Jump to content

Tobbger

Members
 • Posts

  321
 • Joined

Everything posted by Tobbger

 1. Det var riktigt, riktigt längesen jag var här sen sist. I alla fall; jag skulle behöva en wav-fil med hög kvalité innehållande temalåten till 20th Century Fox. Är det någon som vet var det kan finnas?
 2. Är det en mer 1800-talig look du letar efter eller lite mer 70-tal? Har en tutorial på hur man gör Super8-look i Final Cut Pro, som jag själv skrivit. ;) http://www.grafisktforum.org/article.php?a=9
 3. Har hört att man i ICA-reklamen använt motiontracking med tre axlar. Alltså, någon slags 3D-tracking i något 3D-program.
 4. [citat=ungfilm]Äntligen (!) Ser snyggt och proffsigt ut. Bra med en enkel navigation och färgerna funkar väldigt bra. Den tvåspaltiga är helt klart bäst.[/citat] Äntligen? :)
 5. Tackar! Det är latin och används som en dummy i trycksammanhang för att kolla hur ett visst typsnitt passar. http://susning.nu/Lorem_ipsum http://www.lipsum.org
 6. Jobbade igårkväll med den nya designen av GurkoWorks Filmproduktioner, ett amatörfilmbolag som jag och några kompisar har hand om. Egentligen hade jag tänkt att göra design för en personlig portfolio, men jag upptäckte att den passade så mycket bättre till GurkoWorks. Alla har länge väntat på en ny design. Visst, jag är bara klar med grunden och nu återstår kodning och sammanställning, sida för sida. Men tills dess har ni en förhandstitt att kolla på här! Har även gjort en version som är uppdelad i två spalter. Kolla in den här! Vill bara ha lite simpel men konstruktiv kritik!
 7. Bättre beskrivning krävs för att svara på frågan.
 8. [citat=potatisen]Har hittat lite saker. Fast det var någon som skrev att man måste köpa för minst 500kr från Jula så... http://www.jula.se/Butik/docs/produkt.asp?OrderId=212538633&pf_id=SE-704010&dept_id=SE-704 http://www.clasohlson.se/?AFP=store/fs_mm.asp&CatPath=Eq0q121q246q469&CampPath=&NoCache=2005-02-01%2000:14:35&IsCampaign=N&SelectedWAG=11512&COSID=36A7931390F2407982FAE47DFF1D7DD5345928[/citat] Vet inte om just dom modellerna funkar. Tror det måste vara en sån man håller med en hand utan slang. Sån använder åtminstone Exposure och jag själv.
 9. Rubrik för otydlig, ändrad från "cool effekt" till "Färgeffekt".
 10. [citat=Jeopardyjack]Va?? Denna film är ju hur skön som helst!! Kan ju också bero på att jag är överdrivet förtjust i musiken[/citat] Håller med, det är väl någon av filmerna som kommer någonstans!
 11. Mina favoritregissörer. Dom får en värld som ser skruvad ut att ändå bli lätt att kolla på. Många som gör filmer om skruvade världar får också filmen att bli skruvad. Även om det inte är deras starkaste sida och det man kommer och tänka på först så är det bland annat det som gör dom så speciella. Tycker jag. ;)
 12. Uppdatering! Filmen är nu uppdaterad men ligger ändå under samma adress. Har gjort allt lite starkare, saktat ner farten på flygplanen och lagt till ännu fler. http://hem.mac.se/ohlund/download/horizon_final.avi
 13. [citat=Christian van Caine]Mycket snyggt! :-D[/citat] Tackar! :) Det är riktigt kul att få sån respons. Tänkte att det också kunde vara kul för er att veta att effekten ska användas i filmen "De Svenska Tigrarna" senare i framtiden. Kom på en snygg scen där en familj sitter och äter middag då glasen plötsligt skakar i takt med explosionerna. Man får sedan se en vinkel från vardagsrummet familjen sitter i hur det genom två stora fönster med utsikt mot horisonten smäller och bombas.
 14. [citat=Josef Harringer]Om du exporterar som mpeg2 (DVD formatet) så är bild och ljud separerade i var sin fil. Däremot kan ju compressor exportera både mpeg 1 (.mpg) och mpeg 4 (.mp4) Om du väljer "export using quicktime conversion" istället för "using compressor" kommer du åt flera andra av quicktimes codecs. mpg och mp4 exporteras bäst den vägen, så att du slipper osynket som kan uppstå när man exporterar ljud i compressor. Skall du exportera för en DVD så exporterar du bilden genom compressor och ljudet via final cut (export audio to aiff). Sedan kan du komprimera ljudet med programmet a.pack, för att få ner ljudfilens storlek. Jag vet att du redan har löst det (snyggt!), men det kan ju vara intressant information ändå. (Dessutom kan du ju glömma Shake, om du inte har en kopiös budget. Det är ganska dyrt, om man säger så.)[/citat] Jodå, att det är dyrt vet jag. Men tack för tipsen!
 15. [citat=T-kock][citat=Tobbger] Uppdatering Nu har jag fixat fram en webbplats till filen. En MacOS Server dessutom, så det är nog inget snack om att det ska funka bra. Det enda som behövs för att spela upp filmen är DivX, men det har nog de flesta. http://hem.mac.se/ohlund/download/horizon_final.avi[/citat] Det funkar inte bra... Funkar faktiskt inte alls :P EDIT: Nu funkar det :D[/citat] Så bra! Vad tycker du? :)
 16. [citat=Jawo]Ska kameran röra sig i den riktiga filmen sen? [/citat] Det är mycket möjligt. Beror däremot på hur snyggt det blir. Vi kommer spela in olika versioner; en som panorerar mycket, en som bara rör sig ytterst lite och en som är still. [citat=Josef Harringer]Ja, man kan göra väldigt mycket i FCP. Halva After Effects finns där ju i princip redan. Du kommer hitta mycket godis. Ang. ljudet. Hur exporterade du det? Compressor eller Quicktime? Jag hoppas för allt i världen att du inte använde Cleaner. It sucks! Compressor ger ofta osynk i ljudet om det är embeddat. Quicktime brukar ju dock alltid funka. Jävligt snyggt var det hur som helst.[/citat] Jo, har märkt att man inte behöver After Effects eller Motion. Shake skulle däremot inte sitta fel i hårddisken. ;) Jag använde Compressor, men har aldrig jobbat med ett komprimeringsprogram tidigare. Behöver hjälp med hur jag ska göra. Jag sparar den i MPEG2 och då heter filen ".m2v" senare. Så jag döper om den till ".mpg". Dessutom är det inget ljud. Jag har också märkt att den på vissar datorer inte fungerar över huvudtaget. Vad gör jag fel? Kan det vara att jag batchar en DivX? Uppdatering Nu har jag fixat fram en webbplats till filen. En MacOS Server dessutom, så det är nog inget snack om att det ska funka bra. Det enda som behövs för att spela upp filmen är DivX, men det har nog de flesta. http://hem.mac.se/ohlund/download/horizon_final.avi
 17. Just det, märkte det nu! Problemet är att trots att jag valde ett codec för komprimeringen av ljud så finns det inget ljud. Det är riktigt bra ljudeffekter måste jag säja själv. Det är bra synd att Sprocket inte stödjer mer än .mpg. :( Funderar på att försöka komprimera och lägga upp på nytt. Ingen har ändå inte röstat eller kommenterat just på Sprocket. EDIT Länken fungerade inte så jag tog bort den. Håller däremot på att fixar en riktigt bra webbplats just nu!
 18. USA har gjort för stora hål i terroristsilen på sistone. Är inte emot det, tycker bara det är lite överdrivet att gripa någon för ett manus.
 19. [citat=Jawo][citat=Tobbger][citat=DeCaf]Det blev ju riktigt snyggt får jag säga! =)[/citat] Tackar! Finns dock en del grejer att fixa nu i efterhand ser jag. Däribland att förtydliga både explosioner och flygplan lite. Även sakta ner alla flygplan och lägga till några som kommer in från vänster när resten åker ut till höger.[/citat] Skulle nog vara svårt att göra det särskilt mycket snyggare än vad du gjorde det med dom bilderna du hade till förfogande. Men som du säger så borde du verkligen förtydliga flygplanen och explosionerna (själv trodde jag det var en flock fåglar och några blixtar).[/citat] Explosionerna kan man inte förtydliga mer än att göra dom eventuellt större eller mer överexponerade. Planen kan man bryta realismen för och lägga in en avlägset flygplansljud. Mer tror jag inte går att göra. Och givetvis går det att få snyggare. Inför filmen "De Svenska Tigrarna" som jag tränat den här effekten inför kommer vägen att filmas så att gräs blåser i vinden och soldater står och bevittnar det hela.
 20. Kan bli en kul tråd! :D Bilderna är ganska gamla, nu har det tillkommit en PowerBook G4, annars är det ungefär som förut. Ska lägga upp nya bilder senare. http://home.graffiti.net/gurko/images/archive/redigering1.jpg http://home.graffiti.net/gurko/images/archive/redigering2.jpg http://home.graffiti.net/gurko/images/archive/redigering3.jpg http://home.graffiti.net/gurko/images/archive/redigering4.jpg
 21. Även om jag angav Lost in Translation innan finalen och inte Forrest Gump så lägger jag min röst på Forrest Gump. Spelar ingen roll nu när båda ändå är i final. :)
 22. [citat=DeCaf]Det blev ju riktigt snyggt får jag säga! =)[/citat] Tackar! Finns dock en del grejer att fixa nu i efterhand ser jag. Däribland att förtydliga både explosioner och flygplan lite. Även sakta ner alla flygplan och lägga till några som kommer in från vänster när resten åker ut till höger.
 23. Sen kan det också vara bra om man lägger på flamman efteråt att med jämna mellanrum inte ha någon alls och ibland göra den liten och avlång. Minigun-scenen i "Terminator 2" är alltid en inspirationskälla. ;)
 24. Flyttas till "Kolla min film!".
 25. Är man inte så rädd för stank eller blod i allmänhet så kan nötblod eller liknande rekommenderas. Nackdelen är väl att det kan koagulera.
×
×
 • Create New...