Jump to content

Gunvald

Members
 • Posts

  27
 • Joined

Personlig information

 • City
  Huddinge
 • Job/title
  Går i skolan
 • Name
  Patrik

Filmskapande

 • Interests
  UV foto/filma

Gunvald's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. man kan väll typ filma personen som ska få stort huvud på en green-screen. Sen kan man byta ut bakgrunden ganska engelt. Då har man kroppen fixad. Om man sen bara filmar huvudet som sjunger, också på green-screen. Så kan man ta huvudet och köra 'motion track' på kroppens orginal huvud. Allså samma teknik som man kör i ICA reklamerna, när priserna följer med varan. De är en metod kanske.
 2. Tjenna! Jag håller på att göra några tutorials på after effecs. Men i slutet på flera tutorials står de "to finish, composite the Material of STEP2 and STEP3". Och då har dom slagit ihop två lager. Typ som "merge" i photoshop. Men hur sätter man ihop 2 lager i AE?? Hur composite:ar man? //'Gunvald'
 3. Hej! För inte så länge sen köpte jag en extern mic med 3,5mm sladd. Plus en förlängningssladd, 3,5mm hona hane, 5 m lång. Men när jag kopplar in micen via förlängningssladden så kommer ett högt brus med.Även mo nite micen är inkopplad i andra änden så kommer det brus. Men utan förlängningssladden är den felfri. Men om man istället tar en mp3+förlängningssladd+hörlurar, så är ljudet perfekt. Vilket utesluter fel på sladden. Vad är de då fel på!?
 4. Jag köpte en filmklappa från buttericks för ett tag sen. En hyfsat bra för ett bra pris:D. Men vid senare granskning så såg jag att materialet man skrev på var nå whiteboard liknande material, fast ytan var svart! Å hur ska man kunna skriva på en svart whiteboard!? Med en vit penna eller...den som har sett en sån får gjärna säga till :P.
 5. Tja!!! Är det någon som vet någon tutorial eller vet själv hur man får lite "old look" på sina film klipp?? D.v.s Lite sprak och linjer som rör sig igenom bilden. Ja, ni förstår säkert, hoppas jag. //"Gunvald"
 6. Jag har Adobe Premiere Pro 1.5 och Adobe After effects 6.5
 7. Hur gör du exakt då?? Höger klickar på ett klipp i premiere och copy. Sen in i after effects och trycker ctrl+v, för mig händer inget när jag gör det...
 8. Tja! Hur gör jag om jag vill ta ett klipp ur Premiere pro och ta den direkt till After effects?? På Adobes egen sida står det att man ska kopiera den i premiere. Och sen klistra in i After Effects... Men det fungerar ju inte! Det finns inget att klistra in. //"Gunvald"
 9. Hur gör jag för att spela in ljudet på datorn?? ex. spela in ljuden från ett spel eller en film. Jag har försökt med fraps, men eftersom man måste ta bild med också, så laggar/hackar de en massa! (fast jag har lägsta bild inspelnings inställningar) //"Gunvald"
 10. Nu kanske jag är helt ute och cyklar. Men man kan väll göra surround / 5.1 ljud från stereo. De man kan göra är väll att man får bestäma var i rummets rymd ljudet ska ligga. ex. stereo ljudet flyttas bak till bakre satellit högtalarna. Eller att man lägger över så att 80% av ljudet spelas i ex. bakre högra högtalarn. osv. Stämmer de???
 11. Själv köpte jag en 1,5 l tryckspruta på biltema för bara 49:50kr! Plus att den har få motstånd / tryck reducerare. Och dom få som finns är lätta att plocka bort. Med ca 150 pump får man en ganska nice effekt :D. Ett bra köp! http://www.biltema.se/products/product.asp?iSecId=820&iItemId=92260
 12. Tack orange! ja hittade felet! Å Anstalter, mannen som föddes med en kamera i famnen , va hade du me saken att göra!? Slänga in nån utskällning för ja inte fick kloner att fungera?? och det står inte i guiden hur kloner görs (även om de e en bra guide). Så allvarligt talat, håll klabben om du inte har nått kul att säga.
 13. tja! Det fungerar fortfarande bara lite så där. Jag får inte till det aå att ja kan göra en egen mask, med egen form. Men om ja lägger en mask på lager 1, och klickar på mask chape: Ellipse. Då funkar det! men då blir de en stor bubbla över hela bilden. Hur ska ja göra??
 14. Tack. Nu vet jag hur man maskar. Men jag kan fortfarande inte använda det till något... för jag vet inte hur. Ja, det sägs ju att man kan göra kloner med mask teknik. Hur fungerar det?? //"Gunvald"
×
×
 • Create New...