Jump to content

Rabieshund

Members
 • Posts

  36
 • Joined

Everything posted by Rabieshund

 1. Yo, Jag och ett band, som jag tidigare arbetat med, funderar på att kanske spela in en musikvideo. Då skulle det bli att hyra en kamera under några dagar. Har kollat på camrent.se och de har två kameror som verkar fina, men jag vet inte riktigt vilken jag egentligen borde välja. Sony HDR-FX1 eller Sony DSR-PD170? HDR-FX1 är ju HD, men har bara "fejk"-24fps. Den andra är väl inte HD, men jag vet inte hur det är med frameraten osv. Jag tänkte att istället för att hålla på att springa och leta testvideos i youtube-kompression så kunde jag höra om någon här har erfarenhet av kamerorna. Vilken skulle NI föredra? Skulle gärna också ha tips på andra företag som hyr ut som alternativ till camrent, om det finns några som är bättre. Nu har jag varit lat och inte gjort några sökningar i forumet så jag ursäktar om allt detta redan besvarats. :/ Kram Martin
 2. http://www.movie-moron.com/?p=126 Här är några tankar kring en uppföljare. Rätt tufft med den reversade grejen.
 3. Jag älskade den här filmen. Jag är så sjukt trött på folk som hakar upp sig på ytterst små detaljer som ingen egentligen bryr sig om. IMDB är FULLT av dem, där gör folk listor på detaljer som "gör att filmen suger". Själv tycker jag att filmen var som en fet smocka i ansiktet. 4/5 - Lätt den bästa monsterfilm jag har sett. Så om din stad blev attackerad av monster, alla dog omkring dig osv så skulle du bry dig om att filma rakt? Nej lol.
 4. Om du har nån gammal version av CounterStrike på en CD så kan man ju alltid låna lite pangpangljud eftersom alla ljud ligger i mappar där. Kan hända att man måste installera också. Kommer ihåg att jag gjorde det när jag och en kompis gjorde en töntig skjutfilm när vi var små. Edit: Oj, jag kanske är lite sent ute..
 5. Vilka n00bs ni är som inte kunde mitt citat. :( Skitbra film ju.
 6. Simon W: Liar Liar. - Did you love your father? - Yes, very much! - Prove it.
 7. Bara nyfiken, varför ska du kunna ändra i realtid? Någon spännande liveakt på intågande? :)
 8. Reason är rätt program för dig. Dock så kan man INTE spela in audio i det. Du kan alltså inte ta en mikrofon och spela in sång och grejer om du skulle vilja det. Då måste du ha ett annat program, t ex Cubase. Men Reason är bra eftersom det är lätt att använda och ljuden är helt ok. Sen kan man alltid skaffa bättre ljud från deras refills. Kostar pengar dock, men som du sa, det spelar ingen roll vad det kostar.. ;P Edit: Man kan förresten "rewira" Reason i Cubase. Alltså kan du använda båda programmen på samma gång, typ använda ljuden från Reason men arbeta i Cubase där du kan spela in sång och sånt.
 9. Mjo, det är klart. Man vill ju inte att det ska flockas brandbilar i skogen. bollyn: Jo, men då måste man hyra en. Jag vet att det finns gratisalternativ som kanske till och med funkar bättre. Som lägger sig som ett dis istället för att bara försvinna efter en stund. Kräver inte rökmaskiner el också? Eller? Inte så insatt.. :/
 10. Tack så mycket! :) Jo när jag arbetar med ett musikjobb så bollar jag alltid musiken fram och tillbaka med uppdragsgivaren. Han/hon ger sina kommentarer och säger vad som ska ändras varje gång, tills det låter som det ska. På så sätt blir alla nöjda! Martin
 11. Är det någon som har erfarenhet av fejkad dimma? Recept uppskattas! Jag läste någonstans att man kan göra ofarliga och miljövänliga rökbomber ganska lätt, men om ni har nåt att dela med er av så shoot! Jag och en kompis hade kanske tänkt spela in en oseriös black metal-musikvideo i skogen till ett av våra band i framtiden. Då är ju självklart dimma ett måste! Några tips eller idéer? :)
 12. Ni lär nog få svårt att hitta ett originalsoundtrack gratis. Ingen vill jobba nog jobba många långa timmar utan betalning. Smakar det så kostar det, så att säga. Jag är frilansande kompositör och ljuddesigner, men jag tar givetvist betalt för jobb. Ni kan lyssna på mitt demoreel på http://www.myspace.com/martinwiklund. Om projektet är seriöst så kanske ni kan överväga det hela. Men som sagt, gratis blir nog svårt att få tag på, om ni inte typ gör det själva i eJay eller nåt sånt program. Martin
 13. Jag har remastrat några livespår från min farsas gamla band från 80-talet. Stereobilden var helt knasig, så jag fick pressa ihop den rejält med en stereo enhancer (fast körde den "baklänges" så den tryckte ihop stereobilden istället) och lade på en del kompressor. Sen för att framhäva t ex virvel så dupiclerade jag spåret och EQ:ade det spåret för sig, för att framhäva endast virveln utan att påverka originalspåret. Sen gjorde jag likadant för basen (höjde basen och sänkte allt annat). Och om stereobilden är dålig, testa att lägga på ett spreadreverb som inte har någon efterklang. Då brukar det bli ganska fint. :)
 14. Vill du kunna göra "riktig" musik så kostar det tyvärr. Om du inte väljer att tjyva på internet. Jag använder Cubase SX3, några mjukvarusamplers, synthar och en gitarr. Du kan ju lyssna på mitt Demo reel som jag har på min myspace om du har lust. Där hör du vad som är möjligt att fixa helt själv hemma. Att få någonting att låta bra kräver dock en hel del erfarenhet inom mixning och sånt. Om du är intresserad så kan jag berätta alla grejer jag använt i detalj.
 15. Nu har jag läst igenom hela tråden jag med, haha! final_cut, vilken lirare! Jag älskar också Sagan om Ringen. Sista filmen har många otroligt vackra scener och Howard Shores musik ger nästan en klump i halsen. Det är bra skit.
 16. Gillar den! Älskar början också, när man får se innan låten kommer igång. Har själv gjort en musikvideo och vet hur jäkla kul det är! Fortsätt så! :)
 17. Audacity är ett gratis inspelningsprogram. Så slipper du tjyva. :)
 18. Du kan väl kanske testa att pilla lite med en gateeffekt som du har någon. Den tar bort allt som är nästan tyst, typ brus, men om man pressar den tillräckligt långt kanske man kan få bort lite av ekot. Det kan låta jäkligt onaturligt om man köra den för långt dock..
 19. Jag komponerar musik, har jobbat som kompositör och ljuddesigner för utställningar och gör just nu filmmusik. Men jobbar tyvärr inte gratis, så den där länken ovan kanske är mer av intresse. :)
 20. Cubase är bra, användarvändligt, snyggt och håller vad det lovar.
 21. Kan ni inte starta en egen tråd om Ed Wood istället för att använda denna?
 22. http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=11341 Där kan du se hur det ser ut.
 23. Sky Captain and World of Tomorrow har jag sett, den är skittuff! :) Är inte nästan allt förutom skådisarna i den filmen animerat? Den gick ju på tv för någon vecka sen.
 24. Tack för alla svar! Jo, Ed Wood av Tim Burton ska jag se. Det våras för Frankenstein är ju också roligt gjord! Jag ska kolla på en del filmer, så jag kan få en bra uppfattning om hur stilen verkligen ska se ut. Vi får se ifall det här projektet kommer igång. Jag hoppas det, för det skulle vara skitkul att jobba med. :)
×
×
 • Create New...