Jump to content

Vadå "maska"??


Gunvald

Recommended Posts

TJA!

Här kommer en lite n00b fråga...

Vad är "maska" / "mask"?? På alla frågor där någon frågar om att man vill ha samma person i samma scen och samtidigt. Och då svarar alla med "Ja, de e lätt.. bara maska ihop de sörru". Så vad är då maska???

//"Gunvald"

Link to comment
Share on other sites

Enkelt förklarat så spelar du in båda klonerna och sedan lägger du in båda bilderna ovanpå varandra och beskär den översta med hjälp av en mask så att bara en viss dels syns och då syns även den bild med personen under och är bakgrunden samma så ser man en bild med två kloner :)

Link to comment
Share on other sites

tja! Det fungerar fortfarande bara lite så där. Jag får inte till det aå att ja kan göra en egen mask, med egen form. Men om ja lägger en mask på lager 1, och klickar på mask chape: Ellipse. Då funkar det! men då blir de en stor bubbla över hela bilden. Hur ska ja göra??

Link to comment
Share on other sites

När du skapar en mask måste du ju se till att sista och första punkten går ihop så masken sluts. Sen kan det vara inställningen på vad mansken ska göra för när man skapar en mask så är standarden "Add" vilket menas att det som är innanför masken är det som visas och inget annat. Då kan även välja "Subtract" som visar allt utom det som är innanför masken. Så kolla på dem och är det inte det får du beskriva ditt problem mer utförligt.

Link to comment
Share on other sites

Tack orange! ja hittade felet!

 

Å Anstalter, mannen som föddes med en kamera i famnen , va hade du me saken att göra!? Slänga in nån utskällning för ja inte fick kloner att fungera?? och det står inte i guiden hur kloner görs (även om de e en bra guide).

Så allvarligt talat, håll klabben om du inte har nått kul att säga.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...