Jump to content

Bröderna Coen. Överskattade?


Daniel Hållquist

Recommended Posts

Jag tycker de är jäkligt duktiga, men de är inte några av mina personliga favoriter. Kanske skulle jag ändra åsikt ifall jag fördjupade mig lite mer i deras filmer, har endast sett O Brother Where Art Thou, The Big Lebowski, Fargo, och så har jag läst manuset till Barton Fink som var väldigt bra skrivet.

 

Vad tycker ni om dem?

Link to comment
Share on other sites

Jag har motstridiga känslor när det gäller bröderna Coen. Å ena sidan är de mycket begåvade som berättare. Å andra sidan kan de bli alltför pretentiösa, vilket ofta händer. Jag skulle nog säga att de är något överskattade. När jag såg BLOOD SIMPLE tyckte jag att den var lite för simpel - tills den allra sista bilden i den allra sista scenen - plötsligt så blev den filmen bättre.

 

Den bästa Coen-filmen är enligt mig THE BIG LEBOWSKI. Och jag vet att många finner den överskattad, även dålig. Och jag tyckte samma sak. Sedan såg jag den en andra gång... Och en tredje... Och en fjärde... Och plötsligt så var den oemotståndlig. Hela filmen är ju så bisarr, och alltför storslagen för att handla om just ett stort Ingenting. Bara bröderna Coen kan komma undan med det.

 

Den sämsta filmen är utan tvekan O BROTHER WHERE ART THOU!

Jag har aldrig förstått vad folk ser i den. Den är direkt tråkig, och kommer ingenstans! Om de bara kunde ha slängt ihop några sketch-artade sammandrabbningar med olika karaktärer och ställen, men ingenting som händer här är interessant.

Link to comment
Share on other sites

Mina favoritregissörer. Dom får en värld som ser skruvad ut att ändå bli lätt att kolla på. Många som gör filmer om skruvade världar får också filmen att bli skruvad. Även om det inte är deras starkaste sida och det man kommer och tänka på först så är det bland annat det som gör dom så speciella. Tycker jag. ;)

Link to comment
Share on other sites

Den sämsta filmen är utan tvekan O BROTHER WHERE ART THOU!

Jag har aldrig förstått vad folk ser i den. Den är direkt tråkig, och kommer ingenstans! Om de bara kunde ha slängt ihop några sketch-artade sammandrabbningar med olika karaktärer och ställen, men ingenting som händer här är interessant.[/citat]

 

 

Va??

Denna film är ju hur skön som helst!!

Kan ju också bero på att jag är överdrivet förtjust i musiken

Link to comment
Share on other sites

[citat=final_cut]Om de bara kunde ha slängt ihop några sketch-artade sammandrabbningar med olika karaktärer och ställen, men ingenting som händer här är interessant.[/citat]

 

Visst vet du att den är baserad på Odyssén? ;) så dom kan ju inte lägga till en massa saker som inte hände i den...

Link to comment
Share on other sites

Det dar tycker jag e bollocks, den har knappt nanting med odyssen att gora. Aha, Goodman har en lapp for ogat, darav det enogda monstret liksom... var inte alls fortjust i den heller och koper inte argumentet att de inte kunde andra runt massa i den.

 

Dock sa ar The Big Lebowski det mest lyckade komedin nansin, hands down. Maste dock ses flera ganger. Fargo ar ocksa en riktig parla...

 

Tyckte Ladykillers var OK, men visst var den mycket samre an vad till de tidigare namnda oh the man who wasnt there.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jag var mct besviken på Lady Killers. Annars diggar jag Fargo, Oh Brother. . ., Big Lebowski och Blood Simple.

 

Lady Killers = en sträcka osammanhängande, ojämna upptåg. Tom Hanks fattar knappt vad han säger. . . . So what? En onödig Remake när originalet är 100 ggr bättre!

Link to comment
Share on other sites

[citat=final_cut]Den bästa Coen-filmen är enligt mig THE BIG LEBOWSKI. Och jag vet att många finner den överskattad, även dålig. Och jag tyckte samma sak. Sedan såg jag den en andra gång... Och en tredje... Och en fjärde... Och plötsligt så var den oemotståndlig. Hela filmen är ju så bisarr, och alltför storslagen för att handla om just ett stort Ingenting. Bara bröderna Coen kan komma undan med det.

 

Den sämsta filmen är utan tvekan O BROTHER WHERE ART THOU!

Jag har aldrig förstått vad folk ser i den. Den är direkt tråkig, och kommer ingenstans! Om de bara kunde ha slängt ihop några sketch-artade sammandrabbningar med olika karaktärer och ställen, men ingenting som händer här är interessant.[/citat] Jag har samma relation till O BROTHER WHERE ART THOU som du har till THE BIG LEBOWSKI.. Första gången tyckte jag den var ganska dålig, men såg jag den en andra och tredje gång och den började "växa".. Nu älskar jag filmen, utan att riktigt kunna "sätta fingret" på det som gör den så otroligt sevärd. :)

Link to comment
Share on other sites

Fargo, Big Lebowski och Barton Fink är väll de som håller absolut toppklass, sen är väll filmer som Hudsucker Proxy, Arizona junior, Ladykillers, Millers Crossing och O Brother Were Art Thou? fina filmer men når kanske inte hela vägen.

 

Varken sätt IC eller the man who wasnt there dock ...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...