Gå till innehåll

Vadå "maska"??


Gunvald

Recommended Posts

TJA!

Här kommer en lite n00b fråga...

Vad är "maska" / "mask"?? På alla frågor där någon frågar om att man vill ha samma person i samma scen och samtidigt. Och då svarar alla med "Ja, de e lätt.. bara maska ihop de sörru". Så vad är då maska???

//"Gunvald"

Länk till kommentar
Share on other sites

Enkelt förklarat så spelar du in båda klonerna och sedan lägger du in båda bilderna ovanpå varandra och beskär den översta med hjälp av en mask så att bara en viss dels syns och då syns även den bild med personen under och är bakgrunden samma så ser man en bild med två kloner :)

Länk till kommentar
Share on other sites

tja! Det fungerar fortfarande bara lite så där. Jag får inte till det aå att ja kan göra en egen mask, med egen form. Men om ja lägger en mask på lager 1, och klickar på mask chape: Ellipse. Då funkar det! men då blir de en stor bubbla över hela bilden. Hur ska ja göra??

Länk till kommentar
Share on other sites

När du skapar en mask måste du ju se till att sista och första punkten går ihop så masken sluts. Sen kan det vara inställningen på vad mansken ska göra för när man skapar en mask så är standarden "Add" vilket menas att det som är innanför masken är det som visas och inget annat. Då kan även välja "Subtract" som visar allt utom det som är innanför masken. Så kolla på dem och är det inte det får du beskriva ditt problem mer utförligt.

Länk till kommentar
Share on other sites

Tack orange! ja hittade felet!

 

Å Anstalter, mannen som föddes med en kamera i famnen , va hade du me saken att göra!? Slänga in nån utskällning för ja inte fick kloner att fungera?? och det står inte i guiden hur kloner görs (även om de e en bra guide).

Så allvarligt talat, håll klabben om du inte har nått kul att säga.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...