Jump to content

DVCPRO/HDV från MAC till PC


Robin

Recommended Posts

Hej svejs allihopa!

 

Jag håller för närvarande på med ett filmprojekt som vi ska redigera på en Mac Pro med Final Cut Pro. Vi har valt att göra om allt råmaterial från HDV (spelar in med en HDR-FX1) till DVCPRO för att underlätta (?) i redigeringen.

 

Nu är det så att jag ska göra några specialgrejer på vissa klipp i After Effects på min PC, och jag undrar hur jag ska göra för att enklast frakta videoklippen mellan Macen och PC:n. Jag provade att lägga över några klipp på min iPod och drog därefter över dem på min PC för att lägga effekter på dem.

Men klippen blir helt vita när jag försöker spela upp dem eller redigera dem på min PC, och jag förstår inte riktigt vad det beror på om jag ska vara ärlig. Kan det bero på DVCPRO-codecen eller att filerna är i .mov-format från en Mac? Eller är det någonting annat som blivit galet?

 

Är det någon som har erfarenhet av att jobba med video på olika plattformar och hur man bäst löser detta skulle jag vara väldigt tacksam för all hjälp jag kan få.

Link to comment
Share on other sites

Apple Quicktime har ingen DVCPro codec till PC. Du får köra ngn annan QT-codec istället - exempelvis någon Black Magic codec som finns till både Mac & PC. Eller, om det är korta klipp, köra över dom som uncompressed (8bit: ca 100 Mb/sek).

 

/Max

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mjo, jag har funderat på okomprimerad, men det kommer nog inte vara så mycket korta klipp tyvärr. Plus att iPoden som jag tänkt använda för att frakta klippen, inte stöder NTFS-filsystem och därmed inte filer över 4 gb eller vad det nu är.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...