Jump to content

Bergman

Members
 • Content Count

  21
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Gear
  BMPCC
 1. Jag har tidigare gjort ett flertal kortfilmer och jobbar idag med beställningsfilm. Nu är det några år sedan jag gjorde spelfilm och söker därför en bra story att sätta tänderna i. Längden kan vara mellan 2 till 20 sidor/minuter och alla genrer är av intresse. Skicka ett meddelande och berätta om manuset du har i åtanke.
 2. Tack för positiv feedback. Bilkraschen är gjord i Maya och tog en #%*! tid att göra :-) Att jämföra oss med Tarantino förstå jag att du inte vill göra, där har vi någon som får en att vilja byta bransch, svårt att toppa hans skapelser :-D Jag ska lägga upp hela filmen på nätet inom kort, jag återkommer med en länk då!
 3. Här är en trailer till en "gangsterkomedi" som spelades in 2008. Själva filmen är 17 minuter lång. /Pär
 4. Vill bara tipsa om en hjulbutik som finns i stockholm och även på fler ställen i landet. http://www.tellus.se En riktig nördbutik för dig som söker hjul och däck av olika slag. här finns allt. Köpte små hjul för 13 kr/st när jag byggde min rälsdolly. Jag monterade dem på vinkeljärn och byggde sedan en vagn av dem. Som den här snubben har gjort http://www.homebuiltstabilizers.com/MembersRigs/dollies/olexandresdolly/main/olexandrepics2.htm Tellus har även fläns-, lin- och v-vinkelhjul som är optimalt för räls. /Pär
 5. Det blev livat här i tråden! Tack Max för ditt svar, det va väl som jag trodde. Jag har inte jobbat med HDV tidigare, jag visste faktiskt inte att det skulle vara sån fruktansvärt dålig kvalité. Eller det fungerar som sagt ok om man har ordentligt med ljus, exponerar rätt osv. Men annars är det värdelöst. Jag ska ångra köpet och vänta på Sonys XDCAM EX i stället. Värt att lägga till fyrtio papp och få nått ordentligt. /Pär
 6. Det blev livat här i tråden! Tack Max för ditt svar, det va väl som jag trodde. Jag har inte jobbat med HDV tidigare, jag visste faktiskt inte att det skulle vara sån fruktansvärt dålig kvalité. Eller det fungerar som sagt bra om man har ordentligt med ljus, exponerar rätt osv. Men annars är det värdelöst. Jag ska ångra köpet och vänta på Sonys XDCAM EX i stället. Värt att lägga till fyrtio papp och få nått ordentligt. /Pär
 7. Hej har precis köpt mig en canon xh-a1 och är mycket nöjd med den. Den har allt man kan tänka sig, en proffs kamera för en liten peng. Men där emot är jag missnöjd med mpg2 komprimeringen när man spelar in i HDV. Undrar om det är någon som har en idé om hur man kan undvika detta. Går det att på nått sätt återuppbygga försämringen i posten med hjälp av olika filter osv? Så som smartblur eller liknande. Har även tittat på hårddiskarna som man kan spela in på. Hur fungerar dom, komprimerar dom lika mycket? Kan jag spela in på en HD-disk och få materialet i DVCPRO HD? Som tex den här disken:
 8. Kolla sidan www.makeup-fx.com Det kan hända att det står nått om det där. Annars kan du maila han som har sidan och fråga, han brukar vara hjälpsam.
 9. Verkar skitbra, ska nog utveckla det lite men det är en bra idé. Tack för hjälpen.
 10. Om du vill ha bra licensfri musik kolla: www.freeplaymusic.com Det är faktiskt bra musik och mycket att välja på!
 11. Japp det stämmer! Tror att jag har stavat rätt. Det är viktigt att blixtsken och rök inte syns.
 12. Jag tror att du får skarpare bilder om du filmar med så hög slutarhastighet som möjligt. Det blir fortfarande 25fps men det blir inte så mycket rörelseoskärpa. Kanske hjälper dig på nått sätt!
 13. Hej ska göra en Action/Komedi till våren och funderar på hur man kan göra egna squibs eller snygga kroppsträffar. Det är ju svindyrt att köpa riktiga squibs! Man kanske kan använda lufttryck som de gör i en del filmer, men det verkar ganska avancerat. Tack på förhand!
×
×
 • Create New...