Jump to content

Robin

Members
 • Content Count

  59
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 1. Tack så mycket för alla synpunkter och kommentarer, kul att ni gillar videon. För att svara på denna fråga kan jag berätta att jag har använt AE för att få till färgerna, det är lite curves, glow, photo filter och strobe light.
 2. Halloj! Ska göra en ny musikvideo till bandet Maramon om ett tag, så jag tänkte försöka få lite kritik på den förra vi gjorde. Vad är bra och vad kan göras bättre till nästa video? (Kan säga redan nu att nästa video är tänkt att den ska innehålla någon sorts "story", vilket denna inte gör) http://img233.imageshack.us/img233/8898/maramon1su5.th.jpg http://img235.imageshack.us/img235/5008/maramon2mu4.th.jpg http://img126.imageshack.us/img126/816/maramon3dj9.th.jpg Ladda hem filmen här: - http://maramon.net/mp3/maramonmevid-divx.avi (DivX, 40 MB) - http://maramon.net/mp3/maram
 3. Fråga till MovieSwede: Varför behöver man köpa till en extra HDV-bandare? Har själv en HDR-FX1 och har aldrig funderat på att ha en extra HDV-bandare, är det för att undvika slitage på kameran eller?
 4. Kameran har ju komponentvideoutgångar som kan skicka högupplöst material, så har du en projektor med sådana ingångar kan du ju visa HD.
 5. Nä, iofs inte, men problemet med stora filer och NTFS-filsystemet kvarstår ju fortfarande.
 6. Mjo, jag har funderat på okomprimerad, men det kommer nog inte vara så mycket korta klipp tyvärr. Plus att iPoden som jag tänkt använda för att frakta klippen, inte stöder NTFS-filsystem och därmed inte filer över 4 gb eller vad det nu är.
 7. Riktigt snyggt intro KF.ent, inte bara texteffekten utan alltihop. Men får man fråga hur du gjorde själva texteffeken? Är det bara "analogt" så att säga eller är det mycket digitalt?
 8. Hej svejs allihopa! Jag håller för närvarande på med ett filmprojekt som vi ska redigera på en Mac Pro med Final Cut Pro. Vi har valt att göra om allt råmaterial från HDV (spelar in med en HDR-FX1) till DVCPRO för att underlätta (?) i redigeringen. Nu är det så att jag ska göra några specialgrejer på vissa klipp i After Effects på min PC, och jag undrar hur jag ska göra för att enklast frakta videoklippen mellan Macen och PC:n. Jag provade att lägga över några klipp på min iPod och drog därefter över dem på min PC för att lägga effekter på dem. Men klippen blir helt vita när jag försök
 9. Nädå, det var inte min mening, men jag tyckte ändå det lät lite roligt. Folk brukar ha en tendens ge sig på mer avancerade program för de enklaste effekter.
 10. Nädå, stortår är bara i vägen ändå, så jag är glad att få bli av med den ;) Men jag tycker fortfarande att jag hade lite rätt iaf om man ser till att dagens HDV-kameror spelar in interlaced, där förlorar man ju egentligen halva upplösningen på en gång. Men samtidigt så spelar ju upplösningen inte så stor roll om själva kameran inte är tillräckligt bra för att ta tillvara på den. Dagens HDV-kameror gör det inte anser jag. Däremot en kamera som den dom spelade in Episode II med är ju som du säger, väldigt, väldigt bra, och skulle säkert producera bättre bildmaterial än en HDV-kamera även o
 11. Så effekten skulle inte vara lika "bra" om den var gjord i After Effects eller något annat, mer avancerat program menar du?
 12. Kan nog nästan sätta min högra stortå på att Episod 2 inte spelades in i HDV-upplösning, Tredje vågen vet jag iofs ingenting om, men en film som Star Wars spelas nog garanterat inte in i 1400x1080. Är det överhuvudtaget "vanlig" HD så är det nog åtminstone square pixels dvs 1920x1080. Att HDV-upplösningen sedan är fullt tillräcklig är en annan femma.
 13. Är klippet i fråga helt stilla (dvs filmat med stativ) så är det busenkelt att fixa till, är det däremot rörlig kamera kan det bli lite svårare, men fortfarande inte omöjligt.
 14. [citat=MovieSwede]HVX200 däremot kan spela in 50FPS i 720P[/citat] Jo, det skulle väl förvisso självklart bli snyggt också, dock inte "långsammare" slowmotion än med DVX100, men helt klart snyggare.
 15. [citat=MovieSwede]Nu kan inte DVX100 spela in i snygg slowmotion. HVX200 däremot kan.[/citat] Vad menar du med "snygg slowmotion"? DVX100 kan ju spela in i 50i, vilket iaf jag anser ger snygga slowmotionbilder...
×
×
 • Create New...