Gå till innehåll

MrOddwick

Medlemmar
  • Inlägg

    72
  • Blev medlem

Allt postat av MrOddwick

  1. Beror på vilka du syftar på, skriver man som Tolin kan man lika gärna syfta på folk som har dött i en olycka vid 70 års ålder, de har förlorat sitt liv tidigare än ifall de skulle ha dött naturligt. Skriver man som du så förstår man att man menar yngre folk som har dött. Men samtidigt vill man ju säga så mycket som möjligt med så lite text som möjligt. "Dedicated to the memory" som du skrev i första låter konstigt, att dedikera något till ett minne. Kapa antingen memory eller dedicated och skriv "Dedicated to all the young people who lost their life too early" eller "In memory of all the young people who lost their life too early"
  2. Jag vet inte, men man lär väl bli ganska skuldsatt om man ska betala tillbaks den summan?
  3. Om du har 135 000 kronor över till en utbildning på ett år så... Plus pengar till boende och mat osv.
  4. 2-4 dagar låter lite lite för att ha en utbildning inom filmredigering. Jag tror att du kan lära dig mer själv på den tiden och du slipper betala för utbildningen.
  5. Söker en kameraman och ljudkille/tjej till inspelning av en kortfilm i Falun som skall spelas in den 17 december! Skicka meddelande så får ni veta mer!
  6. Snyggt filmat och bra story! Dock var skådespeleriet lite halvdant. Snubben i vit rock var ganska stel i kroppsspråket och dialogen, skulle vara bättre ifall han var mer avslappnad.
  7. Såg mycket bra ut! Jag tycker inte heller att ni ska slipa ner på våldet och anklagandet. Det är det som gör alla svenska filmer så trötta, alltid ska det vara för försiktigt och PK. Så kör på och stå på dig! Kul att den kom upp på festivalen. Hoppas man kan se den på TV i framtiden!
  8. Jag är i behov av att skaffa tre polisuniformer och en polisbil (som bara ska stå stilla). Någon som har skaffat något liknande och kan berätta hur ni gjorde? Eller har någon nåt tips?
  9. MrOddwick

    Godistjuven

    Haha vilken överjävlig snubbe! Som ovanstående skrev saknade den budskap, men i min mening så spelar det inte så stor roll då filmen var såpass kort. Tekniskt sett såg den mycket bra ut! Hade den inte varit bra tekniskt sett så kan jag nog ha stört mig på att den saknar budskap, en grej att ha i åtanke bara :)
  10. Helvete vad youtube har gått ner sig. Går inte att en minut innan videon säckar ihop...
  11. MrOddwick

    Förskräckligt

    Jag skrattade, hade varit roligare ifall snubben sade förskräckligt dystert. Tragikomik asså..
  12. Oj, om det nu stämmer så gick det ju ganska fort! Var har du hört det ifrån?
  13. Någon här som har koll på när man får besked om man har blivit intagen eller inte? Tänkte mest på Skurups Folkhögskola då jag har sökt dit...
  14. Har kommit vidare till Skurup jag. Jag har hört både ont och gott om Fridhems filmlinje. Det verkar nästan vara värdelöst att fråga då man alltid får de svaren som du har fått. Själv tror jag att det inte spelar någon roll, det beror nog på vad man själv gör det till.
  15. Perfekt, fanns inget att klaga på! Hobb in i bilen fohelvede! Haha!
  16. Såg bra ut och så, bra tal av personerna med! Men teasern var inte så spännande, kändes mer som en reklamfilm.
  17. Bra film! Den såg proffesionell ut! Jag måste erkänna att jag fick rysningar av den också ;) Det jag gillade mest var fotot och musiken. Allt flöt på fint och det var inga för långa eller korta scener. Berättandet var bra å. Ni byggde upp mystiken och hade en ganska originell historia. Kritik: Jag vet inte om det är jag som är dum, men jag förstod inte riktigt vad filmen gick ut på. Hon åker ut i en skog, (som ligger bredvid en väg?) och sover över där för att ta kort till sin portfolio? Sedan blir hon stalkad av någon? För det var det som jag fick intrycket av. Sedan var väl dialogen lite staltig. Annars såg det bra ut, skulle faktiskt vilja se en längre version av denna film!
  18. Hade tänkt att skaffa lite mer erfarenhet inom filmklippning/redigering. Jag har tidigare erfarenhet av detta då jag har gått två stycken 100p-kurser inom rörlig bild och redigering på gymnasiet. Så jag erbjuder mig helt enkelt att klippa och/eller redigera film! De program jag använder mig av är Pinnacle Studios och After Effects. Har även plug-ins till actioneffekter. Skicka ett PM eller skriv här om ni är intresserade!
  19. Håller med ovanstående. Det är inte ett riktigt manus. Kom även ihåg att ett manus berättar om scenerna och karaktärerna genom att beskriva. "Tom har inte lust att gå upp, och som vanligt vet han att snos funktionen inte kommer hjälpa honom." Tittarna kan inte veta att Tom inte har lust att gå upp osv för att du skriver det i ditt manus. Skriv hellre att Tom ligger i sängen och vrider sig när väckarklockan ringer. Sedan finns det många stavfel och grammatiska fel. Rätta till dom, om du inte är den bästa inom språk så be någon som kan det att rätta ditt manus. Fråga också vad för fel du gjorde så att du lär dig tills nästa gång. Fortsätt skriv!
  20. Hade inte tid att läsa igenom hela manuset. Men jag såg att du skrev namnen med stora bokstäver i scenerna. Tror bara att man ska skriva namnen med versaler första gången de presenteras och sedan skriver man som vanligt. Sedan beskriver du deras känslor, i manus ska man beskriva hur scenen är från tittarens perspektiv. Du skriver att "Kenny är svår att komma in hos och styrs av sin känslokalla attityd. Tittarna kan inte veta att han är det för att du i ditt manus säger det. Beskriv hans personlighet genom att låta han göra saker som visar vem han är.
  21. MrOddwick

    Allena (2013)

    Snyggt foto, bra skådespelare och bra story. Riktigt bra kortfilm i sin helhet!
  22. Muzzle flashen på pistolen var för små och för färgglada och ljudet till smällarna kändes pålagt. Ett tips hade varit att t.ex tända på en smällare i det rummet ni var i eller liknande och använda det ljudet. Sedan stör jag mig på när svenskar ska prata engelska. Huvudkaraktärens uttal var sådär. Det var inte ett dåligt uttal alls men man hör ändå att han är svensk. Sedan såg han inte speciellt arg ut mot slutet och lite för försiktig genom hela filmen. Han höll inte emot när snubben dunkade han i bordet t.ex. Trots det var han en av de bättre kortfilmsskådisarna jag har sett här på siten. Lite finslipning så sitter det. Storyn kändes lite typisk till en början, att någon hemlig agent blir tillfångatagen och förhörd. Men sedan spann den vidare till något lite mer orginellt. Effekterna var snyggt gjorda när såren läker, fotot var snyggt och allt som allt en bra kortfilm!
  23. Har lite blandade åsikter om filmen. För det första dock, kör inte på engelskt tal. Visst blir det en bredare publik om kör på engelska, men det är inte många personer som tittar på kortfilmer på internet, förutom sådana som är genuint intresserade, så det är bättre att göra på svenska än engelska. Det skulle göra en stor skillnad på filmen. Jag tänkte inte så mycket på handlingen när det var på engelska. Den verkade ganska bra men jag tappade bort mig ganska snabbt. Det fanns ganska många snygga scener i filmen, särskilt i början. Musiken var också bra. Sedan fanns det ett par missar. I början så förstod jag inte varför han hade blod på fingrarna när han slog med knogarna och varför han inte var röd om knogarna. Sedan när tjejen rökte så hade hon två centimeter aska kvar på sin cigarett. Och sen var det snubben med avhugget huvud som inte var blodig överhuvudtaget. Effekten såg jävligt bra ut men det vara bara blodet som fattades. Så mitt råd är att göra ännu en film, på svenska och se till att du inte gör några missar. Kolla igenom filmen innan du lägger ut den här, och låt någon annan ta en titt innan. Bra gjort dock! Fortsätt göra mer film!
  24. MrOddwick

    Awful Arts

    Fast man brukar säga catfight på svenska också, iallafall om man är lite ungdomlig av sig ;). Förövrigt rolig idé och snyggt filmat, ljudet var kanske inte det bästa men det är bara en liten grej. Skulle vara kul ifall ni använde er av riktiga katter, nejd¨å, men om ni kunde göra några animationer av katter som ni svingar med. Förstår dock att det skulle vara lite svårt.
  25. Haha, fint. Bryr mig inte om att handlingen inte är en Oscar-nominering då filmen uppenbarligen inte handlar om det. Ni har glimten i ögat och det ser så efterblivet ut att det blir roligt!
×
×
  • Skapa nytt...