Jump to content

Webbsida


Ellle

Recommended Posts

Hej!

 

Håller på med film och är nu inne på att skaffa en hemsida/bloggsida. Sidan kmr innehålla främst film (intern mediaspelare direkt på sidan) men antar att även lite random blogg inlägg kommer att skrivas då och då.

 

Har till ett tidigare projekt köpt en sida (dvs. mall på monstertemplates, hotell på surftown, och fixat i Dreamweaver Cs3). Fungerade bra vid detta tillfälle då det var en "färdigsajt"

som inte uppdaterades/ändrades kontinuerligt.

 

Är nu ute efter någon slags "färdig lösning/enkel redigerare" där sidan enkel kan redigeras/uppdateras, med filmer, text och dyl. Har helt enkelt inte kunskapen till att bygga/editera den helt själv.

 

såg denna sida på "studiopress.com", och är ute efter något liknande:

http://www.studiopress.com/demo/tubular.html

 

Har även hört talas om ngt som ska heta "Joomla".

 

Vad är bäst? Vill givetvis ha eget domän osv. är inte ute efter någon ".blogg" hemsida, utan något mer seriöst som är värt att lägga ned tid och arbete på.

 

har testat och googla utan att hittat något, tänkte att det kanske hängde nån kunnig på Voodoo :)

 

Tacksam för alla råd och tips :)

Link to comment
Share on other sites

Det det länkar till är ett Content management system ( CMS ) som heter Wordpress. Beroende på tema och plugins kan du få det att se ut som du vill.

Joomla som du nämnde är ett annat CMS. Det finns hur många som helst. Ett annat är Drupal.

 

Läs på lite om CMS och om Wordpress, Joomla och Drupal.

Vilket du väljer beror på hur mycket du vill göra själv och hur mycket kunskap du har. Alla har sin egen favorit och alla har olika bra och sämre egenskaper. Nästan lika infekterad debatt som Mac vs PC.

 

Du kan installera de flesta CMS lokalt på din dator och utveckla om bygga och testa. Det finns fler olika demo på nätet.

Detta är nog ett av det största områderna på nätet så googla. Hittar du inget så kommer du inte heller klara att sätta upp ett CMS.

 

/KN

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag håller kurser i och utvecklar siter i Joomla. Om du vill fördjupa dig i ämnet så skulle jag rekommendera ett besök på tex http://99.se/ > web och där söka på joomla. Jag har skrivit massor om det där.

 

Jag brukar även rekommendera ett besök på en site där man kan testa både frontend (det besökarna ser) och backend (den senare är där man administrerar siten) på ett antal olika CMS och läsa recensioner. Efter två timmar installeras alla CMS om och startar om från noll, så ändringarna man gjort försvinner.

 

http://php.opensourcecms.com/

 

Några av de vanligaste är som nämnts är just Joomla, Drupal och Wordpress. Det senare är mera åt bloggverktyg och de två första är "riktiga" CMS. De två brukar vinna tävlingar om bästa CMS vartannat år var ungefär... :)

Link to comment
Share on other sites

JJag brukar även rekommendera ett besök på en site där man kan testa både frontend (det besökarna ser) och backend (den senare är där man administrerar siten) på ett antal olika CMS och läsa recensioner. Efter två timmar installeras alla CMS om och startar om från noll, så ändringarna man gjort försvinner.

 

http://php.opensourcecms.com/

 

... och ett tack från mig också. Känner en som just nu sitter fast i CMS-väljar-träsket som nog kommer att uppskatta länken. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...