Gå till innehåll

frost

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Personlig information

Filmskapande

  • Intressen
    film, grafik, bilar, etc

Utmärkelser för frost

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Tusen tack för alla svar, blir nog dock begagnat för mig som sagt, är lite som med bilar känns det som.. köpa nytt är jäkligt skönt och kul men man tappar i värde så fort man sätter på kameran.. På tal om andra handsvärde, vad tror ni händer med exempelvis en DVX100 i pris om jag köper en begagnad? Håller den sig eller kommer den sjunka? (Vore även super ul att höra om fler har funderat på detta och kan presentera nån slags analys av typ de kamerorna jag skrev överst, vilka osm håller bäst i värde etc) Kommer ju själv från fotograflandet och gjorde mkt svidande förluster på värdeminskning med ett par DLSR kameror.. videokameror verkar dock ligga bättre i pris längre (inte samma explosion där iof eller?) Tusen tack, superbra forum detta!
  2. Sedärja, nu sitte rjag på min skärm igen som har betydligt bättre kontraster än kompisens.. så nu ser jag ju polisuniformen och blåpluggarn - inge fejk där inte :) Ber om ursäkt på förhand för jag antar att tusentals sånna här frågor dyker upp titt som tätt men följande kameror kikar jag på just nu: ---- DVX100 XL-1 --- XM-1 PD150 -- PD100 TRV900 Tre olika prisklasser, kan tyvärr inte gå högre än ~20 000kr så frågan är mest om jag kommer förlora jättemkt på att köpa en begagnad för typ 10k ? Ska användas till att skjuta små reportage, kortfilmer och allmänt flummig motiongraphics.. Hade ju vart riktigt kul att ha en 35mm adapter också, någon av dessa jag prompt ska undvika?
  3. sant, då har man ju dock det ännu mer klassiska problemet.. det är inte alltid man har möjlighet till det (typ inomhus etc) Shysst bild, mycket fart i den! Antar att det är lite hederlig airsoft eller? ;)
  4. "35-objektiv på en 35-adapter" givetvis - har ej råd med utbytbar optik (även om kameran i sig inte är specielt dyr, typ en xl-1 men optiken är inte att leka med i längden) Så adapter ftw
  5. Hoppas ingen tar illa upp vid min veliga frågor, men det har gått ett tag sen jag frågade sist och jag undrar om det kommit upp något nytt som kan vara värt att kolla på. Annars är jag fortfarande väldigt sugen på en DVX100 även om det verkar vara så där lätt att hitta till bra pris.. men om det är någon mer som har bra tips på kameror som kan ge (i sig själv eller som jag antar med en externlins framför, bra "film"känsla) i prisklassen 15-30k så skriv gärna det här annars fortsätter jag leta efter en DVX till bra pris och en shysst lins till :)
  6. tack för alla svar, har spenderat två dygn nu med att lusläsa lite olika forum :) Förrutom att ögonen snart trillar ur så verkar det stå mellan de två klassiska valen... Så det blir nog antingen en canon xl (1 eller 2) eller en DVX100, dvx verkar vara mer "film"orienterad out of the box men därav inte sagt att xl'n inte kan få samma effekt. Är begagnat marknaden i sverige något att ens fundera över? Någon som har typ en DVX100 som vill sälja? Tycker marknaden i sig är jäkligt tight men det är ju också för att sist jag var inne på film så var jag i usa och det medger jag ju direkt att det inte är en rättvis jämförelse
  7. Vet inte riktigt vart denna tråd hör hemma, så jag chansar här: Om nu någon mer än jag gillar det engelska bilprogrammet Top Gear så har ni säkert även märkt att i den nya säsongen så har filmarna gått bärsärk med en highspeed kamera som använts flitigt. Visst kan man tycka att det gör lite väl många super slowmotionscener men själv tycke rjag det ser jäkligt snyggt ut! :) Nu till frågan då, är det någon som vet vilken utrustning dem filmar med? Jag har sett någr av deras linser och filter som använts för dramatiska bildeffekter men jag vet inte så mycket om vilka kameror dem använder, inte heller denna nya kamera med highspeed möjligheter? (Detta rä väl inte direkt ett tillägg till mitt tidigare inlägg då jag redan vet att deras prisbild är långt över min, utan detta var mest för att ajg är nyfiken och vill kunan drömma mig bort lite ;)
  8. Hejsan hejsan! Ny här på forumet, och jo jag har använt sökfunktionen i några dagar och fått rätt mycket nyttigt i lärdom härifrån, tänkte dock våga mig påa tt själv ställa en fråga då man tenderar att ha nischade frågor som varierar från person till person.. Jag letar efter en kamera som jag främst vill använda för att spela in film (spelfilm) och jag vill gärna ha lite olika valmöjligheter även om jag inser att min budget kommre gör adet i princip omöjligt... Kamera för spelfilm Får gärna ha höghastighetsmöjligheter (även om det blir konstiga hybridtekniker) 24fps eller liknande för bättre "filmkänsla" Bra med ut/ingångar för ljud etc Vidvinkelmöjlighet (antingen i form av utbytbart objektiv eller budget med påskruvad vidvinkellins) Får gärna finnas mycket på tillbehörsfronten, typ linser, konverterare, etc Min budget kan sträcka sig till 50-60 000kr MEN jag håller mig gärna runt 10-20 000 kr ;) (även om jag förstår att det inte går hehe) tackar! Edit: Inser att jag kanske borde revidera min impulsiva fråga lite, jag har tänkt att antagligen sätta 35mm konvertering på kameran då jag älskar den looken. Och när jag tidigare skrev om höghastighet (typ slowmotion) så vet jag att jag inte får några 1200fps kameror för min prisbild men då jag inte vart aktiv i filmandet på ett par år undrar jag om det finns något alternativ ändå?
×
×
  • Skapa nytt...