ute etfer någon universitetsutbildning i videoredigering, men någon kurs eller dyl. där man får chansen att lära sig från nån som pratar svenska skulle vara grymt skönt. Finns det ingen snubbe här på forumet som har workshops llr dyl. kanske? Redigerar för tillfället med Vegas, vet inte om det är det bästa alternativet, men programmet föll mig i smaken dågränssnittet såg rätt okomplicerat ut när jag började filma för några år sedan. Bör man köra på med vegas eller kan det vara värt att byta till typ Premiere Pro, medan man fortfarande är ung? :P Nästa fråga jag har är ang. kamera. Håller på och sparar för att kunna köpa nått mer seriöst fram till sommarn. Vart är värt att sattsa på? Har kikat lite på scarlet, men kanske blir lite väl dyrt med alla tillbehör och lagringsmedium som ska till? Då min mama fotar mkt och har en 5d har jag även fått chansen att klämma lite på den. Ser också riktigt fin ut men stör mig på att den saknar autofokus. Vart kanske en lite väl lullig tråd, men känner mig lite vilsen och har rätt många frågor. Tacksam för svar och god jul på er alla :)
×
×
 • Create New...